Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

Επίσκεψη υποψήφιων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σε χωριά του Νομού Ιωαννίνων

Το Σάββατο 5 Σεπτέμβρη κλιμάκιο με του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τoυς υποψήφιους βουλευτές Γιάννη Στέφο και Κολοκούρη Ελένη επισκέφτηκε τα χωριά Κουτσελιό, Κελέντζι, Πηγάδια και Πάτερο του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων όπου και συνομίλησαν με κατοίκους της περιοχής. Στα θέματα που συζητήθηκαν κυριάρχησαν τα αγροτικά ζητήματα και θέματα παραγωγικής ανασυγκρότησης.
Την Κυριακή το πρωί 6 Σεπτέμβρη οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Στέφος, Μερόπη Τζούφη και Πέτρος Παλάσχας παρευρέθηκαν στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στον Αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας για τον 3ο Νάιο Δρόμο, όπου και βράβευσαν τους νικητές. Συνομίλησαν με αθλητές και παράγοντες του αθλητισμού, όπου αναδείχθηκαν τα χρόνια προβλήματα του αθλητισμού και τις αναγκαίες ενέργειες που πρέπει να κάνει η νέα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.


Στη συνέχεια επισκέφθηκαν τους Μελιγγούς όπου επισκέφθηκαν το τοπικό μουσείο και συζήτησαν αναλυτικά με τους κατοίκους του χωριού τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος, ενώ τους ενημέρωσαν για το αφορολόγητο όριο των 12000 ευρώ για τις αγροτικές επιδοτήσεις που πρόλαβε να θεσπίσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης τους ενημέρωσαν και για τα άλλα σημαντικά μέτρα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που αποκρύπτονται από τα μεγάλα ΜΜΕ, όπως η ανακούφιση εκατοντάδων χιλιάδων συμπολιτών μας μέσω του νόμου για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, η κατάργηση του 5ευρω στα νοσοκομεία, η αποτροπή των ομαδικών απολύσεων και η προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Επιπλέον το πρωί της Κυριακής ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς παρευρέθηκε στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του συλλόγου “Καθαρός Καλαμάς” στον Βουτσαρά.
Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπασιούκας και Ελένη Κολοκούρη την Κυριακής επισκέφθηκαν τα χωριά Ηλιόκαλη, Χαροκόπι και Μουζακαίους, όπου συζήτησαν διεξοδικά με τους κατοίκους για τα αγροτικά ζητήματα, τα προβλήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και τα συνταξιοδοτικά. Οι υποψήφιοι βουλευτές έδωσαν απαντήσεις και περιέγραψαν την έξοδο από την κρίση με βάση το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και με τα δείγματα από το μέχρι τώρα κυβερνητικό έργο.
Το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου ο υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων κ. Γιάννης Καραγιάννης επισκέφτηκε τον Εμπορικό Σύλλογο Ιωαννίνων και είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του Συλλόγου κ. Γιώργο Νταλαμάγκα και τον Αντιπρόεδρο κ. Τίμο Γκαραμέτση.
Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τα προβλήματα που δημιούργησαν τα capital controls κυρίως στις εισαγωγικές επιχειρήσεις και η υποτονική ζήτηση στην αγορά που δημιουργεί επιπρόσθετα προβλήματα.
Ο κ. Καραγιάννης επισήμανε ότι ο ιδιωτικός τομέας της οικονομίας ήταν από τα μεγαλύτερα θύματα της κρίσης κι ότι η αυριανή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα προσπαθήσει να αποκαταστήσει τις αδικίες και να δημιουργήσει κλίμα εμπιστοσύνης και ηρεμίας στην αγορά.
Επίσης την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου το πρωί οι κ.κ. Στέφος και Καραγιάννης συμμετείχαν και χαιρέτισαν στο ολοήμερο πανηγύρι στα Εικονίσματα του Δήμου Ζίτσας που διοργάνωσε ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ιωαννίνων.


Το γραφείο Τύπου της Ν.Ε. Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