Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2023

ΠΑΣ Γιάννινα-ΑΕΚ 2-1

Μεγάλη νίκη πανηγύρισε ο ΠΑΣ Γιάννινα στην αυγή του 2023

Ο ΠΑΣ Γιάννινα επικράτησε με 2-1 της ΑΕΚ για την 16η αγωνιστική της Super League. 

Στο 9' ο Πήλιος πήρε μια κόντρα από τα αριστερά με τον Φερνάντες, μοίρασε στον Ριένστρα που με ωραίο σουτ μέσα στην περιοχή άνοιξε το σκορ για τον ΠΑΣ.

Ο Άμραμπατ  στο 17' ελίχθηκε υπέροχα από τα δεξιά, έκανε το γύρισμα μέσα στην περιοχή και ο Αραούχο αφού απέφυγε έναν αντίπαλο έκανε το σουτ από κοντά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο 24' ο Άμραμπατ έκανε τη σέντρα, ο Γκαρσία έπιασε την κεφαλιά στην πλάτη του Εραμούσπε με την μπάλα να περνάει άουτ.

Ο Βίντα στο 26' έδωσε μια κεφαλιά - πάσα και ο Σιντιμπέ με πλασέ μέσα στην περιοχή έστειλε την μπάλα άουτ.

Στο 32' σε φάση διαρκείας στα καρέ του Αθανασιάδη, ο Σόρια έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Μπάλαν με κεφαλιά έκανε το 2-0.

Ο Φερνάντες στο 48' ελίχθηκε ωραία μέσα στην περιοχή και έκανε το σουτ ο Τσιντώτας βρήκε ελάχιστα την μπάλα και με τη βοήθεια του δοκαριού παραχώρησε κόρνερ.

Στο 50' ο Πινέδα με ωραία πάσα τροφοδότησε τον Αραούχο και αυτός με ωραίο πλασέ μείωσε σε 2-1.

Ο Χατζισαφί στο 84΄ δοκίμασε ένα ωραίο σουτ έξω από την περιοχή, ο Τσιντώτας έπεσε στη γωνιά του και απομάκρυνε με ωραία επέμβαση.

Στο 85΄ ο  Μορέιρα έφυγε στον κενό χώρο και  έστρωσε στον Μπάλαν, αυτός δοκίμασε το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

ΠΑΣ Γιάννινα:

Τσιντώτας, Σόρια, Πήλιος, Παντελάκης, Εραμούσπε, Καραχάλιος, Ριένστρα  (Λιάσος 67΄), Τζίνο, Μορέιρα (Σταματελόπουλος 89΄), Παμλίδης (Τζίμας 79΄), Μπάλαν.

ΑΕΚ:

Αθανασιάδης, Σιντιμπέ, Βίντα, Μουκουντί, Χατζησαφί, Γιόνσον, Φερνάντες  (Τομ φαν Βερτ 65΄), Πινέδα  (Τσούμπερ 74΄), Άμραμπατ, Λιβάι Γκαρσία, Αραούχο.