Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

ΗΠΕΙΡΟΣ: Σταδιακά ομαλοποιείται η κατάσταση


Με αντιολισθητικές αλυσίδες γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο του Νομού Ιωαννίνων. Σταδιακά ομαλοποιείται η κατάσταση στο επαρχιακό και εθνικό οδικό δίκτυο της Ηπείρου, μετά τις ισχυρές χιονοπτώσεις που σημειώθηκαν κατά το τελευταίο 24ωρο.
Μεγάλα προβλήματα προσβασιμότητας εντοπίστηκαν σε ορισμένα ορεινά χωρά, όπως Συρράκο, Αετομηλίτσα και Φούρκα.
Ακόμη σημειώθηκαν διακοπές μικρής διάρκειας της ηλεκτροδότησης σε ορισμένα χωριά, κυρίως των Δήμων Ζίτσας Πωγωνίου και Βόρειων Τζουμέρκων.
Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας κ. Δημήτρης Μαυρογιώργος σε δηλώσεις του, εξήρε τη συνεργασία και το συντονισμό όλων των φορέων για την αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων. «Αναμέναμε τα έντονα καιρικά φαινόμενα και ήμασταν σε ετοιμότητα. Από το απόγευμα της Τετάρτης συντονιστήκαμε με τους Δήμους και την Τροχαία με αποτέλεσμα να έχουμε λίγα σχετικά προβλήματα».
Τις επόμενες ώρες αναμένονται ασθενείς βροχοπτώσεις στις περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, και περιορισμός των χιονοπτώσεων στα ορεινά.

Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας εφιστά την προσοχή στους οδηγούς κατά τις μετακινήσεις τους για κατολισθητικά φαινόμενα.
Με αποφάσεις των τοπικών αρμοδίων Αστυνομικών Διευθύνσεων, λόγω των δυσμενών καιρικών φαινομένων, παρατείνεται η απαγόρευση της κυκλοφορίας φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω των 3,5 τόνων μέχρι την 14.00΄ ώρα σήμερα (2-2-2012), στο παρακάτω Εθνικό Οδικό Δίκτυο της χώρας:
-Στην Εθνική Οδό Άρτας– Ιωαννίνων.
-Στην Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης - Ευζώνων.
-Στην Εθνική Οδό Κορίνθου – Τριπόλεως.
-Στην Εγνατία Οδό, από Ηγουμενίτσα μέχρι χ/θ 423+500 (Α/Κ Γαληψού έως όρια με Ν. Καβάλας.)
-Στην Παλαιά Εθνική Οδό Λάρισας - Κοζάνης.
-Στην Εθνική Οδό Τρικάλων – Ιωαννίνων από θέση Μουργκάνη έως θέση Παναγιά.