Σάββατο 9 Μαΐου 2020

Στέφανος Γρ. Φούσας: Συλλυπητήριο μήνυμα για την απώλεια του Καθηγητή Καρδιολογίας και πρώην υπουργού Δημήτρη Κρεμαστινού


Με μεγάλη μου λύπη πληροφορήθηκα την είδηση του θανάτου του Ομότιμου Καθηγητή Καρδιολογίας, πρώην Υπουργού Δημήτρη Κρεμαστινού.
Ο Δημήτρης Κρεμαστινός ήταν ένας άξιος άνθρωπος, που υπηρέτησε από θέσεις ευθύνης, με συνέπεια, ευπρέπεια και έργο, τόσο την Ιατρική όσο και την πατρίδα μας.
Μέσα από τις σκέψεις του, αλλά το σημαντικότερο, μέσα από τις πράξεις του έδωσε έμπρακτα μαθήματα για το πώς πρέπει να δραστηριοποιείται στις μέρες μας ένας επιστήμονας αλλά και ένας πολιτικός.
Κάποτε είπε: «Πιστεύω ότι η ενασχόληση του κάθε ανθρώπου με την πολιτική σε κάποια στιγμή της ζωής του αποτελεί  κοινωνική υποχρέωση. Άλλωστε τόσο ο Θουκυδίδης όσο και ο Πλάτωνας υποστήριζαν ότι ο άνθρωπος που δεν ασχολείται με τα κοινά είναι αχρείος. 
Η ενασχόληση με τα κοινά προϋποθέτει κοινωνική καταξίωση και αναγνώριση των ικανοτήτων του και της εντιμότητας που αυτός διαθέτει και τα οποία έχουν διαφανεί μέσα από την κοινωνική συμπεριφορά»
Με τις σκέψεις αυτές, τις οποίες ασπάζομαι εξολοκλήρου, εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Στέφανος Γρ. Φούσας
Συντονιστής Τoμέα Καρδιάς, METROPOLITAN GENERAL
Επ. Καθηγητής Καρδιολογίας
Τ. Πρόεδρος Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας