Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Το νέο βιβλίο του σκιτσογράφου Δημήτρη Νικολαΐδη ( ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗ) με τίτλο «ΚΑΡΕ – ΚΑΡΕ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΚΙΤΣΟΥ», εκδόθηκε και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις rasterone

Δελτίο Τύπου

Το θυμωμένο πορτραίτο σταματάει για λίγο να είναι θυμωμένο και φιλοξενεί στις 16 Μαΐου το σκιτσογράφο Δημήτρη Νικολαΐδη ορμώμενο από τη Θεσσαλονίκη παρέα με το νέο του βιβλίο – εγχειρίδιο με τίτλο « Καρέ – καρέ Μαθήματα σκίτσου για αρχάριους».
Το θυμωμένο πορτραίτο, τολμάει και σκιτσάρει παρουσιάζοντας ένα βιβλίο για τα μυστικά του σκίτσου. Ένα βιβλίο – εγχειρίδιο ( το πρώτο από Έλληνα σκιτσογράφο), για όποιον θέλει να ξεκινήσει το υπέροχο ταξίδι της τέχνης αυτής.
Για το βιβλίο θα η Μαρία Βασιλείου οικονομικά , ο Νίκος Περιστέρης τραγουδιστής.
Η παρουσίαση θα γίνει την Τετάρτη 16 Μαΐου (μόλις 10 ημέρες μετά τις εκλογές) και ώρα 19:30 στο καφέ «Θυμωμένο πορτραίτο».

Το βιβλίο παρουσιάστηκε στη Δημόσια βιβλιοθήκη του Κιλκίς, στη Δημοτική βιβλιοθήκη της Καλαμαριάς ( Θεσσαλονίκη) και στις 16 Μαΐου στα Ιωάννινα. Τις επόμενες ημέρες θα παρουσιαστεί η νέα δουλειά του σκιτσογράφου Δημήτρη Νικολαΐδη στην πόλη της Κατερίνης, στις Σέρρες και από το Σεπτέμβριο Στην Ξάνθη, Ορεστιάδα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Βόλο και Αθήνα..
Περισσότερες πληροφορίες «το θυμωμένο πορτραίτο» Καποδιστρίου 20 Τηλ: 26510 68550
Δημήτρης Νικολαΐδης ( σκιτσογράφος) 6979 656424
Το νέο βιβλίο του σκιτσογράφου Δημήτρη Νικολαΐδη ( ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗ) με τίτλο «ΚΑΡΕ – ΚΑΡΕ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΚΙΤΣΟΥ», εκδόθηκε και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις rasterone.
Το βιβλίο είναι ένα εργαλείο για κάθε έναν που θέλει να ασχοληθεί με την τέχνη του σκίτσου. Στις 32 σελίδες του παρουσιάζονται με σκίτσα και με κείμενο βήμα – βήμα οι αρχές και τα στάδια του σκίτσου. Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου μαθαίνεις να δημιουργείς το σκίτσο σου, αφού πρώτα γνωρίσεις από την αρχή μέχρι το τέλος όλη τη διαδικασία.