Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020

Έργα-παρεμβάσεις στο Δελβινάκι από 1-1-2020 έως 15-7-2020



Κλείνοντας το 1ο εξάμηνο του 2020 θα θέλαμε να κάνουμε μία αναφορά σε έργα – παρεμβάσεις που έγιναν στο Δελβινάκι.
    Αρχικά θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνο Τασούλα για την οικονομική ενίσχυση προς την ΑΕΔ ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ.
    Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Δήμαρχο Πωγωνίου κ. Κώστα Καψάλη, τον Πρόεδρο και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο, τους αντιδημάρχους κ.κ. Νίκο Γαλίτση, Στέλιο Κουκουλάρη, Θανάση Φωτίου, Κώστα Γκέγκα, τον Πρόεδρο των Σχολικών Επιτροπών κ. Τάσο Γιούνη, τους υπαλλήλους του Δήμου, καθώς και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΕΔ ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ.
    Ιδιαίτερα θα πρέπει να συγχαρούμε τους μαθητές και τους δασκάλους του Δημοτικού Σχολείου Δελβινακίου για το 1ο βραβείο που έλαβαν, μαζί με το Δημοτικό Σχολείο Καλπακίου και το Δημοτικό Σχολείο Χρυσελεούσας Λευκωσίας Κύπρου, στο καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα – πανελλήνιο διαγωνισμό με τίτλο «Ιστορικές και Πολιτιστικές διαδρομές από την Ελλάδα έως την Κύπρο. Το πρόγραμμα αφορούσε Πανελλήνιο μαθητικό Διαγωνισμό σε συνεργασία των Υπουργείων Παιδείας Ελλάδας – Κύπρου «Εκπαιδευτικές γέφυρες – Κύπρος, Ελλάδα, ομογένεια 2019 – 2020».    
   Κυριότερα έργα - παρεμβάσεις, που χρήζουν ιδιαίτερης αναφοράς και χωρίς να παραβλέπουμε τα ζητήματα της καθημερινότητας, είναι τα εξής:        
1.      Εσωτερικές παρεμβάσεις (κατεδάφιση εσωτερικών τοίχων, βαψίματα, ηλεκτρολογικές - υδραυλικές εργασίες) και αντικατάσταση τμήματος στέγης (πίσω πλευρά) στο κτίριο του πρώην Ειρηνοδικείου. Οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν  από τον Δήμο Πωγωνίου, ενώ πλέον το κτίριο  χρησιμοποιείται ως αίθουσα εκδηλώσεων και πολλαπλών χρήσεων. 
2.      Έγκριση 6.500 ευρώ από τον Δήμο Πωγωνίου για αντικατάσταση όλων των κουφωμάτων στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Δελβινακίου, μετά από πρόταση του αντιδημάρχου κ. Κουκουλάρη.
3.      Τοποθέτηση, από τον υδραυλικό του Δήμου Πωγωνίου, σώματος καλοριφέρ σε wc του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Δελβινακίου.
4.      Παραχώρηση από ιδιώτη οικοδομικών υλικών στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Δελβινακίου.
5.      Τοποθετήθηκαν πυροσβεστήρες στο Δημοτικό Σχολείο Δελβινακίου, μέσω της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Πωγωνίου. 
6.      Ηλεκτροδοτήθηκαν οι τουαλέτες του Δημοτικού Σχολείου, καθώς και περιμετρικά το κτίριο του Δημοτικού Σχολείου από τον Δήμο Πωγωνίου. 
7.      Επισκευάσθηκαν οι δύο (2) μπασκέτες στο Δημοτικό Σχολείο, μέσω της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Πωγωνίου.
8.      Επισκευάσθηκαν από τον κ. Θεόδωρο (Λάκη) Κούρο τα δοκάρια από το γήπεδο ποδοσφαίρου 5Χ5.
9.      Καθάρισμα των δύο (2) δεξαμενών νερού από τον Δήμο Πωγωνίου.
10.    Τοποθέτηση χλωριοτήρα φωτοβολταϊκού συστήματος στην παλιά δεξαμενή από τον Δήμο Πωγωνίου.
