Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Ε.Α.Σ. Ιωαννίνων: Οδηγίες προς κτηνοτρόφους-δικαιούχους κοινοτικών ενισχύσεων

Με ανακοίνωσή της η Ε.Α.Σ. Ιωαννίνων ενημέρωση ότι δικαιούχοι της πρόσθετης  ενίσχυσης είναι όσοι παραγωγοί  έχουν από 50 και πάνω αιγοπρόβατα ή  6 και πάνω θηλάζουσες αγελάδες κρεοπαραγωγής ή 2 και πάνω μοσχίδες αναπαραγωγής και για αριθμό 2 έως 30 καθαρής φυλής 16-24 μηνών με την προϋπόθεση ότι τα διατήρησαν μέχρι 31/12/2012.  Οι παραπάνω δικαιούχοι αιγοπροβάτων θα πρέπει να προσκομίσουν φωτοαντίγραφα  των αντίστοιχων μητρώων αιγοπροβάτων (καινούργιο και παλιό) ενημερωμένα καθώς επίσης πρέπει να γίνει ενημέρωση στην ηλεκτρονική βάση της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας και στη συνεχεία αίτηση στον ΟΠΕΚΕΠΕ.
Σε ότι αφορά την πληρωμή των δικαιούχων της  εξισωτικής αποζημίωσης του 2012 θα πρέπει να προσκομιστούν εκ νέου τα μητρώα των αιγοπροβάτων (καινούργιο και παλιό) ενημερωμένα και να κατατεθούν στον ΟΠΕΚΕΠΕ μαζί με τη σχετική αίτηση.
Οι μετακινούμενοι  αιγοπροβατοτρόφοι και βοοτρόφοι πέραν των άλλων δικαιολογητικών θα πρέπει να προσκομίσουν  και  την άδεια μετακίνησης  των κοπαδιών θεωρημένη από την Κτηνιατρική υπηρεσία.
Όσοι από τους παραγωγούς   έχουν αιγοπρόβατα και δεν είναι δικαιούχοι των παραπάνω ενισχύσεων  θα πρέπει να παραλάβουν τα καινούργια μητρώα από την  Δ/νση Κτηνιατρικής Υπηρεσίας και εν συνεχεία να προσέλθουν στην ΕΑΣ για ενημέρωσή τους.

Επίσης οι αιγοπροβατοτρόφοι οι οποίοι έχουν προμηθευτεί ή παραγγείλει ηλεκτρονικά ενώτια  να προσκομίσουν το δικαιολογητικό αγοράς ή παραγγελίας αυτών καθώς και τα τιμολόγια πώλησης αμνοεριφίων. Απαραίτητο δικαιολογητικό είναι και η κίνηση εκμετάλλευσης από την Κτηνιατρική Υπηρεσία.
Για την διεκπεραίωση των παραπάνω εργασιών οι παραγωγοί θα πρέπει να  προσέλθουν άμεσα στα γραφεία της ΕΑΣ Ιωαννίνων. 
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ.: 2651070961 εσωτερικό (3),  υπεύθυνο κ. Τασιούλας Σταύρος.