Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024

700 αθλητές στο 1o Τουρνουά Ακαδημιών Ποδοσφαίρου του Δήμου Ζίτσας

 


Με τη συμμετοχή 700 και πλέον αθλητών 13 ποδοσφαιρικών Σωματείων από όλη την Ελλάδα πραγματοποιείται το 1ο Τουρνουά Ακαδημιών Ποδοσφαίρου που οργανώνουν ο Δήμος Ζίτσας και η «ΘΥΕΛΛΑ» Ελεούσας, το τριήμερο από 18-20 Ιουνίου.

Στους στόχους της διοργάνωσης αναφέρθηκε στη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Ζίτσας Δημήτρης Δημητρίου επισημαίνοντας: «Για τη Δημοτική Αρχή η διεξαγωγή ενός τουρνουά Ακαδημιών με τη συμμετοχή ομάδων απ’ όλη τη χώρα, αποτελούσε στόχο  καθώς θεωρούμε πως πρόκειται για μια διοργάνωση που προάγει τον αθλητισμό, αναπτύσσει την ομαδικότητα και την ευγενή άμιλλα στα παιδιά  και τους νέους δίνοντάς τους κίνητρα να συνεχίσουν να αθλούνται. Ο στόχος αυτός παίρνει «σάρκα και οστά» με την αμέριστη βοήθεια του Προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα και την άοκνη προσπάθεια της Διοίκησης και της τεχνικής ηγεσίας της  «ΘΥΕΛΛΑΣ».

Κλείνοντας ο κ. Δημητρίου εξέφρασε την πεποίθηση πως το τουρνουά θα καταστεί θεσμός και κάθε χρόνο θα διεξάγεται με τη συμμετοχή όλο και περισσότερων αθλητικών Σωματείων. « Από την πλευρά μας, είπε, ως Δημοτική Αρχή τέτοιες διοργανώσεις τις επιδιώκουμε, τις στηρίζουμε και τις αναδεικνύουμε  γιατί θεωρούμε πως αποτελούν αφενός μια εξαιρετική αγωνιστική και εκπαιδευτική εμπειρία για τη νεολαία μας και αφετέρου μια ευκαιρία προβολής και ανάδειξης του τόπου μας».

Δήλωση της Μαρίας Κεφάλα με αφορμή τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης

 


Η βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Κεφάλα έκανε την ακόλουθη δήλωση μετά την ανακοίνωση του ανασχηματισμού της κυβέρνησης.

«Η απόφαση του ανασχηματισμού και η σύνθεση του νέου κυβερνητικού σχήματος είναι μία απόλυτα σεβαστή επιλογή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Αισθάνομαι την υποχρέωση να τον ευχαριστήσω θερμά για την τιμή που μου έκανε πριν από έναν χρόνο να μου αναθέσει καθήκοντα Υφυπουργού στο νεοσύστατο Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

Στον ένα χρόνο που παρήλθε από τότε μέχρι σήμερα, προσπάθησα με όλες μου τις δυνάμεις και σε συνεργασία με την Υπουργό κα Σοφία Ζαχαράκη να οργανώσουμε ένα νέο Υπουργείο που ξεκίνησε κυριολεκτικά από το μηδέν.

Ήταν μία εξαιρετικά δύσκολη, αλλά συνάμα γόνιμη προσπάθεια σε εξαιρετικά μικρό χρονικό διάστημα και με τεράστια κοινωνικά ζητήματα να είναι ανοιχτά, να καταφέρουμε να οργανώσουμε το Υπουργείο και να παράγουμε μετρήσιμο έργο για τους πολίτες.

Σε αυτόν το χρόνο, έγιναν πολλά βήματα σε διάφορες κατευθύνσεις, με σημαντικότερο όλων το ότι το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας καθιερώθηκε ήδη στη συνείδηση των πολιτών και της κοινωνίας ως μία εξαιρετικά κρίσιμη και χρήσιμη δομή που απαντά στις σημερινές συνθήκες και ανάγκες. Σίγουρα, μένουν ακόμη να γίνουν πολλά περισσότερα.

Είμαι αισιόδοξη ότι θα γίνουν.

Σε ό,τι με αφορά, εργάστηκα με ζήλο και αφοσίωση, αφιερώνοντας χρόνο και κόπο, όπως κάθε κυβερνητικό στέλεχος οφείλει να κάνει, χωρίς να απομακρυνθώ από τις αρχές, τις αξίες και ό,τι μου επέβαλε η συνείδησή μου.

Το ίδιο έκανα άλλωστε και ως εκλεγμένη Βουλευτής Ιωαννίνων για πρώτη φορά από το 2019, το ίδιο θα συνεχίσω να κάνω ως βουλευτής και από σήμερα.

Η Κυβέρνηση έχει να αντιμετωπίσει μία σειρά προκλήσεων σε πολλά επίπεδα.

Θα είμαι παρούσα για να βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις στην βελτίωση του κυβερνητικού έργου προς όφελος της κοινωνίας».

