Κυριακή 9 Μαΐου 2021

Νίκη Κεραμέως: Ενδεχόμενο να ξεκινήσουν λίγο πιο νωρίς από ότι συνήθως τα σχολεία τον Σεπτέμβριο

 


Η  υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως μίλησε σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 για την λειτουργία των νηπιαγωγείων, δημοτικών και γυμνασίων από το πρωί της Δευτέρας 10 Μαΐου.

Η κ. Κεραμέως είπε ότι «αύριο είναι το επόμενο βήμα για την επαναφορά στην πραγματικότητα. Αύριο ξεκινάμε εκ νέου με δύο πρόσθετα «εργαλεία»: το κομμάτι των εμβολιασμών και τα self test, που από αύριο το πρωί αξιοποιείται και σε νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια».

Αναφορικά με τη λήξη του σχολικού έτους η κ. Κεραμέως ανέφερε πως Γυμνάσια και Λύκεια θα κλείσουν στις 11 Ιουνίου, ενώ νηπιαγωγεία και δημοτικά στις 25 Ιουνίου.

Για την έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς η Νίκη Κεραμέως ανέφερε ότι «υπάρχει ένα ενδεχόμενο να ξεκινήσουμε λίγο πιο νωρίς από ότι συνήθως, που είναι γύρω στις 10 Σεπτεμβρίου, αλλά μιλάμε για Σεπτέμβριο και σε καμία περίπτωση για τον Αύγουστο».

«Ο σχεδιασμός για τον Σεπτέμβριο είναι τα σχολεία και τα πανεπιστήμια να λειτουργούν κανονικά, με δια ζώσης εκπαίδευση. Ετοιμάζεται οδικός χάρτης συνολικά για το πλαίσιο των μαθημάτων και των επαναλήψεων που πρέπει να γίνουν, ώστε να είναι ομαλή η μετάβαση από την μία τάξη στην άλλη».