Κυριακή 30 Ιουνίου 2024

Παρατείνεται έως 31 Αυγούστου η προθεσμία σύνδεσης στο IRIS για ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες

 


Παρατείνεται έως την 31η Αυγούστου η προθεσμία σύνδεσης των επαγγελματικών λογαριασμών ελεύθερων επαγγελματιών και επιτηδευματιών με το σύστημα άμεσων πληρωμών IRIS.

Σημειώνεται ότι οι υπηρεσίες άμεσων πληρωμών αποτελούν μια πολύ χρήσιμη λύση προκειμένου οι πολίτες να μην καταβάλλουν καθόλου προμήθειες για ηλεκτρονικές συναλλαγές και οι ελεύθεροι επαγγελματίες να πληρώνουν κατά μέσο όρο 50% χαμηλότερες προμήθειες συγκριτικά με συναλλαγές με χρήση POS. Η μόνη διαθέσιμη υπηρεσία άμεσων πληρωμών μέχρι σήμερα, το IRIS, διαδίδεται ταχύτατα ως μέθοδος πληρωμής στην Ελλάδα. Η διαδικασία σύνδεσης είναι εξαιρετικά απλή και μπορεί να πραγματοποιηθεί από τον ίδιο τον ελεύθερο επαγγελματία μέσα σε λίγα μόλις λεπτά.

ΕΜΥ: Εξασθένηση των ανέμων, αστάθεια σε όλα τα ηπειρωτικά και αυξημένη πιθανότητα για ισχυρές καταιγίδες

 


Σύμφωνα με την ΕΜΥ εξασθένηση των ανέμων, αστάθεια σε όλα τα ηπειρωτικά και αυξημένη πιθανότητα για ισχυρές καταιγίδες, αλλά και πτώση της θερμοκρασίας θα κυλήσει η νέα εβδομάδα.

Οι πρώτες μέρες του Ιουλίου θα συνοδευτούν από πτώση της θερμοκρασίας, κάτι που αναμένεται να ανακουφίσει όλους και ειδικά όσους παραμένουν στα αστικά κέντρα.

Αναλυτικά ο καιρός τη Δευτέρα:

Γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα είναι στα δυτικά μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία δυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 5 με 6 και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα δυτικά και τα ηπειρωτικά τους 34 με 36 βαθμούς και κατά τόπους τους 37 με 38 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Αιγαίου τους 29 με 32 βαθμούς και κατά τόπους στο ανατολικό Αιγαίο και τη νότια Κρήτη τους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Ιωάννινα: Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο σε ημεδαπό, ο οποίος προέβη σε υπαίθριες εργασίες προκαλώντας πυρκαγιά

 


Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 1.933€, χθες 29 Ιουνίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Ιωαννίνων, σε ημεδαπό, ο οποίος προέβη σε υπαίθριες εργασίες προκαλώντας πυρκαγιά εντός οικοπεδικού χώρου, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στον Δήμο Ιωαννίνων, στα Ιωάννινα.

Από 1η Ιουλίου πλήρης εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας σε λιανεμπόριο και βιομηχανία

 


Ο σχεδιασμός για την σταδιακή επέκταση της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας σε όλους τους τομείς της επαγγελματικής δραστηριότητας συνεχίζει να προχωρά με αμείωτο ρυθμό από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Μετά την υλοποίηση του μέτρου σε τράπεζες, μεγάλα σούπερ-μάρκετ, ασφαλιστικές εταιρίες, εταιρίες security και ΔΕΚΟ, η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας τίθεται, από την 1η Ιουλίου 2024, σε πλήρη εφαρμογή στο λιανεμπόριο και στη βιομηχανία, που έχουν ήδη ενταχθεί στο μέτρο από την 1η Ιανουαρίου 2024.  Με βάση τον προγραμματισμό, από το Φθινόπωρο του 2024, η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας αναμένεται να προχωρήσει σε επέκταση στους κλάδους του τουρισμού και του επισιτισμού.

Η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκη Κεραμέως, δηλώνει ότι η πλήρης εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας στους κλάδους της βιομηχανίας και του λιανεμπορίου συνιστά ένα σημαντικό βήμα για την εργασιακή καθημερινότητα στη χώρα μας και την ορθή εφαρμογή του εργατικού δικαίου.

Όπως αναφέρει, «μέσα σε ένα επιχειρηματικό περιβάλλον, που γνωρίζει σημαντική ανάπτυξη, είναι σημαντικό να θωρακίσουμε τα δικαιώματα των εργαζομένων, βελτιώνοντας την εργασιακή τους καθημερινότητα και εξασφαλίζοντας την ακέραια καταβολή των δεδουλευμένων τους, διασφαλίζοντας παράλληλα υγιείς όρους ανταγωνισμού μεταξύ των επιχειρήσεων.

