Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Μια πρώτη ματιά στα αποτελέσματα

Επαληθεύτηκαν οι προβλέψεις που έκαναν λόγο για επικράτηση του κ. Καψάλη από την πρώτη Κυριακή.
Ρίχνοντας μια πρώτη ματιά στα αποτελέσματα της κάθε δημοτικής ενότητας παρατηρώ ότι ο κ. Καψάλης  επικράτησε καθαρά στον Άνω Καλαμά παίρνοντας τα περισσότερα τοπικά.
Η μεγάλη έκπληξη ήρθε από τον κ. Ντόντη που επικράτησε στην έδρα της ενότητας, τον Παρακάλαμο και στη Ρεπετίστα που ήταν μάλλον φυσιολογικό.
Ο κ. Καραγιάννης πήρε το τοπικό του Καταρράκτη.


Στη δημοτική ενότητα Καλπακίου προπύργιο του κ. Καψάλη όλα ήρθαν φυσιολογικά. Φυσιολογική επικράτηση του κ. Ντόντη στα Δολιανά, και μάλλον μικρή έκπληξη (υπάρχει εξήγηση) την επικράτηση του έστω και οριακά στις Νεγράδες.
Το Άνω Πωγώνι αποτελούσε το προπύργιο και την κύρια δύναμη του κ. Ντόντη, με το Κεφαλόβρυσο να τον στηρίζει σταθερά.
Τι έγινε όμως στις άλλες μικρές τοπικές κοινότητες που ή τις έχασε ή μειώθηκαν οι δυνάμεις του;
Στη δημοτική ενότητα Δελβινακίου εκείνοι που μιλούσαν για ντέρμπι ή δεν γνώριζαν τα πράγματα καλά ή έκρυβαν την αλήθεια.
Την επικράτηση του κ. Καψαλη δεν μπορεί κανείς να την αμφισβήτηση.
Πολύ ευκολότερα από ότι υποστήριζαν κάποιοι  ήρθε και η επικράτηση στην δημοτική ενότητα της Πωγωνιανής και της Λάβδανης.
Τα θέματα όπως της ΕΟΖ, του Κέντρου Λαθρομεταναστών, στις αδιαφάνειας, των καθυστερήσεων,  της φυγής των υπηρεσιών, του ανύπαρκτου έργου από την πλευρά της δημοτικής αρχής που κυριάρχησαν όλους τους προηγούμενους μήνες και την προεκλογική περίοδο μάλλον δεν άγγιξαν τους ψηφοφόρους και πέρασαν σε δεύτερη μοίρα.

Η μόνιμη παραμονή του κ. Καψάλη στο Καλπάκι και στο δήμο πιστεύω τον έκανε και τον κάνει ποιο οικείο με τους μόνιμους κατοίκους, έχει άμεση αντίληψη με το όποιο πρόβλημα δημιουργείται και μπορεί να δρομολογεί λύσεις χωρίς καθυστέρηση.