Πέμπτη 1 Απριλίου 2021

Άγνωστης προέλευσης "κήτος" κόβει βόλτες στη λίμνη Ζαραβίνα

 


Με κομμένη την ανάσα η τοπική κοινωνία του Πωγωνίου παρακολουθεί (αρχικά τις φήμες και τις διαδόσεις) με το άγνωστης προέλευσης  "κήτος" -δεν είναι λίγοι εκείνοι που μιλούν για είδος καρχαρία- που κόβει βόλτες στη λίμνη Ζαραβίνα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων έχει γίνει αντιληπτός  στα νερά της λίμνης  Ζαραβίνας Πωγωνίου εδώ και αρκετές ημέρες.

Ερασιτέχνης ψαράς μπόρεσε να φωτογραφίσει το "κήτος".

Πολλές είναι οι συζητήσεις και οι απόψεις για το πώς έφτασε στη λίμνη και ποιος κρύβεται πίσω από μια πιθανή «απελευθέρωση»  του "κήτους", που σήμερα όπως υπολογίζουν ξεπερνά τον μισό τόνο!

Η εμφάνιση του "κήτους",  στα νερά της λίμνης Ζαραβίνας, έχει προκαλέσει έντονο ενδιαφέρον των κατοίκων των γύρω χωριών, αλλά και ευρύτερα του Νομού Ιωαννίνων που αψηφούν τις απαγορεύσεις και τα περιοριστικά μέτρα περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού  και σπεύδουν στην περιοχή για αποθανατίσουν τον "παράξενο επισκέπτη".

Ακόμη ακούγονται και ακραίες απόψεις που θέλουν το "κήτος" να έφτασε στην εν λόγω λίμνη από μόνο του, από τη θάλασσα, καθώς όπως υποστηρίζουν η λίμνη επικοινωνεί με υπόγειο ποτάμι με τη θάλασσα.

Εκείνοι που γνωρίζουν καλά την λίμνη είναι καθησυχαστικοί και μιλούν για ένα μεγάλο ντόπιο ψάρι, που κάποιοι μεγαλοποίησαν σκόπιμα.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι το όλο θέμα θα βοηθήσει στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Χθεσινοβραδινές πληροφορίες που έκαναν λόγο για την επίσκεψη στην περιοχή του  υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων για να εκτιμήσει από κοντά την κατάσταση δεν έχουν διασταυρωθεί.

Συνίσταται ψυχραιμία και προγραμματίζονται  συσκέψεις προετοιμασίας της προσπάθειας  εντοπισμού και αιχμαλωσία του.

 

Καλό μήνα… και του χρόνου.