Τρίτη 17 Αυγούστου 2021

Αντάμωμα αποφοίτων Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς 2021

 


Το καθιερωμένο από χρόνια ετήσιο αντάμωμα - προσκύνημα στην Παναγία τη Βελλαΐτισσα    πραγματοποίησαν και φέτος οι Απόφοιτοι του Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς στις 16 Αυγούστου 2021 στη Βελλά, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα  μέτρα (μάσκες-αποστάσεις -αντισηπτικά) που ισχύουν κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού τόσον εντός του Ναού όσο και στον προαύλιο  χώρο.

Το αντάμωμα  άρχισε με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και  Αρτοκλασία, στον ανακαινισμένο  Ιερό Ναό της Μονής, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κκ. Μάξιμος.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση για  τους καθηγητές μας και σπουδαστές που «λείπουν» σήμερα από κοντά μας.

Ακολούθησε κέρασμα στο αρχονταρίκι της Μονής και περιήγηση στους χώρους της Σχολής.

Η επίσκεψη  στις Πηγές για το καθιερωμένο τσιπουράκι έκλεισε το φετινό  αντάμωμα. Όμορφες στιγμές με πολλές συγκινήσεις και πολλές αναμνήσεις από τη μαθητική μας ζωής.

 Το παρόν στο φετινό αντάμωμα έδωσαν αρκετοί Βελλαΐτες με τις οικογένειές τους και τους φίλους τους, προσκυνητές  στην Παναγία τη Βελλαΐτισσα, Οδηγό και Προστάτη των Βελλαϊτών.

Το φετινό αντάμωμα είχε έντονο συγκινησιακό χαρακτήρα μετά την απόφαση της πολιτεία να καταργήσει τη Σχολή.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων εξέφρασε την πικρία του και την απογοήτευσή του για την απόφαση της πολιτείας - με τη σύμφωνη γνώμη της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος- να καταργήσει τη Βελλά.

Σε ανάλογο κλίμα κινήθηκαν και οι ομιλίες του Δημάρχου Πωγωνίου  Κώστα Καψάλη, του Προέδρου του Πανελληνίου Συνδέσμου Αποφοίτων Κλέανδρου Παπαδόπουλου και του Προέδρου της Ένωσης Αποφοίτων Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς Δημήτρη Φλώρου.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάργηση της Σχολής όλοι οι Βελλαΐτες φορούσαν μαύρη μάσκα που τους προσέφερε η Ένωση Αποφοίτων.

Το αντάμωμα οργάνωσαν ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αποφοίτων Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς και η Ένωση Αποφοίτων Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς Ιωαννίνων.

 

ΠΗΓΗ: https://pasaivella.webnode.com