Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022

Κεφάλα Μαρία: Δριμεία κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση για το θέμα της εθνικής σύνταξης των ομογενών μας

 


Σειρά στοχευμένων ευεργετικών ρυθμίσεων περιέχει το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή. Μεταξύ άλλων, χαρακτηριστική είναι η κάλυψη και των πλέον απομακρυσμένων περιοχών της χώρας (λευκές περιοχές) με τηλεοπτικό σήμα, ώστε να έχουν πρόσβαση στο αγαθό της ενημέρωσης όλοι ανεξαιρέτως. Τροπολογία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης ήρθε σε συνέχεια σχετικής κοινοβουλευτικής ερώτησης της Βουλευτού Ιωαννίνων Μαρίας-Αλεξάνδρας Κεφάλα και προβλέπει τη χρηματοδότηση των ΟΤΑ για εγκατάσταση, λειτουργία και συντήρηση Σταθμών Συμπληρωματικής Κάλυψης. ”Στο νομό Ιωαννίνων, υπάρχουν αρκετά απομακρυσμένα χωριά με ασθενές σήμα γεγονός που δημιουργεί δυσκολίες στην τηλεοπτική κάλυψη. Με τη συγκεκριμένη παρέμβαση στοχεύουμε να λυθεί το πρόβλημα δια παντός” ανέφερε η Βουλευτής.

Επιπλέον, επιλύεται το ζήτημα της χρόνιας αμφισβήτησης από το Δημόσιο της κυριότητας των δασωθέντων αγρών. Εκτάσεις αγροτικού χαρακτήρα, οι οποίες δασώθηκαν λόγω εγκατάλειψή τους, αποχαρακτηρίζονται ανοίγοντας έτσι το δρόμο για μελλοντική αξιοποίησής τους.

Η κ. Κεφάλα εξαπέλυσε και δριμεία κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση για το θέμα της εθνικής σύνταξης των ομογενών μας με αλβανική ιθαγένεια και αυτών από την πρώην Σοβιετική Ένωση. Όπως τόνισε “ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει σήμερα τα ρέστα για τα προβλήματα που ο ίδιος δημιούργησε όταν ήταν κυβέρνηση. Η απαράδεκτη ρύθμιση του νόμου Κατρούγκαλου, που κατακρεουργούσε συνταξιοδοτικά τους ομογενείς μας είναι παρελθόν. Ήταν μια ακόμη δέσμευση του Πρωθυπουργού και γίνεται πράξη.