Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Εκδήλωση κατά της δημιουργίας ΕΟΖ στο Πωγώνι την Τετάρτη 10 Απριλίου, στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφέρειας Ηπείρου (πρώην ΕΛΚΕΠΑ) στις 7:00 μ.μ.

Με αιχμές κατά του Δημάρχου Κώστα Καψάλη και της δημοτικής αρχής τα μέλη της Ομάδας Πρωτοβουλίας κατά της δημιουργίας ΕΟΖ στο Πωγώνι πραγματοποιούν ενημερωτική εκδήλωση την Τετάρτη 10 Απριλίου και καλούν τους κατοίκους του Πωγωνίου αλλά και όλους τους φορείς της περιοχής να διατρανώσουν την αντίθεσή τους.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφέρειας Ηπείρου (πρώην ΕΛΚΕΠΑ) στις 7 το απόγευμα με ομιλητές τον Τέρενς Κουίκ, τον Γιάννη Καραγιάννη, τον Μίλτο Μπούκα και τον Παναγιώτη Τσούνη.
Όπως σημείωσε το μέλος της Επιτροπής Δημήτρης Κανακάκης οι πολίτες της περιοχής δεν πρέπει να επιτρέψουν ούτε τη δημιουργία ΕΟΖ, ούτε τη λειτουργία καταστήματος κράτησης λαθρομεταναστών, όπως σχεδιάζει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στην Κακαβιά. Εκ μέρους επίσης της πρωτοβουλίας ο Παναγιώτης Τσούνης σημείωσε ότι αφορμή για τη συγκεκριμένη εκδήλωση είναι η τροπολογία που καταθέτει ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης για τις απαλλοτριώσεις, που σύμφωνα με τα μέλη της πρωτοβουλίας προετοιμάζει το έδαφος για την εγκατάσταση ξένων επιχειρήσεων και τις επενδύσεις ξένων με χρηματοδότηση από το ελληνικό ΕΣΠΑ.
Ο κ. Τσούνης υπογράμμισε πως η δημοτική αρχή δεν θα μπορέσει να θέσει τους δικούς της όρους και προϋποθέσεις και τόνισε πως η υπόθεση εναποτίθεται πλέον στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κόσμου σχετικά με τις ΕΟΖ και τις επιπτώσεις τους στην περιοχή.