Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024

Διακοπές ρεύματος σε χωριά του Πωγωνίου, την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου

 


Γνωστοποιείται στο κοινό ότι για να εκτελεστούν απαραίτητες τεχνικές εργασίες του ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ, θα γίνει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος ως εξής:

Την Κυριακή 22-09-2024:

Α) Από ώρα 07:00 π.μ. έως 11:00 π.μ. στις παρακάτω περιοχές: Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου.

Β) Από ώρα 08:00 π.μ. έως 10:00 π.μ. στις παρακάτω περιοχές: Τμήμα Ελεούσας πέριξ πτηνοτροφείου κ. Βότσικα και περιοχή Πρ. Ηλία, Γοριτσάκι Ελεούσας, φυτώρια Άνω Λαψίστας, Λυκόστομο, Κρανούλα, Περίβλεπτος, Ασφάκα, οικ. Καρυών, Μεταμόρφωση, Χρυσόραχη, Βλαχάτανο, Βατατάδες, Γαβρισιοί, Λιγοψά, Πετσάλι, Πρωτόπαππα, Νεοχώρι, Άνω & Κάτω Λαψίστα και οι επιχειρήσεις εκκολαπτήρια Σιώπης ΟΕ, ΗΒΕ ΑΕ, ΧΗΤΟΣ ABEE.

Γ) Από ώρα 10:30 π.μ. έως 12:00 μ.μ. στις παρακάτω περιοχές: Ελεούσα.

Την Δευτέρα 23-09-2024:

Α) Από ώρα 09:00 π.μ. έως 10:00 π.μ. & από ώρα 15:00 μ.μ. έως 16:00 μ.μ. στις παρακάτω περιοχές: Λιγκιάδες, Αμφιθέα πέριξ ξενοδοχείου κ. Γκόγκου.

Β) Από ώρα 09:00 π.μ. έως 16:00 μ.μ. στις παρακάτω περιοχές: Λιγκιάδες στο πάρκο κεραιών και πέριξ ποιμνιοστασίου κ. Φούκα.

Την Τρίτη 24-09-2024:

Α) Από ώρα 11:30 π.μ. έως 13:30 μ.μ. στις παρακάτω περιοχές: Επισκοπικό πέριξ πτηνοτροφείου κ. Γκαλμπίνου.

Β) Από ώρα 14:00 μ.μ. έως 16:30 μ.μ. στις παρακάτω περιοχές: Μανωλιάσα.

Την Τετάρτη 25-09-2024:

Α) Από ώρα 09:00 π.μ. έως 14:00 μ.μ. στις παρακάτω περιοχές: Κάτω Λαψίστα.

Αν οι εργασίες τελειώσουν νωρίτερα το ρεύμα θα ξαναδοθεί πριν από το χρόνο λήξης των διακοπών που αναφέρονται πιο πάνω. Γι’ αυτό το λόγο οι εγκαταστάσεις και τα δίκτυα του ΔΕΔΔΗΕ, θα πρέπει να θεωρούνται ότι έχουν συνέχεια ρεύμα.

Έτσι για λόγους ασφάλειας απαγορεύεται η προσέγγιση σε αγωγούς ή άλλα στοιχεία του δικτύου ακόμα κι αν βρίσκονται καταγής γιατί υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ατυχημάτων.

Ζητάμε την κατανόηση των καταναλωτών μας για τις παραπάνω αναπόφευκτες διακοπές.

ΔΥΠΑ: Μειώθηκαν κατά 6% οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Αύγουστο

 


Σε 843.542 άτομα ανήλθε το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων στο μητρώο της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) τον Αύγουστο του 2024, καταγράφοντας μείωση κατά -54.001 άτομα (-6%) σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους Αύγουστο του 2023 και μείωση κατά -5.060 άτομα (-0,6%) σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα Ιούλιο του 2024.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία εγγεγραμμένης ανεργίας της ΔΥΠΑ, από το σύνολο των 843.542 ατόμων, 453.306 άτομα (ποσοστό 53,7%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο της ΔΥΠΑ για χρονικό διάστημα ίσο ή και περισσότερο των 12 μηνών και 390.236 (ποσοστό 46,3%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο της ΔΥΠΑ για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών.

Οι άνδρες ανήλθαν σε 263.599 άτομα (ποσοστό 31,2%) και οι γυναίκες ανήλθαν σε 579.943 άτομα (ποσοστό 68,8%).

Η ηλικιακή κατηγορία 30-44 ετών συγκέντρωσε τον μεγαλύτερο αριθμό εγγεγραμμένων ανέργων μεταξύ των ηλικιακών κατηγοριών, ο οποίος ανήλθε σε 277.787 άτομα (ποσοστό 32,9%).

