Κυριακή 10 Απριλίου 2011

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Εκλογές σκέπτεται το Μαξίμου προετοιμάζεται εντατικά η Ν.Δ.

«Ημικρανία» στο Μέγαρο Μαξίμου έχει προκαλέσει η ανοικτή αμφισβήτηση μερίδας βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στην ακολουθούμενη οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, όπως αυτή αποφασίζεται από το Υπουργικό Συμβούλιο, αλλά εκφράζεται από τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
Πλέον, από προχθές το βράδυ, ο πρωθυπουργός έχει αναγκαστεί να προχωρήσει σε επανεξέταση όλων των δεδομένων, καθώς δε φαίνεται να επαρκεί ένας απλός ανασχηματισμός για να λύσει το πρόβλημα της ογκούμενης λαϊκής δυσαρέσκειας, αποδέκτης της οποίας είναι και οι βουλευτές του.
Οι εκλογές φαίνεται πως συζητούνται ως άμεσο σοβαρό ενδεχόμενο, καθώς αρκετοί εισηγούνται στον κ. Γιώργο Παπανδρέου να τις προκηρύξει στις 5 Ιουνίου μαζί με την Πορτογαλία.
Παράλληλα, αρκετοί υποστηρίζουν ότι για την εκτόνωση μέρους της λαϊκής δυσαρέσκειας θα πρέπει να θυσιάσει τον… τσάρο του, όπως και άλλοι προκάτοχοί του στο παρελθόν και να δώσει ένα νέο χρονοδιάγραμμα εξόδου από την κρίση με την εξεύρεση και ενός προγράμματος που τουλάχιστον δε θα επιβαρύνει περαιτέρω μισθωτούς και συνταξιούχους.
Ακόμη πάντως, και αν ο κ. Παπανδρέου θέλει να συνεχίσει να στηρίζει τον κ. Παπακωνσταντίνου αυτό δε μοιάζει εφικτό, καθώς το σύνολο σχεδόν των συναδέλφων του, αλλά και των απλών βουλευτών του έχει δείξει «κόκκινη κάρτα» σε μια προσπάθεια πολιτικής επιβίωσης στις εκλογικές τους περιφέρειες.
Πλέον, οι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού αντιλαμβάνονται ότι το μήνυμα των βουλευτών που ανέφεραν ότι «από δω και πέρα ο υπουργός Οικονομικών θα είναι υπό αμφισβήτηση» αποκτά μορφή τελεσίδικης απόφασης Δηλώνουν, μάλιστα, πως ο φόβος τους είναι ότι «κανείς πλέον δεν μπορεί να εγγυηθεί πως αυτή η αμφισβήτηση δε θα ξεπεράσει τις κομματικές συνεδριάσεις.


Ο κίνδυνος να εκφραστεί και σε μια μελλοντική ψηφοφορία νομοσχεδίου είναι ορατός».