Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Εκθετήριο Εργαστήρι Ψηφιδωτών Γ. και Ν. Κολέφα

Διακήρυξη για την δημοπρασία του έργου Eκθετήριο Εργαστήρι Ψηφιδωτών Γ. και Ν. Κολέφα

Η δημοπρασία θα διενεργηθεί 18 / 03 / 2014 ημέρα Τρίτη και ώρα 10:00 στα γραφεία του κεντρικού Δημαρχείου του Δήμου Πωγωνίου
Εργασίες
Οι εργασίες που πρόκειται να γίνουν αφορούν το ισόγειο, τον α’ και β’ όροφο του κτιρίου. 
Στον β’ όροφο του κτιρίου είχαν κατασκευαστεί μεταχρονολογημένα πρόχειρα χωρίσματα από σανίδια τα οποία θα καθαιρεθούν για να επανέλθει ο όροφος στην αρχική του μορφή. 
Θα πραγματοποιηθεί αποξήλωση των ξύλινων και σιδηρών θυρών και παραθύρων τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά του κτιρίου, καθώς έχουν υποστεί σημαντικές φθορές από την υγρασία και το πέρασμα του χρόνου. Θα καθαιρεθούν όλες οι ξύλινες επιφάνειες όπως πατώματα, ταβάνια, καθώς και ο σκελετός τους, καθώς είναι κατεστραμμένα.

Θα πραγματοποιηθεί επιπλέον αποξήλωση του φέροντος οργανισμού ξύλινης στέγης (σανίδες, τεγίδες, επιτεγίδες, ζευκτά κάθε τύπου) γιατί έχουν στρεβλώσει και έχουν καταστραφεί. Επίσης θα γίνει καθαίρεση της επικάλυψης της στέγης από λαμαρίνα. Θα καθαιρεθούν τα επιχρίσματα και θα γίνει εφαρμογή υδραμμοβολής για καθαρισμό διαφόρων επιφανειών (τοιχοποιίες, σίδερα, πέτρες, μάρμαρα, γυαλί, μεταλλικές επιφάνειες) από ρύπους, κονιάματα, παλαιά χρώματα, σκουριά κ.λ.π. και ιδιαίτερη αποκάλυψη ρηγματώσεως, ενώσεων, κογχών σε δύσβατες περιοχές σε οποιοδήποτε ύψος με μηχάνημα βενζινοκίνητο ή ηλεκτροκίνητο υδροβολής ή υδραμμοβολής υπό πίεση μέχρι 150 ή 220 Atm μετά προσοχής, ώστε να μην προκληθεί βλάβη σε επιμέρους τμήματα τα οποία ενδεχομένως παρουσιάζουν μεγάλη φθορά μέχρι πλήρους καθαρισμού, κατά την υπόδειξη του επιβλέποντα. Για την υδραμμοβολή χρησιμοποιείται άμμος ποταμού καθαρή, η οποία κοσκινίζεται σε λεπτό κόσκινο.
Εν συνεχεία θα τοποθετηθούν σιδηρά και σωληνωτά ικριώματα συμβατικού τύπου, με δάπεδο εργασίας από μαδέρια, σε όλες τις όψεις και σε όλο το ύψος του κτιρίου. Θα γίνουν αρμολόγημα των όψεων το υλικό τον οποίων θα είναι υδρασβεστος, λευκό τσιμέντο, άμμος και χώμα η σύνθεση των οποίων θα καθοριστεί από την ΣΤ Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων. Θα γίνουν επιχρίσματα εσωτερικά. Τα επιχρίσματα θα είναι τριπτά τριβιδιστά με τσιμεντοκονίαμα των 450 kg τσιμέντου, πάχους 2,5 cm, σε τρεις διαστρώσεις, από τις οποίες η πρώτη πιτσιλιστή, η δεύτερη στρωτή (λάσπωμα) και τρίτη τριπτή (τριβιδιστή). Θα τοποθετηθούν μεσοπατώματα και πατώματα δρύινα σε σκελετό από καδρόνια, καθώς και όλα τα εξωτερικά κουφώματα θα τοποθετηθούν ξύλινα τρικολητά σύμφωνα και με τη γνώμη της ΣΤ Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων. Τα ταβάνια θα είναι παραδοσιακού τύπου, με φαρδιά σανίδα άνω των 18 εκατοστών πλάτους και πηχάκι. Στην περιμετρική τοιχοποιία του κτιρίου στον β΄ όροφο αλλά και στους εσωτερικούς τοίχους στον α’ όροφο θα κατασκευαστεί μη εμφανές σενάζ. Το σενάζ θα κατασκευαστεί με σκυρόδεμα κατηγορίας C16/20 και ελαφρό οπλισμό S500s (μέχρι4Φ12 με συνδετήρες Φ8/10). 
Στο σενάζ του β’ ορόφου θα πακτωθούν ξύλινοι δοκοί όπου εκεί και θα στηριχθεί η νέα στέγη. Θα τοποθετηθεί κρηπίδα απλής ορθογωνικής όψεως από πλακοειδείς και ισόπαχους λίθους, πάχους 5-7 εκ διαστάσεων πλευράς 40 έως 70 εκ τουλάχιστον, τοποθετούμενη μετά τσιμεντοκονιάματος στη στέψη λιθοδομής κτιρίου, με κλίση προς τα έξω και προεξέχουσα αυτής. Για τη στέγη θα κατασκευαστούν ζευκτά ανά 0,80μ θα πραγματοποιηθεί σανίδωμα αυτής, τοποθέτηση ελαστομερής υδρατμοπερατής μεμβράνης και επικάλυψη από κόκκινο κεραμίδι. 
Για μήκος 5,25μ στην μπροστινή όψη του κτιρίου στον β’ όροφο η τοιχοποιία θα επιχρισθεί όπως ήταν στην αρχική της μορφή. Τα ξύλινα υπέρθυρα θα αντικατασταθούν από νέα ξύλινα υπέρθυρα από ξύλο καστανιάς και τα πέτρινα υπέρθυρα θα αντικατασταθούν από νέα πέτρινα από κοτρώνι της περιοχής όπως είναι τα υπάρχουσα. Θα κατασκευαστεί κεντρική θέρμανση, ενώ θα γίνουν οι απαραίτητες ηλεκτρολογικές εργασίες σύμφωνα με τις μελέτες, καθώς και οι απαραίτητες εργασίες για την πυρασφάλεια του κτιρίου. Η θέρμανση θα γίνει με σύστημα κεντρικής θέρμανσης και σύμφωνα με την μελέτη κεντρικής θέρμανσης. Τέλος θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ηλεκτρολογικές εργασίες για τη σωστή χρήση του κτιρίου.

Στο ισόγειο θα κατασκευαστούν αποχωρητήρια. Συγκεκριμένα θα κατασκευαστούν δύο αποχωρητήρια (ανδρών – γυναικών) καθώς και ένα αποχωρητήριο για ΑΜΕΑ. 
Για την πρόσβαση των ΑΜΕΑ στο ισόγειο και στον α’ όροφο του κτιρίου δεν χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη κατασκευή καθώς η πρόσβαση τους είναι στην ίδια στάθμη με τον δρόμο, ενώ για την πρόσβαση στον β’ όροφο θα γίνεται με συστήματα ανύψωσης καθίσματος (ασανσέρ καθίσματος).