Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021

Αίσιο τέλος για τους ιδιοκτήτες του "Λόγγου" Παρακαλάμου και της Βροντισμένης

 


Γράφει ο Παναγιώτης Μανούρης


Ένα τεράστιο πρόβλημα που δημιουργήθηκε σε δεκάδες ιδιοκτήτες αγρών στην περιοχή "Λόγγος" Παρακαλάμου, αλλά και της Βροντισμένης μετά την ανάρτηση των δασικών χαρτών το 2017, βρήκε - επιτέλους-τη λύση του.

Καθοριστική για την επίλυση του προβλήματος ήταν η πρωτοβουλία του γενικού γραμματέα του Δήμου Πωγωνίου κ. Σταύρου Βιρβίλη, να καταθέσει ο Δήμος  τεκμηριωμένη προσφυγή στην αρμόδια δασική υπηρεσία αρχές του περασμένου φθινοπώρου, εκμεταλλευόμενος σχετική ευνοϊκή ρύθμιση του Υπουργείου Περιβάλλοντος που έδωσε την δυνατότητα επανεξέτασης του θέματος, δίνοντας αίσιο τέλος στην αγωνία και την ταλαιπωρία των ιδιοκτήτων της περιοχής.

Οφείλω να επισημάνω ότι ο κ. Στ. Βιρβίλης αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του και γνωρίζοντας σε βάθος το ζήτημα, έθεσε σε άμεση προτεραιότητά του την προώθηση της αντιμετώπισής του σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου και με διαρκείς επαφές του με την αρμόδια δασική υπηρεσία, πάντα σε πνεύμα συνεννόησης και συνεργασίας και με υπομονή και επιμονή, κατάφερε να επιτύχει το θετικό αποτέλεσμα.

Τέλος καλό, όλα καλά...