Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Συλλήψεις ατόμων, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από περιπολούντες αστυνομικούς των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Ηπείρου

Συνελήφθησαν κατά το τελευταίο 24ωρο οκτώ (8) άτομα για διάφορα αδικήματα
Βεβαιώθηκε μία παράβαση που αφορούσε παρεμπόριο

Κατά το τελευταίο 24ωρο, στο πλαίσιο περιπολιών που πραγματοποιούνται από αστυνομικούς των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Ηπείρου, συνελήφθησαν συνολικά οκτώ (8) άτομα για διάφορα αδικήματα, ενώ βεβαιώθηκε και μία παράβαση που αφορούσε παρεμπόριο.
Συγκεκριμένα:
Συνελήφθη στην Άρτα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Άρτας, ένας 65χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, ποινής φυλάκισης (8) μηνών, για παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας.
Συνελήφθη στον Κατσικά, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά, μία 51χρονη ημεδαπή, διότι σε βάρος της εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, ποινής φυλάκισης (10) μηνών, για εργοδοτικές εισφορές.
Συνελήφθη στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 52χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση ποινής φυλάκισης (5) μηνών, για παράβαση της νομοθεσίας περί επιταγών.
Συνελήφθη στην Πυρσόγιαννη Ιωαννίνων από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων, ένας 36χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε απόφαση δικαστικής απέλασης από τη χώρα καθώς και καταδικαστική απόφαση ποινής φυλάκισης (3) μηνών, για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
Συνελήφθησαν στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, ένας 29χρονος ημεδαπός και ένας 24χρονος υπήκοος Αλβανίας, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν (9,3) γραμμάρια κάνναβης και ένας μεταλλικός τρίφτης με υπολείμματα κάνναβης.
Συνελήφθησαν έξω από το Λιμάνι της Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, δύο αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 26 ετών, για πλαστογραφία. 
Ειδικότερα, σε γενόμενο αστυνομικό έλεγχο, επέδειξαν στους αστυνομικούς αλβανικά διαβατήρια με πλαστές σφραγίδες εισόδου στη χώρα ενώ επίσης, από τον έλεγχο των στοιχείων τους προέκυψε ότι εκκρεμούσε σε βάρος τους μέτρο απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος Schengen .
Χθες το μεσημέρι στην πόλη της Πρέβεζας, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Πρέβεζας, κατέλαβαν επ’ αυτοφώρω έναν 21χρονο ημεδαπό, πλανόδιο πωλητή, να κατέχει προϊόντα παραεμπορίου. 
Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι ο προαναφερόμενος είχε στην κατοχή του (230) κιλά φράουλες, χωρίς νόμιμα παραστατικά. 
Τα φρούτα κατασχέθηκαν ενώ σε βάρος του 21χρονου επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο.
Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.