Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020

Περιφέρεια Ηπείρου: Απαγόρευση κυκλοφορίας σε Εθνικούς δρυμούς, δάση, δασύλλια της Π.Ε. Ιωαννίνων


Με απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης και Πρόεδρος του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης,  τίθεται σε ισχύ προληπτική απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων, μηχανημάτων και η παραμονή εκδρομέων  σε εθνικούς δρυμούς, δάση και περιοχές ειδικής προστασίας της Π.Ε. Ιωαννίνων  σε ημέρες και ώρες που ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς θεωρείται υψηλός.

Η απόφαση ισχύει από σήμερα και μέχρι τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου, ήτοι την 31-10-2020,  από την δύση του ηλίου μέχρι 6ης πρωινής και αφορά τους  παρακάτω δασικούς, αγροτικούς δρόμους και περιοχές.

Α΄ Στους Εθνικούς Δρυμούς του Νομού.

Β΄ Περιοχή Δασαρχείου Ιωαννίνων.

1.      Σε όλο το Δασικό οδικό δίκτυο και περιοχές των Δημοσίων και Δημοτικών δασών των Κοινοτήτων Τσεπελόβου, Σκαμνελίου, Ηλιοχωρίου, Βρυσοχωρίου και Λάϊστας του Δήμου Ζαγορίου εκτός της οδού από διασταύρωση Μελισσόπετρας προς Ράχη Πιστρίτσιος και Ράχη Μόρφας.

2.     Σε όλο το εσωτερικό οδικό δίκτυο και την περιοχή του Δασυλλίου Ιωαννίνων.

3.     Σε όλο το οδικό δίκτυο και την περιοχή του Δασυλλίου του λόφου Κοινότητας Αβγού και σε όλο το οδικό δίκτυο και την περιοχή του καταφυγίου Θηραμάτων «Κουπάκια» του Δήμου Δωδώνης.

4.    Στις δασικές οδούς Γκουφολάσα- Φασούλι- Μπαλντινίσιο της Κοινότητας Μακρίνου και Καστανώνας Παλιοκαρυά Πέντε Αδέλφια της Κοινότητας Καστανώνα του Δήμου Ζαγορίου.

5.     Στο οδικό δασικό δίκτυο του ελατοδάσους Πετροβουνίου του Δήμου  Β. Τζουμέρκων.

6.    Στο Δασύλλιο Νήσου Ιωαννίνων.

7.     Στον αρχαιολογικό Χώρο Δωδώνης.

     Γ΄ Περιοχή Δασαρχείου Κόνιτσας

1.      Στις οδούς και περιοχές.       

·         Ράχη Σουσνίτσας- Πέτρα Κώτσιου, Εικόνισμα Γιάκα-Ντρόχαλα, Αυχένας Καρατζίμα- Σαρπούνη, Ζάρος- Παναγιά- Μοναστήρι, Εικόνισμα Πηγής- Γαϊδουροχώραφα- Αυχένας Τάτσαινας, Πουρνιά- Πάτωμα, Καστανέα- Ανάληψη, Λαγκάδα- Προφ. Ηλίας Φούρκας, Πυρσόγιαννη  προς Παναγιά – Λουτρά Αμαράντου, Γοργοπόταμος – θέση Λιόκου – Αετομηλίτσα του Δήμου Κόνιτσας.

Δ΄ Περιοχή Δασαρχείου Μετσόβου.

1.      Στις οδούς Τόκα – Βακαράτσα και Σαλατούρα – Βακαράτσα του Δήμου  Ζαγορίου.

2.     Σε όλο το Δασικό οδικό δίκτυο και περιοχές του Δημοσίου και Δημοτικού Δάσους της Κοινότητας  Βοβούσας πλην των οδών προς Περιβόλι και προς Ράχη Πιστρίτσιος – Μελισσόπετρας – Λάϊστα.

Ε΄ Περιοχή Δήμου Ζίτσας

1. Κοινότητα Ελεούσας

· Στον αγροτικό δρόμο όπισθεν της εκκλησίας Προφήτη Ηλία.

2.     Κοινότητα Ροδοτοπίου

·  Στο οδικό δίκτυο εντός του περιφραγμένου δασυλλίου στο λόφο ΓΟΡΙΤΣΑΣ

· Στο οδικό δίκτυο από ΒΙΠΕ ΤΟΛ (παλαιά άσφαλτος) έως περιοχή ΓΚΡΕΜΙΔΑ.

·   Στο οδικό δίκτυο από οικία ΛΟΥΜΗ ΙΩΑΝΝΗ έως κεραίες κινητής τηλεφωνίας.

Της απαγόρευσης εξαιρούνται τα μηχανήματα και οχήματα των Υπηρεσιών, των Δήμων καθώς και τα οχήματα παροχής βοήθειας, όπως επίσης και οι υπάλληλοι των Υπηρεσιών και των Δήμων όταν εκτελούν υπηρεσία και των εθελοντικών ομάδων – οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας μετά από εντολή των Πυροσβεστικών υπηρεσιών όταν και όπου χρειαστούν.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr