Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024

Πρόσκληση για την άσκηση υποψήφιων δικηγόρων στην Περιφέρεια Ηπείρου

 


Η Περιφέρεια Ηπείρου σύμφωνα   με την  αριθμ. πρωτ.  Πρόσκληση  94600/6510/13-06-2024  (ΑΔΑ: 91907Λ9-ΓΞΔ ), παρακαλεί τους υποψήφιους δικηγόρους που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν μέρος της άσκησης τους στα Γραφεία της Νομικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Ηπείρου  να μελετήσουν την Ανακοίνωση, να συμπληρώσουν την αίτηση όπως αυτή επισυνάπτεται και να την υποβάλουν με τα αντίστοιχα δικαιολογητικά, στα γραφεία της υπηρεσίας μας στην ακόλουθη διεύθυνση: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ  ΗΠΕΙΡΟΥ, ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ &   ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ, Δ/ΝΣΗ  ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, Πλατεία Πύρρου 1, Διοικητήριο – Τ.Κ.  45 221 (τηλ. επικοινωνίας: 26513-64235).

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι δέκα (10) ημέρες (υπολογιζόμενες ημερολογιακά) και αρχίζει από την επόμενη ημέρα της ανάρτησής της στο κατάστημα της υπηρεσίας μας, στο κατάστημα της έδρας της Περιφέρειας Ηπείρου και στην ιστοσελίδα της, ήτοι από την 14η Ιουνίου 2024 έως και την 25η Ιουνίου 2024.

ΠΗΓΗ:  https://php.gov.gr/

Στο Δήμαρχο μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ελεούσας Ενισχύθηκε η υπαίθρια δανειστικής βιβλιοθήκης

 


Με παιδικές φωνές γέμισε το πρωί της Πέμπτης (13/06/2024) το Δημαρχείο Ζίτσας στην Ελεούσα με αφορμή την επίσκεψη μαθητών της Δ΄ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ελεούσας.

Οι 20 μαθητές συνοδευόμενοι από τον εκπαιδευτικό τους Βασίλη Παύλου, συναντήθηκαν με το Δήμαρχο Μιχάλη Πλιάκο στο γραφείο του και είχαν μαζί του μια ευχάριστη ενημερωτική συζήτηση.

Τα ζητήματα που έθεσαν οι μικροί μαθητές στο Δήμαρχο αφορούν στη διοικητική οργάνωση του Δήμου, στους τομείς αρμοδιοτήτων των υπηρεσιών του, στη διαχείριση των προβλημάτων που προκύπτουν καθώς και σε θέματα αθλητικών υποδομών.

Ο Δήμαρχος απάντησε με αμεσότητα και τρόπο κατανοητό στις ερωτήσεις και τους προβληματισμούς των μαθητών και τους προέτρεψε  να μάθουν να ενεργούν ως υπεύθυνοι πολίτες διεκδικώντας τα δικαιώματά τους και εφαρμόζοντας ταυτόχρονα τις υποχρεώσεις τους. «Όλοι μας πρέπει να ενεργούμε ως υπεύθυνοι πολίτες προστατεύοντας τους κοινόχρηστους χώρους, (σχολικές αυλές, παιδικές χαρές, αθλητικές υποδομές, πλατείες) που κινούμαστε και χρησιμοποιούμε γιατί όταν προκαλούμε φθορές είναι σε βάρος μας» τόνισε ο Δήμαρχος. 

Επίσκεψη γερμανών εκπρόσωπων μέσης εκπαίδευσης στα Ιωάννινα

 