Το εκπαιδευτικό επίπεδο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και η μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευση, συγκέντρωσε τον μεγαλύτερο αριθμό εγγεγραμμένων ανέργων μεταξύ των εκπαιδευτικών επιπέδων, ο οποίος ανήλθε σε 377.714 άτομα (ποσοστό 44,8%).

ΚΠΕ Κόνιτσας: Περιβαλλοντική εκπαίδευση και παιχνίδι, την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου

 


Με βασικό στόχο την προστασία του ποταμού Αώου και κεντρικό άξονα την ανάπτυξη ικανοτήτων και την ευαισθητοποίηση της μαθητικής και εκπαιδευτικής κοινότητας, το πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για παιδιά, “Let it Flow!”, ολοκληρώνεται.

Την Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της εβδομάδας Ευρωπαϊκής Πράσινης Ζώνης πραγματοποιείται απολογιστική εκδήλωση στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κόνιτσας (ΚΠΕ), στις 11:30.

Η εβδομάδα της Ευρωπαϊκής Πράσινης Ζώνης γιορτάζεται κάθε χρόνο από τις 18 έως και τις 24 Σεπτεμβρίου, σε εντυπωσιακά τοπία φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς σε 24 χώρες, κατά μήκος του Πρώην Σιδηρού Παραπετάσματος, το οποίο χώρισε την Ευρώπη σε Ανατολή και Δύση για σχεδόν 40 χρόνια. Άθελά της, η τότε διαιρεμένη Ευρώπη συνέβαλε στην ανάπτυξη ενός ξεχωριστού οικολογικού δικτύου, ενός ζωντανού τοπίου ιστορικής μνήμης, την Ευρωπαϊκή Πράσινη Ζώνη, μήκους 12.500 χλμ.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Ιόνια από τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου

 


Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, θα ισχύσουν στην Ιόνια Οδό, με σκοπό την εκτέλεση ασφαλτικών εργασιών.

Από τη Δευτέρα  23 Σεπτεμβρίου στις 07:00 έως και την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου στις 19:00, καθ’ όλο το 24ωρο, θα ισχύσουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην κάθετη οδό του Ανισόπεδου Κόμβου (Α/Κ) Αγγελοκάστρου (Επαρχιακή Οδός Αγγελοκάστρου – Κεφαλόβρυσου).

Ειδικότερα και προκειμένου να μη διαταραχτεί η λειτουργία του Α/Κ,  η κυκλοφορία στην κάθετη οδό μεταξύ των δύο πλατειών (roundabout),  θα διεξάγεται εναλλάξ με τη μία λωρίδα κυκλοφορίας να βρίσκεται σε αποκλεισμό, έχοντας την κατάλληλη σήμανση.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των οδηγών η άνω περιοχή επέμβασης θα είναι χωρισμένη σε τέσσερα μικρά τμήματα και κατά συνέπεια οι εργασίες θα ολοκληρωθούν αντίστοιχα σε τέσσερις φάσεις.

Σημειώνεται ότι σε περίπτωση ταχύτερης ολοκλήρωσης των εργασιών, η κυκλοφορία θα αποκατασταθεί νωρίτερα από τον προγραμματισμένο χρόνο.

Η Νέα Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια και εξυπηρέτηση των οδηγών, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις θα τοποθετηθούν με στόχο την πλήρη ενημέρωση όλων των οδηγών.

Η Νέα Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και εφιστά την προσοχή των οδηγών καθώς οι τελευταίοι οφείλουν να συμμορφώνονται πλήρως με τη σχετική σήμανση.

Ψήφισμα της Νομαρχιακής Επιτροπής Ιωαννίνων ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

 


Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ιωαννίνων πραγματοποίησε ανοιχτή στα μέλη συνεδρίασή, την Τετάρτη 18-9-2024 και ώρα 7μμ. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν 17 μέλη της ΝΕ, 2 μέλη της ΚΕ, συντονιστές-μέλη συντονιστικών οργανώσεων  και δεκάδες απλά μέλη.

Η συνεδρίαση διήρκεσε πάνω από πέντε ώρες, για να δοθεί ο λόγος σε όλα τα μέλη να εκφράσουν τις απόψεις τους στα δύο θέματα που είχαν τεθεί, δηλαδή την Αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος των Ευρωεκλογών και τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μετά τις αποφάσεις ΚΕ και ΠΓ.