Εορτασμός της «Ημέρας Τιμής των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας»

 


Εορτάστηκε σήμερα στην Ήπειρο, ανήμερα της εορτής των Αγίων Πάντων, η «Ημέρα Τιμής των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας», με επίσημες δοξολογίες που τελέστηκαν σε Ιερούς Ναούς των πόλεων των Ιωαννίνων, της Άρτας, της Ηγουμενίτσας και της Πρέβεζας.

Η «Ημέρα Τιμής των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας» έχει καθιερωθεί από την Ελληνική Πολιτεία με σκοπό την επιβράβευση και την αναγνώριση της προσφοράς των απόστρατων στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας και γενικότερα στο κοινωνικό σύνολο, κατά τη διάρκεια της θητείας τους.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, πραγματοποιήθηκαν μετά τη δοξολογία δεξιώσεις, ενώ αναγνώστηκε η Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου κ. Δημήτριου Μάλλιου.

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν εκπρόσωποι αποστράτων και εν ενεργεία Αστυνομικών, καθώς και των συνδικαλιστικών ενώσεων του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Τα ποσά που πήραν οι Δήμοι της Ηπείρου για την πυροπροστασία

 


Οι 18 Δήμοι της Ηπείρου χρηματοδοτήθηκαν για το τρέχον έτος με το ποσό του 1.017.000.

Οι δήμους της Άρτας χρηματοδοτήθηκαν με 199 χιλιάδες.

ΑΡΤΑΙΩΝ 82.000

ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ 35.000

ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ 47.000

ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΚΟΥΦΑ 35.000

Οι Δήμοι του Νομού Θεσπρωτίας χρηματοδοτήθηκαν με 177 χιλιάδες.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ 70.000

ΣΟΥΛΙΟΥ  49.000

ΦΙΛΙΑΤΩΝ 58.000

Οι Δήμοι του Νομού Ιωαννίνων χρηματοδοτήθηκαν με 518 χιλιάδες ευρώ.

ΒΟΡΕΙΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ 64.000

ΔΩΔΩΝΗΣ 58.000

ΖΑΓΟΡΙΟΥ 64.000

ΖΙΤΣΑΣ 64.000

ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ 82.000

ΚΟΝΙΤΣΑΣ 58.000

ΜΕΤΣΟΒΟΥ 58.000

ΠΩΓΩΝΙΟΥ 70.000

Οι Δήμοι της Πρέβεζας χρηματοδοτήθηκαν με 123 χιλιάδες ευρώ

ΖΗΡΟΥ ΠΡΕΒΕΖΗΣ 41.000

ΠΑΡΓΑΣ 35.000

ΠΡΕΒΕΖΑΣ 47.000

ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ: Αίολη η Διαδικασία Απογραφής Πληθυσμού Cens23 – Αναξιόπιστα και μη αποδεκτά τα αποτελέσματα της Αρχής Στατιστικών – INSTAT

 


Διαχρονικό αίτημα της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, όπως διατυπώνεται απ’ την ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ, με την πτώση του κομουνιστικού καθεστώτος, παραμένει η διενέργεια μιας αξιόπιστης διαδικασίας, με βάση την αρχή του αυτοπροσδιορισμού και σύμφωνα με τα καλύτερα διεθνή πρότυπα, για την  αποτύπωση της δημογραφίας και γεωγραφίας των μελών της. 

Τούτο καθώς στην πεντηκονταετή περίοδο του ανελεύθερου καθεστώτος και πριν αυτής έχουν ασκηθεί πολιτικές «τεχνητής» συρρίκνωσης του πληθυσμιακού δυναμικού της ΕΕΜ – των άλλων μειονοτήτων μη εξαιρουμένων – με ιδιαίτερη ένταση σε συγκεκριμένες περιοχές και κοινωνικές ομάδες (συνιστώσες του γηγενούς Ελληνισμού) καθώς επίσης και αυθαιρεσίες στα ληξιαρχικά βιβλία με στόχο την παγίωση των περιορισμένων «μειονοτικών ζωνών» σύμφωνα με σχεδιασμούς του καθεστώτος.

Εξ άλλου το αίτημα αυτό συμμερίζονται και επιτακτικά προβάλουν διεθνείς οργανισμοί και κυβερνήσεις, που αφενός συνδράμουν την πολιτεία της Αλβανίας στον εκσυγχρονισμό της και ταύτιση με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα και ισχύοντα, και αφετέρου επιδιώκουν την εφαρμογή των καλύτερων πρακτικών στην προστασία και προαγωγή των μειονοτήτων με βάση την αρχή της ισοπολιτείας και ισονομίας.

Πληρωμές από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 1 έως 5 Ιουλίου

 


Κατά την περίοδο 1 έως 5 Ιουλίου, θα καταβληθούν 89.821.690 ευρώ σε 87.375 δικαιούχους

Κατά την περίοδο 1 έως 5 Ιουλίου, θα καταβληθούν 89.821.690 ευρώ σε 87.375 δικαιούχους, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e- ΕΦΚΑ και της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης.

1. Ειδικότερα από τον e-ΕΦΚΑ:

• Από 1 έως 5 Ιουλίου θα καταβληθούν 29.800.000 ευρώ σε 1150 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ.

