Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

ΔΩΔΩΝΗ: Ζητούν αναβολή για να κάνουν πρόταση

Μια σύσκεψη για τη γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ που έστειλε μηνύματα αισιοδοξίας προς τους παραγωγούς, έστω και στο παρά πέντε, ήταν αυτή που πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου. Ομόφωνα ελήφθη η απόφαση να ζητηθεί πολιτικά και αγωνιστικά η αναβολή του διαγωνισμού για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της Αγροτικής Τράπεζας, ώστε να κατατεθεί πρόταση που θα προκύψει από την Ήπειρο ακόμη και σε συνεργασία με τους απόδημους Ηπειρώτες.
Ως βάση, λαμβάνεται η πρόταση για την δημιουργία λαϊκής βάσης που επανέφερε το Οικονομικό Επιμελητήριο μαζί με το Εμπορικό Επιμελητήριο, μια πρόταση με την οποία συμφώνησαν οι περισσότεροι φορείς, ενώ προς αυτή την κατεύθυνση τάχθηκαν και οι Βουλευτές, ωστόσο το επόμενο διάστημα θα εξειδικευθεί.
Πάντως, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης ανέλαβε την δέσμευση να προσπαθήσει να έρθει σε επαφή με το Υπουργείο οικονομικών για τον προγραμματισμό συνάντησης άμεσα, ενώ παράλληλα, στις 8 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί πανηπειρωτική κινητοποίηση, για να ενισχύσει το αίτημα της αναβολής του διαγωνισμού.

Επίσης, θετικό στοιχείο για τους φορείς είναι ότι η αναβολή της α’ φάσης της διαδικασίας του διαγωνισμού, δηλαδή της εκδήλωσης ενδιαφέροντος (η προθεσμία λήγει την προσεχή Παρασκευή 9 Μαρτίου) περιλαμβάνεται σε ρήτρα, οπότε θεωρούν ότι θα επιτευχτεί ο στόχος.
Ποιοι μετείχαν
Στην σύσκεψη που προσκάλεσαν ο Πανηπειρωτικός Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός και οι εργαζόμενοι της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ παραβρέθηκαν οι μέτοχοι – Ενώσεις αγροτικών Συνεταιρισμών της Ηπείρου, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλ. Καχριμάνης, οι Βουλευτές Θαν. Οικονόμου, Μιχ. Παντούλας, Χρ. Κατσούρας και Δημ. Τσουμάνης, οι επικεφαλής των παρατάξεων του περιφερειακού συμβουλίου Γ. Παπαδημητρίου και Νίκος Ζήκος, καθώς και εκπρόσωποι φορέων της περιοχής, μεταξύ των οποίων το Εργατικό Κέντρο και τα Επιμελητήρια.
Αλ. Καχριμάνης: Σε ηπειρώτικα χέρια
Την ικανοποίησή τους για τις αποφάσεις εξέφρασαν οι εκπρόσωποι των παραγωγών και των εργαζομένων Μιχ. Τζίμας και Χρ. Γεωργίου, ενώ την θέση του να παραμείνει η εταιρία σε Ηπειρωτικά χέρια εξέφρασε ο κ. Καχριμάνης.
Λαϊκή βάση
Την βελτιωμένη πρόταση για την δημιουργία εταιρίας λαϊκής βάσης, με το 40% στις ΕΑΣ μετόχους, προέκριναν και οι Βουλευτές, οι κ.κ. Οικονόμου, Παντούλας, Καλογιάννης, με τον πρώτο να επισημαίνει την καθυστέρηση των Ενώσεων να φέρουν δική τους πρόταση που θα ανταποκρίνεται και στην «επόμενη ημέρα» της γαλακτοβιομηχανίας.
Την πρόταση του Οικονομικού Επιμελητηρίου εξειδίκευσε ο πρόεδρος Δημ. Φίλης που εμφανίστηκε αισιόδοξος πως θα βρεθεί από τους Ηπειρώτες το ποσό που απαιτείται παρά την δύσκολη οικονομική συγκυρία. Τόνισε επίσης πως η πρόταση επιδέχεται πολλές διορθώσεις και βελτιώσεις, που θα γίνουν με την συμφωνία όλων και κυρίως των Ενώσεων, το επόμενο διάστημα.


ΠΗΓΗ: http://www.epirusonline.gr/