Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Την επιτάχυνση των εργασιών στην Ιόνια Οδό, ζητά με έγγραφό του ο Περιφερειάρχης

Την επιτάχυνση των διαδικασιών για την παράδοση του στρατοπέδου Αβγού και για τις απαλλοτριώσεις που απαιτούνται για την κατασκευή της Ιόνιας Οδού στα όρια της Περιφερειακής Ενότητας, ζητά με έγγραφό του προς τα αρμόδια Υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Υποδομών-Μεταφορών, ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, επισημαίνοντας ότι η καθυστέρηση που υπάρχει ενδέχεται να οδηγήσει εκτός χρονοδιαγράμματος την ολοκλήρωση του έργου μέχρι το τέλος του 2015.
Όπως ανέφερε σε σημερινές του δηλώσεις στο στρατόπεδο Αβγού εξακολουθούν να υπάρχουν ακόμη και σήμερα πυρομαχικά, τα οποία πρέπει να μεταφερθούν αλλού:

"Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας - είπε- δεν έκανε τίποτε μέχρι σήμερα για την απομάκρυνσή τους, ώστε στη συνέχεια να παραδοθεί το στρατόπεδο για την εκτέλεση του έργου". Όσον αφορά τις απαλλοτριώσεις, ο Περιφερειάρχης, τόνισε ότι "πρέπει να εφαρμοστεί ο Νόμος της επίταξης για το τμήμα εκτός στρατοπέδου για να μπορέσει να προχωρήσει το έργο. Αλλιώς - κατέληξε- θεωρώ ότι είναι αμφίβολο αν αυτό τελειώσει το 2015".
Καταλήγοντας ζήτησε από τα αρμόδια Υπουργεία να κινηθούν πιο δραστήρια και να τελειώσουν τις διαδικασίες.