Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Στον Ροντούλη οι απόψεις των συνεταιρισμών για τη ΔΩΔΩΝΗ

Μεγάλη συμμετοχή στο διαγωνισμό για σύμβουλο των ΕΑΣ!

Την πάγια θέση τους για τη γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ, να περάσει δηλαδή στα χέρια των οργανώσεων της Ηπείρου και των κτηνοτρόφων με απόδοση των μετοχών στις ΕΑΣ της Ηπείρου, στον Πανηπειρωτικό Κτηνοτροφικό Συνεταιρισμό και τους κτηνοτρόφους με βάση την ονομαστική τους αξία, επανέλαβαν στον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αστέριο Ροντούλη, οι εκπρόσωποι των συνεταιρισμών και των Ενώσεων της Ηπείρου και οι παραγωγοί σε συζήτηση στην αίθουσα της Περιφέρειας.

Η παρουσία των παραγωγών και των εκπροσώπων των συνεταιρισμών ήταν έντονη στην αίθουσα, καθώς στη συζήτηση είχε δηλώσει πως θα παραβρεθεί, όπως τελικά έγινε και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Αστέριος Ροντούλης.
«Επαναλάβαμε στον υφυπουργό τις γνωστές προτάσεις μας, όπως τις έχει διατυπώσει και ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας», δήλωσε  ο κ. Μιχάλης Τζίμας, από τον Πανηπειρωτικό Κτηνοτροφικό Συνεταιρισμό.
Τις πάγιες θέσεις και της ΕΑΣ Ιωαννίνων εξέφρασε παρουσία του Αστέριου Ροντούλη και ο πρόεδρός της κ. Χριστόδουλος Μπαλτογιάννης, ανέφερε ο ίδιος.
Παράλληλα γνωστοποίησε ότι υπάρχει ήδη έντονο ενδιαφέρον σχετικά με την προκήρυξη ενδιαφέροντος των ΕΑΣ για σύμβουλο όσον αφορά στη διαδικασία πώλησης της βιομηχανίας.
Ο υφυπουργός από την πλευρά του άκουσε με προσοχή και δεσμεύθηκε ότι θα μεταφέρει στο υπουργείο τις απόψεις των φορέων της περιοχής.
Θυμίζουμε ότι, οι Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών – μέτοχοι αναζητούν σύμβουλο για την διαδικασία πώλησής της.
Συγκριμένα με προκήρυξη ενδιαφέροντος, οι ΕΑΣ Ιωαννίνων, Πρέβεζας, Θεσπρωτίας και Άρτας, ζητούν να προσλάβουν σύμβουλο, ο οποίος θα στηρίξει την προσπάθεια των Ενώσεων να παραμείνει η Δωδώνη συνεταιριστική κατά βάση επιχείρηση.
Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 8 Δεκεμβρίου (Χαρ. Τρικούπη 38-Ιωάννινα Τ.Κ. 45332 3ος όροφος υπόψιν κ. Βασίλη Μήτσιου) και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να μπορούν να παρέχουν τις εξής υπηρεσίες:
•Να κάνουν την αποτίμηση της εταιρίας, να καθορίσουν το επενδυτικό πλάνο καθώς και τα απαιτούμενα κεφάλαια,
•να βρουν τα απαιτούμενα κεφάλαια και να προχωρήσουν σε επιχειρησιακό σχεδιασμό ανάπτυξης της βιομηχανίας και της ζώνης γάλακτος, σε συνεργασία με τους μετόχους της εταιρίας,
•να πρέπει να παρέχουν νομική και οικονομική υποστήριξη στην διαδικασία διαπραγμάτευσης με την ΑΤΕ.

ΠΗΓΗ: http://www.paseges.gr/