Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

Η δύναμη του παραδείγματός (τους)!

Γράφει ο Παναγιώτης Τσούνης

Περνάμε κατ ευθείαν στο Θέμα: Το έτος 2011, η πολεοδομία Ιωαννίνων, επέβαλε στον Δήμο Πωγωνίου πρόστιμο 1.000 (χίλια) ευρώ για ένα αυθαίρετο τοίχο μήκους 25 μέτρων που έχτισε ο Δήμος με έξοδα του Δήμου, προκειμένου να εξυπηρετήσει έναν κολλητό δικό τους άνθρωπο (με το αζημίωτο βέβαια), διατάσσοντας και την άμεση κατεδάφισή του τοίχου.
Ο Δήμαρχος κ. Καψάλης αντί να συμμορφωθεί αμέσως με την εντολή της πολεοδομίας, επικαλείται διάφορα τερτίπια (τα γνωστά τερτίπια του Καψάλη) ότι δήθεν εκκρεμεί μια δίκη σχετικά με το θέμα μεταξύ δύο αντιδίκων συμπολιτών μας.
Για να καταλάβουν οι συμπολίτες μας πρέπει να πούμε ότι αυτή η δίκη δεν έχει καμία σχέση με την ποινή που επέβαλε η πολεοδομία και πρέπει ο τοίχος να κατεδαφιστεί.
Πρέπει επίσης να πούμε ότι κάθε χρόνος που περνάει και ο τοίχος δεν κατεδαφίζεται, τα 1.000 ευρώ αυξάνονται κατά 500 ευρώ. Έτσι σήμερα το αρχικό ποσό έφθασε στα 4.000 που ο Δήμος πρέπει να πληρώσει από το ταμείο του.
Λεφτά υπάρχουν, μετά την αύξηση μάλιστα της τιμής του νερού.
Υπάρχει όμως εκτός από την οικονομική διάσταση και μια ακόμη πιο σοβαρή:
Ο κ. Καψάλης αντί να συμμορφωθεί με την διαταγή της πολεοδομίας και να πληρώσει αμέσως τα 1000 ευρώ και να κατεδαφίσει τον τοίχο, δίνοντας το καλό παράδειγμα στους δημότες, τι κάνει?
 –Άκουσον, άκουσον: Στέλνει πρώτα την Αστυνομία ύστερα τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου και τελικά την Πολεοδομία Ιωαννίνων να ελέγξουν αν ο Άλφα ή Βήτα δημότης έχει κτίσει στο χωριό, κάποιο παράνομο κοτέτσι. (Τέτοια αυθαίρετα στο Δήμο υπάρχουν χιλιάδες και ο κ. Καψάλης θέλει να κάνει παιχνίδι). Με πιο ηθικό ανάστημα κ. Καψάλη στέλνεται τις κρατικές υπηρεσίες να ελέγξουν όταν εσείς πρώτος είστε παραβάτης ? Και το αποκορύφωμα: Συντονιστής αυτής της εκστρατείας εκφοβισμού (και εκδίκησης) του κόσμου, είναι ο αντιδήμαρχός του κ. Στ. Κουκουλάρης, (ο καταδικασθείς πρόσφατα με έξη μήνες) ο οποίος όμως Στ. Κουκουλάρης εδώ και δέκα χρόνια είχε χτίσει παράνομα και αυθαίρετα ένα ολόκληρο κτήριο στην Πωγωνιανή.
(Το νομιμοποίησε λένε πριν ένα χρόνο).
Επί τόσα χρόνια ο κύριος αυτός ήταν υπεύθυνος της πολεοδομίας του Δήμου Πωγωνίου. Στις υπηρεσίες της Αστυνομίας, στις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου και στην Πολεοδομία των Ιωαννίνων κάθε φορά που λαμβάνουν μια αναφορά από τους Καψάλη, η Κουκουλάρη κουνάνε με νόημα το κεφάλι τους.
Το ίδιο κάνουν και πολλοί συμπατριώτες μας που γνωρίζουν λίγα περισσότερα για πρόσωπα και πράματα του Δήμου Πωγωνιου.

-Κατάντια του δημόσιου βίου!