Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

ΝΔ: Εξωπραγματικές οι προσδοκίες για τα έσοδα από το ΦΠΑ

Εξωπραγματικές χαρακτηρίζουν τις προσδοκίες της κυβέρνησης για αύξηση των εσόδων δια μέσου του ΦΠΑ οι αναπληρωτές υπεύθυνοι του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ιωάννης Βρούτσης και κ. Χρήστος Σταϊκούρας, και παραθέτουν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ο ρυθμός αύξησης των εσόδων από το ΦΠΑ βαίνει συνεχώς μειούμενος, παρά τις συνεχείς αυξήσεις του Φόρου.

Οι βουλευτές της ΝΔ κάνουν λόγο για νέο κύμα ανατιμήσεων σε όλο το φάσμα των ειδών εστίασης, μετά την αύξηση του ΦΠΑ στο 23%, το οποίο, όπως επισημαίνουν, «εντείνει τις πληθωριστικές πιέσεις και μειώνει ακόμα περισσότερο την ήδη εξασθενημένη αγοραστική δύναμη των πολιτών». Ταυτόχρονα, υπογραμμίζουν, «ο φορολογικός λαβύρινθος που δημιουργείται και η εγκύκλιος σταυρόλεξο του κ. Βενιζέλου προκαλούν μία άνευ προηγουμένου σύγχυση, με αποτέλεσμα, σε πολλές περιπτώσεις, να καταστρατηγείται η εφαρμογή του μέτρου».


Σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλούνται τα στελέχη της ΝΔ η αύξηση των εσόδων από ΦΠΑ σε σχέση με την περσινή περίοδο είναι:
Ιανουάριος 2011: 12,3%
Δίμηνο Ιανουάριος - Φεβρουάριος 2011: 7,4%
Τρίμηνο Ιανουάριος - Μάρτιος 2011: 4,8%
Τετράμηνο Ιανουάριος - Απρίλιος 2011: 3,6%
Πεντάμηνο Ιανουάριος - Μάιος 2011: 3,2%
Εξάμηνο Ιανουάριος - Ιούνιος 2011: 1,7%
Επτάμηνο Ιανουάριος - Ιούλιος: 2011: 0,3%


Η πραγματική οικονομία και η κοινωνία πλήττονται βάναυσα χωρίς κανένα ουσιαστικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα, επισημαίνουν οι βουλευτές της ΝΔ και καταλήγουν:
«"Οταν η αριθμητική της Οικονομίας συγκρούεται με την πολιτική προσδοκία, πάντα κερδίζει η αριθμητική".
Το συμπέρασμα είναι, πλέον, ξεκάθαρο: Απαιτείται αλλαγή οικονομικής πολιτικής με κατεύθυνση τη μείωση των φόρων και στόχο την επανεκκίνηση της Οικονομίας».