Δευτέρα 27 Απριλίου 2020

Δήμος Πωγωνίου: Τεχνική έκθεση για την αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης Τ.Κ. Δολιανών

Η παρούσα μελέτη εκπονείται μετά από προφορική εντολή του Δημάρχου Δήμου Πωγωνίου και αφορά την Αντικατάσταση τμήματος εσωτερικού δικτύου Ύδρευσης στην Τ.Κ. Δολιανών του Δήμου Πωγωνίου.
Κατόπιν επιτόπιας αυτοψίας, παρουσίας του Δημοτικού Συμβούλου κ. Λίτσα Ιωάννη που πραγματοποιήθηκε στις 09/06/2016 διαπιστώθηκε ότι τμήμα του υφιστάμενου εσωτερικού δικτύου ύδρευσης το οποίο είναι από PVCπαρουσιάζει πολλές φθορές με αποτέλεσμα την έλλειψη νερού (συχνές διαρροές) καθώς και κακής ποιότητας νερό. 
Επιπροσθέτως η δημιουργία του κέντρου μέριμνας προσφύγων έχει αυξήσει την ανάγκη για μεγαλύτερη παροχή νερού, άρα και για σωλήνες μεγαλύτερης διαμέτρου.
Για το λόγο αυτό κρίνεται αναγκαία η αντικατάσταση τμήματος του παλαιού δικτύου μήκους περίπου 835μ. με νέο από σωλήνες πολυαιθυλενίου PE DN 90 mm / ΡΝ 16 atm.
Οι εργασίες που θα εκτελεστούν είναι οι εξής:
·   Εκσκαφή ορυγμάτων υπογείων δικτύων σε έδαφος γαιώδες ή ημιβραχώδες μετά την κοπή με ασφαλτοκόφτη του οδοστρώματος.
·   Τοποθέτηση σωλήνων πολυαιθυλενίου PE DN 90 mm/ΡΝ 16 atm.
·  Σύνδεση νέου δικτύου με υφιστάμενες παροχές.
·   Επανεπίχωση σκάματος και αποκατάσταση οδοστρώματος.
·   Κατασκευή ενός φρεατίου δικλίδων στην αρχή του χωριού στην ένωση με το δίκτυο πολυαιθυλενίου που έρχεται από την γεώτρηση.
·   Διατήρηση επτά 8 υφιστάμενων φρεατίων με αντικατάσταση των φθαρμένων μικροϋλικών.
·   Αντικατάσταση και τοποθέτηση δικλείδων στα υπάρχοντα φρεάτια.
·   Κατασκευή υδροστόμιου πυρκαγιάς στην θέση του Ταχυδρομείου.
 Όλες οι εργασίες θα εκτελεσθούν έντεχνα, σύμφωνα με τις υποδείξεις της Διευθύνουσας Τεχνικής Υπηρεσίας, τις ισχύουσες τεχνικές προδιαγραφές και τις διατάξεις του Ν. 4412/16 «Δημόσιες Συμβάσεις Έργων, Προμηθειών και Υπηρεσιών (προσαρμογή στις Οδηγίες 2014/24/ΕΕ και 2014/25/ΕΕ).