Λίγο πριν τις 1 μετά τα μεσάνυχτα ολοκληρώθηκε η διαδικασία διαλόγου και ανακοινώθηκε ότι  η διαδικασία της ψηφοφορίας επί κειμένου ψηφίσματος που κατατέθηκε στο προεδρείο να συνεχισθεί την επόμενη ημέρα, από τα μέλη της ΝΕ.

Μετά από πρόσκληση που στάλθηκε  η  ΝΕ συνεδρίασε την Πέμπτη 19/9 και ώρες 7-9 μμ στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ιωαννίνων και αφού βεβαιώθηκε η απαρτία και εγκρίθηκαν ομόφωνα οι διαδικασίες, έγινε επίσης ομόφωνα  και η έγκριση του  ψηφίσματος. 

Το αποτέλεσμα έχει ως εξής.

Από τα 22 μέλη της ΝΕ οι  13 παρόντες το ενέκριναν  καθώς επίσης και τρία μέλη που έστειλαν με email την έγκρισή τους. Σύνολο 16 ψήφοι, 2 μέλη απουσίαζαν και δεν ψήφισαν  και 4 μέλη απείχαν μην εγκρίνοντας την διαδικασία.

Πρόκειται για μια πρωτόγνωρη και απόλυτα θεσμική, ανοιχτή δημοκρατική διαδικασία που προήλθε μέσα από την μαζική συμμετοχή των μελών, που ήρθαν για να εκφράσουν την αγωνία τους για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και την αγανάκτηση τους για τις διαδικασίες που ακολουθούνται κεντρικά, χωρίς να υπολογίζουν την άποψη των απλών μελών και των οργανώσεων.

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Πρέβεζα: Εξιχνιάστηκε κλοπή από εξοχική κατοικία

 


Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας, σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας, κλοπή, που έλαβε χώρα την 5/7/2024 σε παραλιακή περιοχή της Πρέβεζας.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, ο ημεδαπός εισήλθε πρωινές ώρες από ανασφάλιστο παράθυρο σε κατοικία ηλικιωμένου, από όπου αφαίρεσε χρηματικό ποσό 400 ευρώ και τηλεόραση.

Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πρέβεζας.

Γιάννενα: Παρουσίαση του βιβλίου της Ελισάβετ Παπαχρήστου «Ο Αντιβενιζελισμός» το Σάββατο 5 Οκτωβρίου, ώρα 12:00

 

Εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου της Ελισάβετ Παπαχρήστου “Ο Αντιβενιζελισμός 1917-1920” θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024 στις 12.00 στα ΓΑΚ, Ιστορικό Αρχείο Ηπείρου (Σουφαρί Σεράι).

Χαιρετισμό θα απευθύνουν στην εκδήλωση ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλ. Καχριμάνης και η Μάρθα Παπαδοπούλου, Διευθύντρια των ΓΑΚ ενώ ομιλητές θα είναι ο Γ. Καψάλης, πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ο Νικ. Αναστασόπουλος, Επίκουρος Καθηγητής νεότερης Ελληνικής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και η συγγραφέας του βιβλίου, Ελισάβετ Παπαχρήστου, καθηγήτρια μέσης εκπαίδευσης.

Δήμος Ζίτσας: Δηλώσεις συμμετοχής για το τουρνουά μπάσκετ 3on3 που διοργανώνεται στην Ελεούσα

 


Δηλώσεις συμμετοχής για το τουρνουά μπάσκετ 3on3 που διοργανώνεται στην Ελεούσα

Με κεντρικό σύνθημα «Φτιάξε ομάδα και έλα να διασκεδάσουμε» το διήμερο 28-29 Σεπτεμβρίου διοργανώνεται  Τουρνουά μπάσκετ 3on3 στην πλατεία Δημαρχείου στην Ελεούσα  από το Δήμο Ζίτσας και  την “NTOYGIAS BASKETBALL ACADEMY” με την υποστήριξη της εταιρίας ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ Α.Ε.

Οι διοργανωτές με στόχο τη διάδοση του ευ αγωνίζεσθε πραγματοποιούν για πρώτη φορά φέτος τη συγκεκριμένη αθλητική  εκδήλωση και καλούν μικρούς και μεγάλους να απολαύσουν τη χαρά του παιχνιδιού σε έναν από τους ωραιότερους «πνεύμονες» άθλησης που έχει δημιουργηθεί στην πλατεία Δημαρχείου στην Ελεούσα.  Η συμμετοχή για όλους είναι δωρεάν.

Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στο Τουρνουά μπορούν να το δηλώσουν έως  την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου στις 12:00 στο τηλέφωνο: 6997067845

1η αγωνιστική το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, στην Β΄ ερασιτεχνικής, εκτός έδρας η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Α.Ε. Κρανούλας-Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος 21-09-24/17:00)


 ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2024

ΓΗΠΕΔΟ ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ

ΩΡΑ: 17:00

Α.Ε. ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ - Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ

 

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής στην Β΄ ερασιτεχνικής

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024

Α.Σ. ΦΛΟΓΑ ΠΕΤΣΑΛΙΟΥ-Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ (17:00)        

Α.Ε. ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ (17:00)

Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ-Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ (17:00)   

Κυριακή  22 Σεπτεμβρίου 2024

Π.Α.Ο. ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙΟΥ-Α.Ο. ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ (17:00)

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ-Α.Ε. ΔΑΦΝΟΥΛΑΣ (17:00)

Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ-ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ ΔΡΟΣΟΧΩΡΙΟΥ (17:00)

Α.Σ. ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ-ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ (17:00) 

Α.Ε. ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ-ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΑΒΓΟΥ 2020 (17:00)

1η αγωνιστική το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, στην Α΄ ερασιτεχνική, εντός η Αναγέννηση (Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου-Α.Ε. Χουλιαράδων 21-09-24/17:00)

 


Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024

ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΑΘΗΣ ΤΣΑΝΑΚΤΣΗΣ

ΩΡΑ: 17:30

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής στην Α΄ ερασιτεχνική

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ (17:00) 

ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ-Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ (17:00)

Α.Ο. ΚΟΣΜΗΡΑΣ-Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ (17:00)

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ-Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ (17:00)

Π.Α.Σ. ΜΕΤΣΟΒΟΥ-ΤΙΤΑΝ ΛΟΓΓΑΔΩΝ   (17:00)      

Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ-Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009 (17:00)     

Α.Ο.ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ-ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ (17:00)

Διατροφή και Χασιμότο: Διατροφικές οδηγίες

 


Η θυρεοειδίτιδα Χασιμότο είναι πάθηση που ανήκει στα αυτοάνοσα νοσήματα και αποτελεί την πιο συχνή μορφή μη ειδικής θυρεοειδίτιδας και την πιο συχνή αιτία υποθυρεοειδισμού. Προσβάλει εννέα φορές περισσότερο τις γυναίκες σε όλες τις ηλικίες, με μεγαλύτερη όμως συχνότητα εμφανίζεται στις μεσήλικες.

«Όπως σε όλες τις νόσους, έτσι και στη θυρεοειδίτιδα Χασιμότο η διατροφή παίζει μεγάλο ρόλο, καθώς η υπερ-πρόσληψη ή η μη πρόσληψη κάποιων διατροφικών στοιχείων μπορεί να επηρεάσουν τα συμπτώματα της νόσου και την καθημερινότητα του πάσχοντος», αναφέρει ο κ. Ευμένης Π. Καραφυλλίδης BSC (HONS), MSC, NYSCDN Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Διευθυντής Διαιτολογικού Τμήματος Metropolitan General, ο οποίος παραθέτει τις τροφές που πρέπει να προτιμώνται και αυτές που καλό είναι να αποφεύγονται από τους πάσχοντες από Χασιμότο:

Τρόφιμα που συστήνονται για ασθενείς με θυρεοειδίτιδα Χασιμότο/Hashimoto:

  • Φρούτα: κόκκινα φρούτα (μούρα), αχλάδια, μήλα, ροδάκινα, εσπεριδοειδή, ανανάς, μπανάνες
  • Μη αμυλούχα λαχανικά: κολοκυθάκια, αγκινάρες, τομάτες, σπαράγγια, καρότα, πιπεριές, μπρόκολο, ρόκα, μανιτάρια
  • Αμυλούχα λαχανικά: γλυκοπατάτες, πατάτες, μπιζέλια, και κολοκύθα
  • Καλά λιπαρά: αβοκάντο, ελαιόλαδο
  • Γαλακτοκομικά προϊόντα: γιαούρτι με πλήρη λιπαρά (και κατσικίσιο)
  • Ζωικές πρωτεΐνες: σολομός, αυγά, γαλοπούλα, γαρίδες, κοτόπουλο
  • Προϊόντα χωρίς γλουτένη: καστανό ρύζι, βρώμη -έχει πολύ μικρή ποσότητα γλουτένης-, κινόα, noodles από καστανό ρύζι
  • Σπόροι – ξηροί καρποί: κάσιους, αμύγδαλα, καρύδια, μακαντέμια, ηλιόσποροι, σπόροι κολοκύθας, φυσικό φυστικοβούτυρο, ταχίνι και άλλα βούτυρα καρπών