Στο πλαίσιο της συνεργασίας  του Δήμου Ιωαννιτών με τον αδελφοποιημένο Δήμο του Swerte της Γερμανίας, επισκέφτηκε την πόλη μας αντιπροσωπία εκπαιδευτικών Μέσης Εκπαίδευσης,  αποτελούμενο από 3 Γερμανούς καθηγητές  συγκεκριμένα την κα Konstantina Minachili τον κ. Tobias Hollborn και τον κ. Ben Alze.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ των δύο αδελφοποιημένων περιοχών, η ανάπτυξη συνεργασιών και ανταλλαγών μεταξύ των σχολείων της κάθε περιοχής, η κοινή συμμετοχή σε εκπαιδευτικά προγράμματα και η υιοθέτηση καλών πρακτικών πάνω σε θέματα παιδείας και εκπαίδευσης.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε κατά το διάστημα 10—12 Ιουνίου και συμπεριελάμβανε συναντήσεις εργασίας  σε 3 Λύκεια των Ιωαννίνων (5ο Λύκειο Ιωαννίνων, Πρότυπο Λύκειο  Ζωσιμαίας  Σχολής Ιωαννίνων, Ζωγράφειο Σχολείο Ιωαννίνων), μετά από επιλογή των Γερμανών εκπροσώπων.

Δικαίωση Περιφέρειας Ηπείρου από το ΣτΕ για τα διόδια

 


Χρηματική ποινή 70.000 ευρώ από το ΣτΕ στο Υπ. Υποδομών και Μεταφορών για τη μη απαλλαγή των κατοίκων της Π.Ε. Ιωαννίνων από τα διόδια της Εγνατίας.

Το Συμβούλιο  της Επικρατείας δικαίωσε την Περιφέρεια Ηπείρου για τη μη  απαλλαγή από την καταβολή  διοδίων των κατοίκων της Π.Ε. Ιωαννίνων στους σταθμούς Τύριας, Παμβώτιδας και Μαλακασίου της Εγνατίας οδού.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε σήμερα στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, το ΣτΕ  με  απόφασή του (  21 Μαΐου 2024.)  επέβαλε  χρηματική ποινή ύψους 70.000€ σε βάρος του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών την οποία κατανέμει συμμέτρως υπέρ της Περιφέρειας Ηπείρου και λοιπών φυσικών και νομικών προσώπων και συνδικαλιστικών οργανώσεων που συμμετείχαν υποστηρικτικά στην αίτηση που είχε ασκήσει η Περιφέρεια στο ΣτΕ, όπως εργαζόμενοι σε δήμους, εκπαιδευτικοί, ενώσεις εκπαιδευτικών, επαγγελματίες αυτοκινητιστές κλπ.

Μετά την απόφαση αυτή  έχει ανοίξει διάπλατα η πόρτα να διεκδικήσουν δικαστικά όλοι οι κάτοικοι της Π. Ε. Ιωαννίνων τα τέλη διοδίων που έχουν καταβάλλει κατά τις διελεύσεις τους από τους σταθμούς διοδίων Τύριας, Δροσοχωρίου και Μαλακασίου την τελευταία πενταετία, καθώς επίσης και για την ηθική βλάβη, την προσβολή, δηλαδή, που έχουν υποστεί από την αδικαιολόγητη, όπως την χαρακτήρισε το Ανώτατο Ακυρωτικό της χώρας, άρνηση του Υπουργείου να χορηγήσει και σε αυτούς απαλλαγή από την καταβολή διοδίων τελών.

ΑΑΔΕ: Έως 26 Ιουλίου η προθεσμία υποβολής φορολογικών δηλώσεων των νομικών προσώπων

 


Με απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, μετατίθεται για τις 26/7/2024 η προθεσμία υποβολής φορολογικών δηλώσεων των νομικών προσώπων, ώστε η προθεσμία υποβολής να συμπίπτει με την προθεσμία των δηλώσεων των φυσικών προσώπων.

Πλέον, απομένουν 44 ημέρες για την εμπρόθεσμη υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.

Εφέτος, η υποβολή των δηλώσεων ξεκίνησε την 1/5/2024, νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, και μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί μόλις 54.344 δηλώσεις.

Επισημαίνεται ότι πέρυσι υποβλήθηκαν εμπρόθεσμα 308.752 φορολογικές δηλώσεις νομικών προσώπων.

Για τον σκοπό αυτό, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων καλεί τις επιχειρήσεις να επισπεύσουν την υποβολή των δηλώσεών τους.

Επισημαίνεται ότι λόγω της μετάθεσης της προθεσμίας υποβολής της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων, τα φυσικά πρόσωπα που συμμετέχουν σε νομικά πρόσωπα και νομικές οντότητες που τηρούν απλογραφικά βιβλία, μπορούν να υποβάλουν τη δήλωση φορολογίας εισοδήματός τους μέχρι τις 16 Αυγούστου 2024.

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε από την θάλασσα 48χρονος λουόμενος στο Δρέπανο Θεσπρωτίας.

 


Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε από την θάλασσα 48χρονος λουόμενος στο Δρέπανο Θεσπρωτίας.

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου οι γιατροί διαπίστωσαν ότι ήταν ήδη νεκρός.

Ο 48χρονος από τα Γιάννινα, είχε πάει ημερήσιο εκδρομή οργανωμένη από δομή ψυχικής υγείας.

Φως στα αίτια του  θανάτου θα ρίξει η νεκροψία- νεκροτομή. Προανάκριση γίνεται από το λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

Με απόλυτη επιτυχία η 1η Ολυμπιάδα του 1ου ΚΔΑΠμεΑ του δήμου Ιωαννιτών

 


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 1η Ολυμπιάδα του 1ου Κ.Δ.Α.Π. μεΑ του Δήμου Ιωαννιτών της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Προστασίας, Προσχολικής Ηλικίας, Ισότητας, Αντιμετώπισης Διακρίσεων & Έμφυλης Βίας σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης,  Αθλητισμού, Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νέα Γενιάς και Εθελοντισμού και την Ενιαία Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης , οι οποίοι πρωτοτύπησαν με μια μοναδική για τα δεδομένα αθλητική εκδήλωση «Οι δικοί μας Ολυμπιακοί Αγώνες!».

Τα παιδιά του 1ου Κ.Δ.Α.Π. μεΑ  του Δήμου Ιωαννιτών συμμετείχαν εξίσου καλά σε κοινές ομάδες με παιδιά τυπικής ανάπτυξης σε όλες τις αθλητικές δράσεις της εκδήλωσης.

Στόχος της εκδήλωσης αυτής  ήταν η κοινωνικοποίηση, η συμπερίληψη, η αποδοχή και η προσβασιμότητα, η ευκαιρία για άθληση, ανάπτυξη ομαδικότητας, συνεργασίας και κοινωνικοποίησης όλων των παιδιών, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις. Θαυμάσαμε τα μοναδικά μας παιδιά να αλληλεπιδρούν και να διασκεδάζουν στον αγωνιστικό χώρο με παιδιά νευροτυπικής ανάπτυξης, προκαλώντας μας δέος με τα χαμόγελα και τα ευτυχισμένα πρόσωπα όλων.

Περιφέρεια Ηπείρου: Αποφάσεις Επιτροπής Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης

 


Αρνητικές ήταν οι γνωμοδοτήσεις της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου για δύο Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που αφορούν Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Ειδικότερα σήμερα η Επιτροπή γνωμοδότησε αρνητικά:

• για τη Μ.Π.Ε. του έργου «ΑΣΠΗΕ, ισχύος 64,8 MW, στη θέση «ΚΟΥΡΕΝΤΑ» 2 και των συνοδών έργων οδοποιίας και ηλεκτρικής διασύνδεσης (εξωτερικό υπόγειο δίκτυο Μέσης Τάσης 33kV για την ηλεκτρική διασύνδεση του ΑΣΠΗΕ με το δίκτυο του ΑΔΜΗΕ μέσω του νέου Υ/Σ «ΒΟΥΤΣΑΡΑ»), Δ.Ε. Δωδώνης του Δήμου Δωδώνης και Δ.Ε. Πασσαρώνος και Μολοσσών του Δήμου Ζίτσας, Π.Ε. Ιωαννίνων, Περιφέρειας Ηπείρου».Κατά την τοποθέτησή του ο πρόεδρος της Επιτροπής, Αντιπεριφερειάρχης κ. Β. Γοργόλης επεσήμανε σημεία της υπηρεσιακής εισήγησης που οδηγούν στην αρνητική γνωμοδότηση. Συγκεκριμένα, σημείωσε πως δεν υπάρχουν ανεμολογικά δεδομένα που να τεκμηριώνουν το υψηλό δυναμικό της περιοχής, η γεωλογική μελέτη είναι περιορισμένη, ενώ οι επιπτώσεις από την υλοποίηση του έργου στη μορφολογία του εδάφους, στα επιφανειακά και υπόγεια νερά, στη χλωρίδα, πανίδα και ορνιθοπανίδα είναι σοβαρές.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Πέμπτη 13 Ιουνίου

