Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

Αλλάζουν από το 2017 στο Δημόσιο, αποσπάσεις, μετατάξεις και μισθολογικά

Σαρωτικές αλλαγές στη διαδικασία των αποσπάσεων, των μετατάξεων αλλά και των μισθολογικών απολαβών των υπαλλήλων φέρνει ο νέος νόμος για την κινητικότητα στο δημόσιο που θα κατατεθεί εντός του Ιουνίου στη Βουλή από το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
Ειδικότερα δύο φορές το χρόνο κάθε ενδιαφερόμενος φορέας του δημοσίου, μετά από αιτιολογημένη πρόταση, θα προκηρύσσει κενές θέσεις οι οποίες θα αιτείται να καλυφθούν από υπαλλήλους άλλων υπηρεσιών συγκεκριμένων όμως ειδικοτήτων και προσόντων.
Οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλουν τις αιτήσεις τους οι οποίες θα αξιολογούνται από ειδική επιτροπή η οποία παράλληλα θα ελέγχει και τη βασιμότητα των αναγκών σε προσωπικό κάθε αιτούμενου φορέα.
Το νέο σύστημα κινητικότητας στο δημόσιο θα ισχύσει από 1/1/2017 και θα αφορά όλους τους μονίμους και αορίστου χρόνου υπαλλήλους με εξαίρεση όσους βρίσκονται σε δοκιμαστική περίοδο. Στόχος με τη νέα διαδικασία να περιοριστεί ο χρόνος αναμονής των αποσπάσεων στους τρεις μήνες και των μετατάξεων στους 4 μήνες.


Η έγκριση των αποσπάσεων και των μετατάξεων θα γίνεται με απλή Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα υπογράφουν οι υπουργοί η οι διοικητές Οργανισμών του φορέα προέλευσης και του φορέα υποδοχής του αιτούμενου υπαλλήλου.
Ωστόσο, όπως διευκρινίζουν πηγές του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης οι μισθολογικές απολαβές των μετατασσόμενων η αποσπασθέντων θα είναι αυτές που θα ισχύουν στον φορέα υποδοχής και όχι του φορέα προέλευσης. Μοναδική εξαίρεση σε αποσπάσεις ή μετατάξεις, θα ισχύσει για τους υπαλλήλους των Κ.Ε.Π οι οποίοι μπορούν να μετακινούνται μόνον σε αντίστοιχο Κ.Ε.Π και όχι σε άλλο φορέα του δημοσίου.


ΠΗΓΗ: www.newpost.gr