Σάββατο 5 Αυγούστου 2023

Δελβινάκι Πωγωνίου: Παρουσίαση του βιβλίου του «Τρίποντο Ζωής» του γνωστού μπασκετμπολίστα Νίκου Ντούγια

 


Με μεγάλη χαρά και προσμονή υποδέχτηκε το Δελβινάκι τον γνωστό μπασκετμπολίστα Νίκο Ντούγια για την παρουσίαση του βιβλίου του «Τρίποντο Ζωής».

Ήταν μια ιδιαίτερη εκδήλωση γεμάτη συναίσθημα, συγκίνηση αλλά και μηνύματα για τη νεολαία κι όχι μόνο, καθώς το βιβλίο αποτελεί αυτοβιογραφία του Νίκου Ντούγια και στις σελίδες του μοιράζεται σημαντικές στιγμές από τη ζωή και την καριέρα του στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

«Καλωσορίζουμε στο Δελβινάκι και το Δήμο Πωγωνίου το Νίκο Ντούγια, έναν άνθρωπο που έχει βάλει πολλά τρίποντα στη ζωή του αλλά σίγουρα έχει βάλει τρίποντο και στην καρδιά όσων αγαπούν το μπάσκετ και τον αθλητισμό. Ο Νίκος ξεχώρισε για το αθλητικό του πνεύμα, για τη δυναμική του παρουσία στα γήπεδα και το ευ αγωνίζεσθε, στοιχεία απαραίτητα τόσο για τους αθλητές αλλά και για όλους όσους «αγωνίζονται» καθημερινά στη ζωή. Είναι αλήθεια ότι ο Νίκος έφυγε από την πατρίδα του με ελάχιστα εφόδια αλλά κουβαλούσε μαζί του τα πιο σημαντικά: την αγάπη για το μπάσκετ, τη θέληση και την αποφασιστικότητα να κυνηγήσει ό, τι θεωρεί σημαντικό, γιατί τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο και κανένας δε μπορεί να βάλει εμπόδια στα όνειρά μας. Αυτό είναι και το μήνυμα που περνάει το συγκεκριμένο βιβλίο» τόνισε ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνος Καψάλης υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι είναι ένα βιβλίο που θα πρέπει να διαβάσουν όλοι, ιδιαίτερα τις στιγμές που νιώθουν απογοητευμένοι και έτοιμοι να παρατήσουν τις προσπάθειες που κάνουν για να φτάσουν στον στόχο τους.

Για το ήθος και τις αρχές του Νίκου Ντούγια μίλησε η Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιούλα Μητροκώστα που έκανε μία αναδρομή στους σημαντικότερους σταθμούς στην πορεία του επαγγελματία καλαθοσφαιριστή.

«Ο Νίκος Ντούγιας εφοδιάστηκε με αρχές και αξίες και με αυτά πορεύτηκε έως σήμερα, ξεχωρίζοντας στον αθλητικό στίβο αλλά και στην κοινωνική του πορεία.

Έζησε μοναδικές στιγμές τις οποίες μοιράζεται με το κοινό αλλά και με τα παιδιά αφού μέσα από τα προπονητικά camp που διοργανώνει μεταλαμπαδεύει στη νεολαία γνώσεις αλλά και την φιλοσοφία του ευ αγωνίζεσθε. Αυτό που πρέπει όλοι να κρατήσουμε από το βιβλίο είναι ότι πρέπει να αγωνιζόμαστε με πίστη για όσα  θέλουμε να πετύχουμε» κατέληξε η κ. Μητροκώστα.

Ο Νίκος Ντούγιας από την πλευρά του ευχαρίστησε όσους παρευρέθηκαν στην παρουσίαση και εξιστόρησε με γλαφυρό τρόπο κάποιες από τις πιο ενδιαφέρουσες και ξεχωριστές εμπειρίες που βίωσε λέγοντας ότι από την ηλικία των 11 ετών ήξερε ποιος είναι ο στόχος του.

«Τα όνειρά μας δεν πρέπει να τα μοιραζόμαστε με πολλούς, πρέπει απλά να τα κυνηγάμε. Το συγκεκριμένο βιβλίο δεν γράφτηκε ως αυτοβιογραφία αλλά περισσότερο ως «εγχειρίδιο» για όσους θέλουν να στηρίξουν τα όνειρά τους.

Ο αθλητισμός είναι σπουδαίος αλλά ένα από τα μηνύματα που επιθυμώ να περάσω μέσα από τις σελίδες του βιβλίου είναι ότι είναι άμεσα συνδεδεμένος με τη γνώση και τα μαθήματα.

Η νεολαία πρέπει να βρει την ισορροπία ανάμεσα στο σχολείο και το αθλητισμό γιατί είναι σίγουρο ότι κάποια στιγμή θα χρειαστούν όλες τις γνώσεις που αποκομίζει κάποιος από το σχολείο» σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