•Στις 3 Ιουλίου θα καταβληθούν 321.000 ευρώ σε 438 δικαιούχους για παροχές του τ. ΤΑΥΤΕΚΩ.

•Στις 4 Ιουλίου θα καταβληθούν 12.700.690 ευρώ σε 28.737 δικαιούχους για παροχές σε χρήμα (επιδόματα μητρότητας, κυοφορίας, ασθενείας, ατυχήματος, έξοδα κηδείας).

2. Από την ΔΥΠΑ θα γίνουν οι εξής καταβολές:

•20 εκατ. ευρώ σε 33.000 δικαιούχους για καταβολή επιδομάτων ανεργίας και λοιπών επιδομάτων.

•4 εκατ. ευρώ σε 6.000 μητέρες για επιδοτούμενη άδεια μητρότητας.

•19 εκατ. ευρώ σε 18.000 δικαιούχους στο πλαίσιο επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης.

• 4 εκατ. ευρώ σε 50 δικαιούχους του προγράμματος «Σπίτι μου».

Ιωάννινα: Συνελήφθη ημεδαπός, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων

 


Συνελήφθη χθες (29-06-2024) το βράδυ στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων ημεδαπός, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, ύστερα από έρευνα που διενεργήθηκε στο αυτοκίνητο που οδηγούσε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν  ξύλινη ράβδος (τύπου γκλοπ) μήκους 50 εκατοστών και μία σιδερογροθιά.

Προανάκριση ενεργήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Ιωαννίνων.

Ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας στο Δήμο Ιωαννιτών την Τετάρτη 3 Ιουλίου

 


Την Τετάρτη 3 Ιουλίου η ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων.

Τα θέματα τίθενται από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης και απαντώνται από τον Δήμαρχο και τους αρμόδιους αντιδημάρχους.

Μεταξύ των άλλων στη συνεδρίαση της Τετάρτης θα δοθούν απαντήσεις για:

-Την πορεία του έργου του ποδηλατόδρομου από την Πλατεία Μαβίλη ως το Πέραμα και την οριοθέτηση της λίμνης

-Τις ενέργειες του Δήμου για την στήριξη του Πανεπιστημίου

-Τον σχεδιασμό για τις παλιές στρατιωτικές φυλακές

-Τον δημοτικό φωτισμό

-Τα ογκώδη και την αποκομιδή

-Τις αθλητικές υποδομές

-Την υδροδότηση του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων.

Κιρσοί των κάτω άκρων - Αντιμετώπιση με ενδοφλεβικό Laser

 


Οι  κιρσοί των κάτω άκρων είναι μια πολύ συχνή  παθολογική κατάσταση στις δυτικές κοινωνίες. «Υπολογίζεται, ότι στις μέρες μας το 20-25% των Ευρωπαίων και Αμερικανών παρουσιάζει κάποιας μορφής φλεβική νόσο και από αυτούς το 21%  παρουσιάζει κιρσούς» αναφέρει ο κ. Γιώργος Γαλανόπουλος, Αγγειοχειρουργός, Επιστημονικός Συνεργάτης ΛΗΤΩ και συνεχίζει: «Αξίζει να σημειωθεί, ότι η φλεβική νόσος συμπεριλαμβάνει κιρσούς, ευρυαγγείες, δερματικές αλλοιώσεις, οιδήματα, καθώς και δερματικά έλκη. H εμφάνισή των κιρσών ευνοείται από παράγοντες, όπως η κληρονομικότητα, το γυναικείο φύλο, η παχυσαρκία, η ορθοστασία, η προχωρημένη ηλικία καθώς και το πόσες εγκυμοσύνες είχε μια  γυναίκα». 

Κιρσοί

«Οι κιρσοί απαρτίζουν το 2ο στάδιο της  χρόνιας φλεβικής νόσου και από πλευράς συμπτωμάτων συνήθως εκδηλώνονται με πόνο, αίσθημα βάρους και κόπωσης στα πόδια, οίδημα, κράμπες κατά την κατάκλιση, κνησμό και καυσαλγίες (καψίματα). Αρκετά συχνά οι ασθενείς νιώθουν την ανάγκη να κινούν συνεχώς τα πόδια τους, για  να ανακουφίζονται.

Οι κυριότερες επιπλοκές των κιρσών είναι η  θρόμβωση (θρομβοφλεβίτιδα) και η αιμορραγία (κιρσορραγία). Η θρόμβωση είναι αποτέλεσμα της διαταραγμένης κυκλοφορίας του αίματος, όπου αντί να υπάρχει μια συνεχής ροή αίματος από τα πόδια προς την καρδιά, οι φλέβες που ανεπαρκούν «εγκλωβίζουν» κατά κάποιον τρόπο το αίμα, οπότε αυτό παλινδρομεί και πρακτικά  συσσωρεύεται στα πόδια με αποτέλεσμα να ενεργοποιείται η πήξη του (θρόμβωση).