Πέμπτη 28 Απριλίου 2022

ΕΜΥ: Πτώση θερμοκρασίας, βροχές και τοπικές καταιγίδες από την Παρασκευή

 


Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από την Παρασκευή 29 Απριλίου, με βασικό χαρακτηριστικό την πτώση της θερμοκρασίας, οι βροχές και οι τοπικές καταιγίδες.

Η αλλαγή θα είναι αισθητή από την Παρασκευή, καθώς όπως προβλέπει η ΕΜΥ θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και από το μεσημέρι στα βόρεια θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στην Ήπειρο σποραδικές καταιγίδες.

Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Το Σάββατο 30 Απριλίου, στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και πρόσκαιρα στο βόρειο Ιόνιο αναμένονται αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και τις πρωινές ώρες βόρειοι έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.

Την Κυριακή 1-05-2022

Στα βόρεια νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες και βελτίωση το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 και τις πρωινές ώρες από ανατολικές διευθύνσεις έως 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.