Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Σκληρή κόντρα μεταξύ Δημοτικής Αρχής και μείζονος αντιπολίτευσης

Ανακοίνωση με την οποία επιρρίπτει ευθύνες στην Δημοτική Αρχή Πωγωνίου με αφορμή την ακύρωση του διαγωνισμού για την καθαριότητα από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση αλλά και τις ενέργειες που έχουν γίνει στο θέμα της ΕΟΖ εξέδωσε η παράταξη του Γιάννη Ντόντη.
Σε αυτή κατηγορεί το Δήμο Πωγωνίου ότι συνέταξε έναν φωτογραφικό διαγωνισμό για την απόδοση του τομέα της καθαριότητας με αποτέλεσμα να μην εγκριθεί και ότι δεν έχει ενημερώσει επαρκώς το Δημοτικό Συμβούλιο για τις προσπάθειες που γίνονται να ενταχθεί η περιοχή σε καθεστώς Ειδικής Οικονομικής Ζώνης, κάνοντας λόγο για «πολιτικές μικροπαραταξιακών εξυπηρετήσεων, σκοπιμοτήτων και ανειλημμένων προεκλογικών δεσμεύσεων».
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Κώστας Καψάλης, απαντά σε ότι έχει να κάνει με τον διαγωνισμό ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε από έναν όρο της διακήρυξης για τα ογκώδη απορρίμματα ο οποίος όμως μετά από συνεννόηση με την αρμόδια υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης διορθώθηκε, ενώ αναφορικά με την μη ενημέρωση για την ΕΟΖ δήλωσε έκπληκτος καθώς όπως μας εξήγησε κατά τη διάρκεια του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου ο ίδιος ενημέρωσε επί μισάωρου το Σώμα για όλες τις κινήσεις που έχουν γίνει.
Η απάντηση του Δημάρχου
Στις κατηγορίες αυτές ο Δήμαρχος Πωγωνίου, Κώστας Καψάλης, μιλώντας στους «Ν.Α.» τόνισε ότι σχετικά με το ζήτημα της ακύρωσης του διαγωνισμού όντως υπήρχε πρόβλημα αλλά μονάχα για τον όρο που αφορούσε την εναπόθεση ογκωδών αντικειμένων.
Πιο συγκεκριμένα και επειδή ο ΧΥΤΑ δεν δέχεται ογκώδη και μπάζα κάθε δήμος θα πρέπει να ορίσει χώρο όπου και θα τα εναποθέτει. Στην προκήρυξη του διαγωνισμού κάτι τέτοιο δεν γινόταν, αφού τέτοιος χώρος δεν υπάρχει.
Ανάλογο πρόβλημα ισχύει για τους περισσότερους δήμους και γι' αυτό αναζητείται συνολική λύση για όλο το νομό από την Περιφέρεια Ηπείρου.
Όπως μας είπε ο κ. Καψάλης μετά από επικοινωνία με την αρμόδια υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης η παράγραφος αυτή επαναδιατυπώθηκε και πλέον δεν υπάρχει πρόβλημα.
Παράλληλα σε ότι αφορά τα περί φωτογραφικής διάταξης για το είδος των οχημάτων ο Δήμαρχος υποστήριξε ότι υπήρχε ομόφωνη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου στην οποία συμμετέχει και δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης.
Αναφορικά τώρα με τα περί μη ενημέρωσης για το θέμα της ΕΟΖ, ο κ. Καψάλης υπογράμμισε ότι κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο ίδιος προσωπικά ενημέρωσε το Σώμα για όλες τις κινήσεις που έγιναν από τη Δημοτική Αρχή και τις συναντήσεις σε Θράκη, Αθήνα και με τον Περιφερειάρχη.
«Όσοι θέλουν ενημέρωση παίρνουν ένα τηλέφωνο και την ζητάνε. Πέρασε ενάμισης χρόνος και δεν έχουν έρθει μια φορά στο Δημαρχείο για να ενημερωθούν για ένα θέμα. Η αντιπολίτευση δεν γίνεται από τον καναπέ του σπιτιού μας. Όλα αυτά γίνονται για να δείξουν ότι είναι παρόντες μερικοί. Στο δημοτικό Συμβούλιο όμως δεν μιλάνε», είπε ο κ. Καψάλης.


ΠΗΓΗ: http://www.neoiagones.gr