Τετάρτη 26 Απριλίου 2023

Επισκέψεις κλιμακίου του ΣΥΡΙΖA ΠΣ Ιωαννίνων

 

Τη Λαϊκή Αγορά Αμπελοκήπων, καταστήματα της περιοχής και τον 2ο Πυροσβεστικό Σταθμό Ιωαννίνων επισκέφθηκε στις 25-4 κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. στο πλαίσιο της προεκλογικής εξόρμησης και της ενημέρωσης των πολιτών για τις θέσεις και το κυβερνητικό πρόγραμμα του κόμματος. Ο Χρήστος Γρίβας, ο Θανάσης Οικονόμου και η Μερόπη Τζούφη, υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ στο Νομό Ιωαννίνων μαζί με τον Συντονιστή της Οργάνωσης Μελών Δυτικού Τομέα Πέτρο Πλιάτσικα και μέλη της Οργάνωσης, συζήτησαν  με πολίτες, παραγωγούς , πωλητές, καταστηματάρχες, συνταξιούχους, υγειονομικούς  από το γειτονικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥΥ και πυροσβέστες που υπηρετούν στον Σταθμό της Λεωφόρου Γράμμου.

Η ακρίβεια και η ουσιαστική μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος, δυσκολεύει όλο και περισσότερο την καθημερινότητα των πολιτών  Οι αυξήσεις στις πρώτες ύλες αλλά και στην ενέργεια απειλούν την επιβίωση των μικρών παραγωγών. Η μείωση του εισοδήματος των καταναλωτών σημαίνει μείωση του τζίρου, ιδιαίτερα για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που προσπαθούν να κρατηθούν όρθιες μέσα σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, σε ένα περιβάλλον κρίσης.  Η εργασιακή ανασφάλεια αλλά και η έλλειψη επαρκούς προσωπικού που στελεχώνει δομές υγείας αλλά και δομές προστασίας , όπως η πυροσβεστική, αποδυναμώνουν την απαιτούμενη ασφάλεια που οφείλει κάθε κράτος να παρέχει στους πολίτες του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ δεσμεύεται για την αύξηση του κατώτατου μισθού, για την μείωση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης, για τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, για ρύθμιση της αγοράς ενέργειας προς όφελος των καταναλωτών και τέλος για την ουσιαστική στήριξη και ενίσχυση των δημόσιων δομών και υπηρεσιών με μισθολογική εξέλιξη των υπαλλήλων, με τη δημιουργία μόνιμων και σταθερών σχέσεων εργασίας και με την κάλυψη των κενών θέσεων.

Για να γίνουν όλα αυτά απαιτείται πολιτική αλλαγή με νίκη και πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ από την πρώτη Κυριακή των εκλογών με απλή αναλογική.

Για Δικαιοσύνη παντού και καλύτερες μέρες για τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία.