Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΓΩΝΙ»: Μια απάντηση στον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Μιχάλη Μάγκο

Δολιανά  07-06-2012
ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ κ. ΜΙΧΑΛΗ ΜΑΓΚΟ

Δεν θεωρούμε καλή την τακτική, ούτε αισθανόμαστε και την ανάγκη να απαντάμε σε σχόλια και άρθρα άκρατου λαϊκισμού, που απλώς προσπαθούν να βάλουν κάτω από το χαλί, το έλλειμμα Δημοκρατικής ευαισθησίας της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Πωγωνίου.
Όμως επειδή θεωρούμε ότι τα ελατήρια των προθέσεων του συνάδελφου Μιχάλη Μάγκου είναι αγαθά, και επειδή έχει το θάρρος της υπογραφής του, θα το κάνουμε σε σχέση με το δημοσίευμά του σε blog του Πωγωνίου την Παρασκευή 1η Ιουνίου 2012.
Εμείς ως Παράταξη, αλλά και ως μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου δεν μπορούμε να μένουμε θεατές ενεργειών και καταστάσεων που υποβιβάζουν τους θεσμικούς ρόλους των οργάνων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η πολιτική αξιοπρέπεια επιτάσσει υπευθυνότητα, παρρησία, τήρηση διαδικασιών και διαγραφή της έννοιας «πολιτικό κόστος».
Η πρωτοπορία μιας ηγεσίας κρίνεται κυρίως από το όραμα που διαθέτει.
Πολύ περισσότερο δεν πρέπει εμείς να σιγοντάρουμε τακτικές, και τερτίπια που μειώνουν τα δικαιώματα των πολιτών και αποκλείουν την δυνατότητα συμμετοχής σε δημοκρατικό διάλογο. Επιπλέον αυτών, είναι σημαντικό να αποδεχόμαστε την κριτική, τον έλεγχο, τον ουσιαστικό ρόλο της διαφάνειας και της τεκμηριωμένης άποψης, της τήρησης της νομιμότητας, τον σεβασμό στην αλήθεια, στις ευαισθησίες και στα αιτήματα των πολιτών.
Με γνώμονα την αποκατάσταση της αλήθειας και την σωστή ενημέρωση των πολιτών, ορθά κοφτά απαντάμε:
1. Είναι παρανομία να μην απαντά ο Πρόεδρος του Δ.Σ. στο έγγραφο με αρ. πρωτ. 8095/4-4-2012, καθώς έχουν παρέλθει οι 50 ημέρες που ορίζει ο Νόμος, και στις περιπτώσεις αυτές δεν αναγνωρίζεται η λογική του «ολίγον έγκυος, ολίγον παράνομος» κλπ.
2. Για το θέμα των Ταξί, όχι μόνο δεν φυγομαχήσαμε αλλά, όπως λέει και μια ψυχή από τα Δολιανά, «είχαμε το θάρρος και το θράσος», να είμαστε μέχρι σήμερα η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, που εξέφρασε και δημοσιοποίησε θέση για το ζήτημα. Κι όλα αυτά ενώ εσείς ζητήσατε αναβολή, δηλώσατε άγνοια νόμων, δηλώσατε παραπλανημένοι και σταθήκατε ανήμποροι σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα να αρθρώσετε θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Η παλαιοκομματική τακτική που ακολουθήσατε και η οποία αποκαλύφθηκε κατά τη Συνεδρίαση, οι μυστικές συναντήσεις, οι (κατά δήλωση του εκπροσώπου των επαγγελματιών ) άτυπες συμφωνίες που δεν τηρήθηκαν, τα έγγραφα που μαθηματικά οδηγούσαν στην αυτοκαταστροφή των επαγγελματιών, μαρτυρούν τον ερασιτεχνισμό και την έλλειψη σοβαρότητας αλλά και τον εγκλωβισμό σας σε εξυπηρέτηση μικροπαραταξιακών συμφερόντων.
Για άλλη μία φορά δείξατε πλήρη αδυναμία να διαμορφώσετε κλίμα συνεργασίας και ελπίδας, να διαμορφώσετε όρους και πολιτικές που θα έχουν στόχο το μέλλον.


Ο επικεφαλής της Παράταξης και αρχηγός της μείζονος Αντιπολίτευσης κ. Γιάννης Ντόντης