Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024

Ο Κώστας Τσιάρας προανήγγειλε ρύθμιση για τα "κόκκινα" δάνεια των αγροτών

 


Η ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια στον αγροτικό τομέα θα έλθει – εφ’ όσον έχει ολοκληρωθεί- στο Υπουργικό Συμβούλιο που θα γίνει στο τέλος του μηνός, είπε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Τσιάρας, σε συνέντευξή του στον Δημήτρη Καμπουράκη και στον Βαγγέλη Γιακουμή, στην εκπομπή «Action Σαββατοκύριακο».

Επισήμανε ότι, για πρώτη φορά, επιχειρείται ανάλογη ρύθμιση. η οποία αφορά 21.000 αγρότες και περισσότερους από 760 συνεταιρισμούς. Με τη ρύθμιση, εξήγησε, θα δοθεί η δυνατότητα αναχρηματοδότησης των δανείων, κατά τέτοιο τρόπο, ώστε οι οφειλέτες να μπορέσουν να επιβιώσουν οικονομικά και να ρυθμίσουν οριστικά τα δάνειά τους.

«Αν όλα πάνε καλά ενδεχομένως στο υπουργικό συμβούλιο, στο τέλος του μήνα, θα παρουσιαστεί το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, όπου θα υπάρξει μια πάρα πολύ σημαντική απομείωση του βασικού κεφαλαίου. Θα υπάρχει η δυνατότητα αναχρηματοδότησης από την τράπεζα, προκειμένου με αυτό τον τρόπο να απαλλάξουμε απ’ αυτό το βραχνά περισσότερους από 760 αγροτικούς συνεταιρισμούς και 21.000 αγρότες. Δεν είναι μικροί αριθμοί. Θα γίνει επίσης, απομείωση ή διαγραφή των δανείων, η οποία θα τους επιτρέπει ουσιαστικά να επιβιώσουν, αποπληρώνοντας το δάνειό τους και απελευθερώνοντας τις περιουσίες τους».