Σάββατο 18 Απριλίου 2020

Στέφανος Γρ. Φούσας: Ευχές για το Άγιον Πάσχα


Σε μία δύσκολη χρονική συγκυρία για όλους τους Έλληνες, ή πανδημία του Κορονοϊού μας δίνει σπουδαία μαθήματα για το παρόν και το μέλλον.
Όπως ότι σε ένα Έθνος το εμείς -και όχι το εγώ-  συμβάλλει αποφασιστικά στην αντιμετώπιση και το ξεπέρασμα μιας κρίσης.
O κορυφαίος Ισραηλινός φιλόσοφος και συγγραφέας, Yuval Noah Harari, πρότεινε την Ελλάδα και όχι την Αμερική να ηγηθεί ενάντια στον παγκόσμιο πόλεμο του Κορονοιού.
Αποτέλεσμα όλων αυτών να αποκαλυφθεί η ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ της χώρας μας, όπου παρά την παρακμή που τη χαρακτηρίζει σε αρκετούς τομείς, ανέλαβε ηγετικές ευθύνες η Άλλη Ελλάδα: της ευθύνης, της επιστήμης, της σοβαρότητας της κατάρτισης, της αριστείας, της εμπειρίας, της ευφυίας, της τιμιότητας. 
Τα κρίσιμα ζητήματα μιας χώρας, πρέπει να αντιμετωπίζονται, όχι πρόχειρα, αλλά με ευθύνη, με σχεδιασμό και με τη συμβολή και δραστηριοποίηση των ειδικών. Αυτό έγινε για την αντιμετώπιση του κορονοϊού στην Ελλάδα, με την Πολιτεία να αξιοποιεί τους καλύτερους -στον τομέα τους- επιστήμονες, που συνέβαλαν αποφασιστικά στο να μην βιώσουμε το μέγεθος των απωλειών, όπως σε άλλες χώρες.
Σήμερα με την Ανάσταση του Κυρίου προ των πυλών και την Εθνική προσπάθεια να συνεχίζεται, θέλω να ευχηθώ στους συμπατριώτες μου το φετινό Πάσχα να γίνει αφορμή για να αναθεωρήσουμε τις Αξίες της Ζωής.

Στέφανος Γρ. Φούσας
Επ. Καθηγητής Kαρδιολογίας