Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Μεγάλη επιτυχία στον 1ο Νάιο δρόμο. Ζωντάνεψε ο αρχαιολογικός χώρος της Δωδώνης.

Ένας ιδιαίτερος αγώνας πέρα από τους συνηθισμένους  έγινε την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου  στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης. Η  ΕΚΑ Δωδώνη σε συνεργασία με τους συλλόγους της Δωδωναίας κοιλάδας διοργάνωσε τον 1ο σύγχρονο «Νάιο»  δρόμο  με τη συμμετοχή 400 δρομέων και άλλων τόσων θεατών που γέμισαν τον ιστορικό χώρο. Ο Αγώνας περιελάμβανε ημιμαραθώνιο δρόμο 21χλμ, 5χλμ και 2χλμ για παιδιά δημοτικού.



Την απονομή των μεταλλίων έκαναν ο περιφερειάρχης κ. Καχριμάνης, ο Δήμαρχος Δωδώνης κ. Κατσανάκης , ο προϊστάμενος της ΙΒ΄ εφορίας αρχαιοτήτων κ. Σουέρεφ, ο πρόεδρος της ΕΚΑ Δωδώνη Πέτρος Αρλέτος ο εκπρόσωπος των συλλόγων Δωδωναίας κοιλάδας Δημήτρης Λώλος, εκπρόσωποι του στρατού της αστυνομίας και των τοπικών αρχών.
Όλοι οι συμμετέχοντες ήταν συγκινημένοι που για πρώτη φορά συμμετείχαν σε αγώνα δρόμου τέτοιου χαρακτήρα και τερμάτισαν μέσα σε ένα αρχαιολογικό χώρο. Στην επιτυχία των αγώνων συνέβαλε η βοήθεια των 130 εθελοντών από ανθρώπους της ΕΚΑ Δωδώνη και από  τους κατοίκους της περιοχής. Όλοι αθλητές θεατές και διοργανωτές ανανέωσαν το ραντεβού για την επόμενη χρονιά την πρώτη Κυριακή του Σεπτεμβρίου.

 Τα αποτελέσματα: