Ο Περιφερειάρχης, μετά τη συνάντηση, σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στις ενέργειες που έγιναν από την πλευρά της Περιφερειακής Αρχής το προηγούμενο διάστημα για τη συγκρότηση εταιρείας λαϊκής βάσης και εξέφρασε την αγωνία του για το μέλλον της γαλακτοβιομηχανίας.
Μεταξύ άλλων είπε και τα εξής:
«Προ καιρού ως Περιφερειάρχης Ηπείρου με τη συνδρομή των Επιμελητηρίων, της Τράπεζας Ηπείρου και άλλων φορέων, είχαμε προτείνει να μετατραπεί η γαλακτοβιομηχανία σε εταιρεία λαϊκής βάσης. Βέβαια, αυτή η ευκαιρία χάθηκε. Από εκεί και πέρα τα γεγονότα πήραν το δρόμο τους. Όταν είδα ότι δεν περνούσε η πρόταση της εταιρείας λαϊκής βάσης, έκανα μια δεύτερη πρόταση προς την ΑΤΕ, αν είναι δυνατόν να δοθεί μια παράταση μέχρι τέλος Αυγούστου για τη συμμετοχή και άλλων παραγόντων και σχημάτων, οι οποίοι θα βοηθούσαν την κατάσταση. Και αυτό γιατί η ΔΩΔΩΝΗ έχει ταυτότητα Ηπειρώτικη και μέσω αυτής στηρίζει την κτηνοτροφία. Ούτε αυτό έγινε δεκτό από την ΑΤΕ. Έτσι φτάσαμε στο τελικό στάδιο, κατά το οποίο έχουν δοθεί προσφορές από πέντε εταιρείες. Οι προσφορές συνεπάγεται ότι συνυπολογίζουν και το χρέος της ΔΩΔΩΝΗΣ προς την ΑΤΕ, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες φτάνει τα 55 εκ. ευρώ. Παρακολουθούμε από κοντά τα πράγματα με πολύ αγωνία. Δεν σας κρύβω ότι είμαι πάρα πολύ προβληματισμένος».
Ερωτηθείς για την στάση των Ενώσεων ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, μεταξύ άλλων, σημείωσε και τα εξής:
«Εγώ έχω πει από καιρό ότι οι Ενώσεις έχουν κλείσει τον κύκλο τους σε αυτά τα θέματα. Aν θέλουμε να έχουμε κτηνοτροφία, πρέπει να αρχίσουμε από μηδενική βάση με καθεαυτού κτηνοτρόφους και όχι με Ενώσεις που δεν έχουν καμία σχέση με την κτηνοτροφία. Η αγωνία μας είναι τεράστια. Αυτό που μας ενδιαφέρει, είναι η ΔΩΔΩΝΗ να συνεχίσει και στο μέλλον να παράγει στον τόπο μας τα προϊόντα που παράγει και να κάνει αυτό το άλμα που δεν έκανε ποτέ: Να κάνει τους νέους ανθρώπους επαγγελματίες κτηνοτρόφους, να δημιουργήσουν μονάδες που να βοηθούν στην παραγωγή των προϊόντων ΠΟΠ και να είναι πρότυπο για όλη την Ελλάδα».
Ως προς το ζήτημα των ζωοτροφών και την συνεχή αύξηση της τιμής τους ο κ. Καχριμάνης σημείωσε πως θα παρέμβει προς τα αρμόδια Υπουργεία, ώστε να βρεθεί λύση με γνώμονα την στήριξη της κτηνοτροφίας.
«Το κράτος πρέπει να δει τι συμβαίνει. Ειδικά τα σιτάρια και τα καλαμπόκια έχουν φτάσει (ως προς τις τιμές) στα ‘ουράνια’. Ο πρωθυπουργός κάνει έναν αγώνα με όσους συμμετέχουν στην κυβέρνηση, αλλά με αυτά τα προβλήματα πρέπει να ασχοληθούμε πολύ πιο σοβαρά για να τα λύσουμε. Δεν έχει κανένας το δικαίωμα να βλέπει τα πράγματα με τη δική του οπτική, αλλά πρέπει να έχει αντικειμενική εικόνα».