Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021

Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας: Βράβευση μαθητών ακριτικών περιοχών Ηπείρου

 


Ο πρόεδρος του Ιδρύματος «Μόρφωσις νεολαίας»  Μάκης Κιάμος, ο Αντιπρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας  του Ιδρύματος Κώστας Ζηκόπουλος και Σωτήρης Κολιούσης, συνοδευόμενοι από την έφορο Δημοσίων Σχέσων της ΠΣΕ  Μαρίκα Γκόνη   σε εκτέλεση απόφασης του Ιδρύματος ''Μόρφωσις Νεολαίας'', απένειμαν βραβεία και χρηματικά έπαθλα στους απόφοιτους μαθητές των ακριτικών περιοχών της Ηπείρου.

Η εκδήλωση στο  Φιλιάτι

Την ίδια ημέρα 29 Μαΐου και ώρα 18.00 πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση απονομής των βραβείων στο Φιλιάτι Θεσπρωτίας. Στο φιλόξενο χώρο τοπυ Δημαρχείου Φιλιατών παρευρπεθησαν

Οι βουλευτές του Νομού Βασίλης Γιόγιακας και Μάριος Κάτσης .

Ο Δήμαρχος Φιλιατών Σπύρος Παππάς, οι αντιδήμαρχοι Ελένη Ευθυμίου και Δημήτρης Τσότσης.

Οι γονείς των μαθητών.

Παρουσίαση και ομιλία από το Δήμαρχο Φιλιατών, ο οποίος συνεχάρη τους μαθητές/τριες για την προσπάθειά τους  και τόνισε πως  αυτή η βράβευση λειτουργεί ως οδηγός για να μάθουν οι νέοι να αγωνίζονται τον τίμιο και σωστό αγώνα. Τότε η επιτυχία είναι δεδομένη. Στη συνέχεια απευθυνόμενος στα παιδιά που βραβεύονταν και στους γονείς τους ο Γραμματέας του ΙΜΝ Σωτήρης Κολιούσης μεταξύ άλλων τόνισε:

«Ο Στέφανος Βασιλάκος δεν ήταν κάποιος ζάμπλουτος. Δεν είχε στη ζωή του επιχειρήσεις όπως οι γνωστοί Ηπειρώτες ευεργέτες στη Ρωσία, Ρουμανία, την Αίγυπτο. Ήταν δικηγόρος στην Αθήνα. Νοικοκύρης, μετρημένος Ηπειρώτης, με όποιο καζάντιο έκανε, απόκτησε το κτίριο που σήμερα αποτελεί την περιουσία του Ιδρύματος και από τα μισθώματα του εξοικονομούνται τα ποσά για τα βραβεία που σας παραδίδουμε.

Και γι αυτό η προσφορά του μετράει πολύ. Για να γνωρίζετε επίσης, η προσπάθεια να ξεκαθαρίσει το ίδρυμα και να μπορεί να διοικείται ουσιαστικά σήμερα από την ΠΣΕ, ήταν επίμονη, επίπονη και διήρκεσε χρόνια. Και είναι πολλές χιλιάδες ακόμη τα κληροδοτήματα που πρέπει να γίνει μάχη για να μπουν στο δρόμο της προσφοράς σύμφωνα με τη βούληση του διαθέτη τους.

Δώσατε αγώνα στο σχολείο με επιτυχία και βραβεύεστε σήμερα. Η επιτυχία σας αυτή είναι πρώτα και κύρια δική σας. Αλλά όχι μόνο. Συνέβαλλαν ουσιαστικά και η οικογένεια σας, και το σχολείο σας και η κοινωνία ολόκληρη. Έτσι, στο στίβο της ζωής να μην επιδιώκετε να αντιμετωπίζετε τα προβλήματα μόνοι σας, μα σε συνεργασία, σε κοινή δράση και πάλη με τους συνανθρώπους σας. Να εμπνέεστε και από εκείνους που όπως ο Στέφανος Βασιλάκος, πρώτα σκέφτηκαν το σύνολο και μετά τον εαυτό τους.

Καλή πρόοδο να έχετε, υγεία και ευτυχία».

Χαιρετισμό απηύθυναν και οι τοπικοί  βουλευτές

Ακολούθησε η απονομή.

Συνολικά βραβεύτηκαν 28μαθητές και μαθήτριες  της περιοχής των Φιλιατών.

Επακολούθησε κέρασμα των παρευρισκομένων. Προσφορά του Δήμου Φιλιατών.

Το ΔΣ του Ιδρύματος «Μόρφωσις Νεολαίας»    ευχαριστεί θερμά το Δήμο Φιλιατών, όχι μόνο για τη φιλοξενία, αλλά και για το γενικότερο πνεύμα συνεργασίας  που διακατέχει όλους τους λειτουργούς του Δήμου Φιλιατών.

Τέλος, ιδιαίτερα ευχαριστεί την Μαρίκα Γκόνη, Έφορο Δημοσίων Σχέσεων της ΠΣΕ, που με προθυμία  και ευχαρίστηση, μάς ακολούθησε και παρουσίασε τόσο επιτυχημένα τις δύο εκδηλώσεις.

 

Το  ΔΣ του Ιδρύματος «Μόρφωσις Νεολαίας»