 


Την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024,   ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Εθνικής Αντιστάσεως, Ηγουμενίτσα, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Παλαιό Δημαρχείο Παραμυθιάς, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-20:00

Ιωάννινα, MEGA Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9, Αμπελόκηποι, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο, Σταύρου Νιάρχου 60, 08:00-14:00

Ιωάννινα, Γενικό Νοσοκομείο Χατζηκώστα, Λ. Μακρυγιάννη 60, 08:00-14:00

Ιωάννινα, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, 09:00-12:00

Ιωάννινα, Κέντρο Υγείας Κόνιτσας, 10:00-13:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Δημαρχείο Θεσπρωτικού, 09:00-11:00

Πρέβεζα, Δημαρχείο Λούρου, 11:30-14:00

Λείο δέρμα: Πως θα το αποκτήσετε πριν τις διακοπές

 


Το καλοκαίρι έφτασε και μαζί τα σχέδια για διακοπές, στις οποίες τις περισσότερες ώρες της ημέρας τις περνάμε στις παραλίες, χωρίς μακιγιάζ και ρούχα, έχοντας εκτεθειμένες όλες τις ατέλειές μας. Αναπόφευκτα το  δέρμα μπαίνει σε… πρώτο πλάνο και η «ανάγλυφη» όψη του συχνά ενοχλεί, ειδικά όταν έρχεται η ώρα της εμφάνισης με μαγιό.
«Πλέον υπάρχουν εύκολες και προσιτές θεραπείες, οι οποίες μπορούν να προσφέρουν πολύ καλά αποτελέσματα, μέσα σε λίγο χρόνο και χωρίς πόνο. Από τη στιγμή που κάποιος αποφασίσει ότι θέλει να αποκτήσει λείο δέρμα σε πρόσωπο και σώμα, πριν βγει στην παραλία, μπορεί να το κάνει χωρίς να ταλαιπωρηθεί», αναφέρει η δρ Αναστασία Σεφέρη–Δανιήλ, MD, PhD, Πλαστική Χειρουργός στο Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής (HESPRAS).

Για το πρόσωπο, μια πρώτη επιλογή είναι τα μη επεμβατικά λέιζερ και οι ραδιοσυχνότητες, τα οποία κάνουν σύσφιξη χωρίς να προκαλούν ερεθισμό στο δέρμα, άρα μπορούν να εφαρμοστούν με ασφάλεια και κατά τους καλοκαιρινούς μήνες που υπάρχει μεγάλη ηλιοφάνεια. Οι θεραπείες αυτές ενδείκνυνται για ήπιας μορφής χαλάρωση στο πρόσωπο, στο λαιμό και στο ντεκολτέ.
Μια άλλη επιλογή είναι τα ενέσιμα, με κύριους «εκπροσώπους» την αλλαντική τοξίνη (μπότοξ), τη μεσοθεραπεία και τα υαλουρονικά. Ειδικότερα η αλλαντική τοξίνη χρησιμοποιείται με ασφάλεια και έχει άμεση αποτελεσματικότητα σε ρυτίδες έκφρασης (στο μέτωπο, το μεσόφρυο, τα μάτια και το λαιμό). Η μεσοθεραπεία με βιταμίνες και ιχνοστοιχεία λειαίνει και φωτίζει το δέρμα και τέλος, το υαλουρονικό οξύ, μόνο του ή σε συνδυασμό με τη μεσοθεραπεία, χρησιμοποιείται για «γέμισμα» των βαθύτερων ρυτίδων ή άλλων σημαδιών.