11.    Διάνοιξη – καθαρισμός δρόμου προς την καινούργια δεξαμενή νερού με μηχανήματα του Δήμου Πωγωνίου. 
12.    Ξεκίνησαν οι εργασίες για τοποθέτηση νέας πιστοποιημένης παιδικής χαράς, μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος».
13.    Τοποθετήθηκαν δύο (2) προκάτ οικίσκοι στο σκοπευτήριο Δελβινακίου (πρώην ελικοδρόμιο) και πραγματοποιήθηκαν διάφορες άλλες παρεμβάσεις με τη συνδρομή των κ.κ. Γιούνη και Κουκουλάρη. Στις προθέσεις του Σκοπευτικού Συλλόγου «ΜΠΟΥΝΤΟ» είναι να γίνουν και οι πρώτοι αγώνες στο άμεσο χρονικό διάστημα. 
14.    Τοποθέτηση ταΐστρας αδέσποτων ζώων από τον αντιδήμαρχο κ. Νίκο Γαλίτση. 
15.    Επίσκεψη Πολιτικού Μηχανικού της Περιφέρειας Ηπείρου όπου με τον κ. Γαλίτση πήγαμε σε τέσσερις (4) λούτσες που χρειάζονται επισκευή, διότι χάνουν νερό.
16.    Επισκευή δώδεκα (12) σχαρών αποχέτευσης όμβριων υδάτων από τον Δήμο Πωγωνίου.
17.    Καθαρισμός των δύο (2) αποθηκών στο Τσελέπειο Γυμναστήριο και τοποθέτηση αλουμινένιου παραθύρου στον ίδιο χώρο, μέσω της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Πωγωνίου.
18.    Δωρεάν παραχώρηση φωτοτυπικού μηχανήματος από τον Δήμο Πωγωνίου προς το Κέντρο Υγείας Δελβινακίου με τη συνδρομή του κ. Γαλίτση.
19.    Καθαρίστηκε από ιδιώτη η πηγή της Χούνης.
20.    Τοποθέτηση βρύσης στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου Δελβινακίου, μέσω της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Πωγωνίου.
21.    Κοπή χόρτων σε όλο το χωριό με την επίβλεψη του κ. Γαλίτση. Επίσης καθαρίστηκε το μονοπάτι προς τον Άγιο Ιωάννη.    
22.    Καθαρισμός αγροτικών δρόμων από τον Δήμο Πωγωνίου, για να έχουν πρόσβαση οι κτηνοτρόφοι. 
23.    Αντικατάσταση πέντε (5) κάδων σκουπιδιών με καινούργιους από τον Δήμο Πωγωνίου. 
24.    Αντικατάσταση φωτισμού στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Δελβινακίου.
25.    Αντικατάσταση του κρουνού πυροσβεστικής στην κάτω χώρα από τον Δήμο Πωγωνίου.
26.    Φωτισμός ρολογιού από τον Δήμο Πωγωνίου.
27.    Ψεκάστηκαν τα πλατάνια του χωριού, και άλλων χωριών του Δήμου Πωγωνίου,  εν’ όψη της καλοκαιρινής περιόδου, με τη συνδρομή του κ. Γαλίτση.
28.    Τοποθετήθηκαν δύο (2) μεταλλικές πινακίδες. Η πινακίδα στην πλατεία  αναφέρει το υψόμετρο και η πινακίδα στον πλάτανο του κεντρικού καφενείου αναφέρει πότε φυτεύτηκε. Οι πινακίδες είναι προσφορά της οικογένειας Παύλου Τώνη. 
29.    Επισκευή σε δύο (2) ξύλινα παγκάκια και τοποθέτηση πέντε (5) καινούργιων  από τον ΠΩΓΩΝΑΤΟ.
30.    Επισκευή σε πέτρινα τοιχία και πλακόστρωτες επιφάνειες ( Άγιος Γρηγόριος, κεντρική πλατεία, ρολόι, κεντρικό πηγάδι, πηγάδι χούνης και ρούγα). Τα υλικά προμηθεύτηκαν από τον Δήμο Πωγωνίου, ενώ οι εργασίες ήταν προσφορά από τον ΠΩΓΩΝΑΤΟ.
31.    Παραχωρήθηκε δωρεάν ένα (1) πολυλειτουργικό μηχάνημα (σκάνερ, φαξ, εκτυπωτής, φωτοτυπικό) στο Κέντρο Υγείας Δελβινακίου, από τον ΠΩΓΩΝΑΤΟ.  
32.    Κατασκευάσθηκε υπαίθριο σκάκι (10 τ.μ. περίπου) στον πλακόστρωτο χώρο απέναντι από την κεντρική εκκλησία με τη συνδρομή του ΠΩΓΩΝΑΤΟΥ.     

Κλείνοντας να ευχηθούμε σε όλους καλό υπόλοιπο καλοκαιριού με υγεία και πρόοδο.    

Ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου  Δελβινακίου

Γεώργιος  Τσώνης