Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Δημοτική Παράταξη «Δύναμη Ενότητας και Ευθύνης για το Πωγώνι»: Κατάργηση Δ.Ο.Υ. Δελβινακίου

Δολιανά 28-09-2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Απόφαση κατάργησης υπηρεσιών όπως η Δ.Ο.Υ. Δελβινακίου είναι μία πράξη άστοχη, ανεύθυνη και εσφαλμένη που υποβαθμίζει το Δήμο μας, δημιουργεί τεράστια προβλήματα, αυξάνει την ταλαιπωρία των κατοίκων και των επαγγελματιών κυρίως των ορεινών χωριών, λόγω τόσο της μεγάλης απόστασης από τα Ιωάννινα όσο και της υπάρχουσας ελλιπούς συγκοινωνίας.
Εμείς ως Παράταξη είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε απόφαση για κατάργηση δημόσιων υπηρεσιών που λειτουργούν στο Δήμο Πωγωνίου. Διότι η λειτουργία τέτοιων υπηρεσιών έπαιξαν, παίζουν και θα παίζουν σημαντικό και ιδιαίτερο ρόλο, ειδικά σήμερα που υπάρχει ανάγκη μεγαλύτερης στήριξης των περιοχών μας, λόγω της οικονομικής κρίσης αλλά και των προβλημάτων εγκατάλειψης και ανασφάλειας που συνεχώς αυξάνονται, χωρίς η Πολιτεία να δίνει τις αναγκαίες λύσεις. Διότι θεωρούμε ότι μόνο με τέτοιες δομές και τέτοιες συνθήκες μπορεί ο ακριτικός τόπος μας να έχει προοπτική, ανάπτυξη και μέλλον.
Έτσι, από την αρχή που τα σενάρια αυτά βγήκαν στο φως της δημοσιότητας, είχαμε προτείνει στο Δημοτικό Συμβούλιο σειρά Ψηφισμάτων και συγκεκριμένων δράσεων για την ανατροπή τέτοιων εξελίξεων για την περιοχή και τον Δήμο μας, δράσεις που υπεράσπιζαν το δημόσιο συμφέρον της τοπικής μας κοινωνίας.
Τελευταίο παράδειγμα η πρότασή μας από 01-08-2012, όπου ζητήσαμε από το Δ.Σ. να καλέσει «όλους τους κατοίκους, τους φορείς και τα θεσμικά όργανα του Δήμου μας σε δυναμική αντίδραση για την ακύρωση των αρνητικών εξελίξεων», που εμφανίζονταν για την περιοχή μας, όπως η κατάργηση της ΔΟΥ Δελβινακίου.
Το Δ.Σ. ομόφωνα αποφάσισε να προβούμε σε δυναμική αντίδραση για την ακύρωση των Αποφάσεων της Πολιτείας, «ορίζοντας διαπαραταξιακή επιτροπή που θα καθορίσει τις μορφές αγώνα, γιατί φοβόμαστε ότι θα έρθουν και χειρότερα».
Εμείς καταγγέλλουμε την Πλειοψηφούσα Παράταξη και τον Δήμαρχο κ. Καψάλη, ότι όχι μόνο δεν υλοποίησαν την Απόφαση αυτή, δηλαδή να συγκαλέσουν την Διαπαραταξιακή Επιτροπή, αλλά μας διαβεβαίωναν συνεχώς ότι ΘΑ το πράξουν, απαξιώνοντας τον θεσμικό ρόλο τόσο της Αντιπολίτευσης, όσο και του Δημοτικού Συμβουλίου.
Καταγγέλλουμε πολιτικά και τονίζουμε για άλλη μία φορά ότι, η πρακτική αυτή των μεθοδεύσεων, της έλλειψης βούλησης για πραγματικό αγώνα και στήριξη της περιοχής μας και των υποθέσεων του Δήμου, της αδράνειας και παντελούς απουσίας οποιασδήποτε διεκδίκησης από την πλευρά της Δημοτικής Πλειοψηφίας και του Δημάρχου, αποδεικνύεται καταστροφική για τα συμφέροντα του Δήμου και των κατοίκων του, αποδεικνύεται αρνητικός παράγοντας για τις εξελίξεις στην περιοχή μας.
Η ευθύνη όλων όσων αποδέχονται και υποστηρίζουν αυτές τις πρακτικές και αντιλήψεις, όλων όσων δεν τολμούν να ανταποκριθούν στο καθήκον τους και στις υποχρεώσεις τους ως θεσμικά όργανα για την επίλυση των πραγματικών προβλημάτων του Δήμου, είναι μεγάλες και οφείλουν να λογοδοτήσουν στους Πωγωνήσιους.
Η Δημοτική Πλειοψηφία οφείλει να εξηγήσει την στάση της για την έλλειψη πρωτοβουλιών και τρόπων αντίδρασης σε όλα τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν την περιοχή και τον τόπο μας, σε όλα όσα συμβαίνουν και τα προσπερνάνε χωρίς δισταγμό.
Οφείλει να εξηγήσει στην τοπική κοινωνία και στα χωριά μας, γιατί αντί να επιλέξει τον ρόλο του αρωγού στα καθημερινά προβλήματα του πολίτη, αποδέχθηκε και αφοσιώθηκε στον ρόλο του υπερασπιστή φαινομένων συγκάλυψης των προβλημάτων και καταπάτησης της νομοθεσίας, επιλογών συνεχούς προχειρότητας και αναβολής λήψεως αποφάσεων, αλαζονικής απαξίωσης αιτημάτων των θεσμικών οργάνων, κλίματος καχυποψίας, δυσαρέσκειας και απογοήτευσης των κατοίκων.
Η κοινωνία μας απαιτεί ξεκάθαρη θέση για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.
Ελπίζουμε για μία φορά ότι θα γίνει!

Ο επικεφαλής της παράταξης και αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης: Ντόντης Γιάννης.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: Αλεξίου Γιώργος, Καραγιώργος Γιάννης, Μεντής Χαράλαμπος, Κολιάκης Δημήτρης, Σώτος Γιάννης, Τόπουλος Βασίλης.