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά στη Θεσπρωτία

 


-Συνελήφθησαν 7 μέλη της, ανάμεσα στα οποία ο αρχηγός και ο βασικός της διακινητής

-Η διακινηθείσα ποσότητα υπολογίζεται στα 32 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, ενώ διακριβώθηκαν 150 αγοραπωλησίες 

-Ταυτοποιήθηκαν 34 άτομα που προμηθεύονταν ναρκωτικά από την οργάνωση, ανάμεσα στα οποία και ανήλικοι

-Από την αξιολόγηση στοιχείων της έρευνας προέκυψαν υποθέσεις διακίνησης κοκαΐνης, ανεξάρτητες από την εγκληματική οργάνωση 

Εξαρθρώθηκε ύστερα από πολύμηνα έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στην διακίνηση ναρκωτικών.

Για την εξάρθρωση της οργάνωσης πραγματοποιήθηκαν σήμερα (14-06-2024) νωρίς το πρωί συντονισμένες αστυνομικές επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή της Ηγουμενίτσας από αστυνομικούς της παραπάνω υπηρεσίας, με τη συνδρομή και άλλων υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, συνελήφθησαν συνολικά 7 άτομα, που κατηγορούνται για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα, πρόκειται για αλλοδαπό - αρχηγό της οργάνωσης, αλλοδαπό – βασικό διακινητή καθώς και 5 ακόμη διακινητές, εκ των οποίων 3 ημεδαποί και 2 ανήλικοι αλλοδαποί.

Από τη διεξαχθείσα έρευνα, η οποία περιλάμβανε και ειδικές ανακριτικές πράξεις, εκτός από τη δομή διακριβώθηκε και ο τρόπος δράσης της οργάνωσης.

Πιο συγκεκριμένα, τα μέλη της οργάνωσης προμηθεύονταν ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, τις οποίες στη συνέχεια διακινούσαν σε χρήστες σε περιοχές της Ηγουμενίτσας, της Παραμυθιάς και των Φιλιατών.

Μάλιστα, πραγματοποιούσαν αγοραπωλησίες ακόμη και κοντά σε σχολεία, διακινώντας ναρκωτικά σε μαθητές.

Ως μέρη («καβάτζες») για την απόκρυψη των ναρκωτικών χρησιμοποιούσαν τα σπίτια τους, εγκαταλελειμμένους χώρους του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην Ηγουμενίτσα και υπαίθριο σημείο κοντά σε εκκλησία, στο οποίο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο ζυγαριές ακριβείας, -8,76- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και υλικά για την τυποποίηση συσκευασιών («φιξάκια») κάνναβης. 

Ακόμη, κατασχέθηκαν 2 Ι.Χ.Ε. και 2 μοτοποδήλατα, που χρησιμοποιούσαν κατά τις μετακινήσεις τους.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας διακριβώθηκαν τουλάχιστον 150 περιπτώσεις  αγοραπωλησιών ακατέργαστης κάνναβης, με τη συνολική διακινηθείσα ποσότητα να εκτιμάται στα 32 κιλά, η αξία της οποίας υπολογίζεται  - κατ’ ελάχιστον -  στις 160.000 ευρώ.

Από τις παραπάνω περιπτώσεις ταυτοποιήθηκαν 34 χρήστες, μεταξύ των οποίων 7 ανήλικοι.

Διακρίβωση διακίνησης κοκαΐνης, ανεξάρτητη της εγκληματικής  δραστηριότητας της οργάνωσης

Σημειώνεται ότι από την αξιοποίηση των στοιχείων που προέκυψαν κατά την πολύμηνη έρευνα, εκτός της ως άνω περιγραφείσας δραστηριότητας της οργάνωσης και άσχετα με αυτή, διακριβώθηκαν και 27 περιπτώσεις διακίνησης κοκαΐνης, συνολικής ποσότητας 20 γραμμαρίων, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση των εμπλεκόμενων σε αυτές συνεχίζεται.

Ακόμη, συνελήφθη αλλοδαπός, μη μέλος της οργάνωσης, που κατηγορείται για διακίνηση ναρκωτικών, καθώς σε έρευνα στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 70 γραμμάρια κοκαΐνης, μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και 2.470 ευρώ.

Άπαντες οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσπρωτίας. 

Δήμος Πωγωνίου: Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή, την Τετάρτη 19 Ιουνίου, ώρα 13:00 το μεσημέρι

 


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Έχοντας υπόψη τις διατάξεις του άρθρου 74Α του Ν.3852/2010 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει (άρθ. 9 του Ν.5056/2023) και το υπ. αρ. 1/03-01-23 πρακτικό του Δημοτικού Συμβουλίου Πωγωνίου  περί εκλογές των μελών της, όπως αρμοδίως επικυρώθηκε,   σας καλούμε  να προσέλθετε στην τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης  στις  19 Ιουνίου 2024, ημέρα Τετάρτη και ώρα  13.00 το μεσημέρι στο κεντρικό Δημοτικό Κατάστημα Καλπακίου, για την ενημέρωση, συζήτηση και λήψη σχετικών αποφάσεων επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης που ακολουθεί:

ΤΙΤΛΟΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

1.Περί  έγκρισης απολογισμού-ισολογισμού έτους 2022   του   Κληροδοτήματος  «ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ»  Κοινότητας  Βασιλικού.

2.Περί έγκρισης  προϋπολογισμού έτους 2024 του  Κληροδοτήματος «ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ»  Κοινότητας  Βασιλικού.

3.Ανάθεση σε λογιστή για να προβεί σε σύνταξη απολογισμού, ισολογισμού έτους 2023 του  κληροδοτήματος «ΔΩΡΕΑ  ΜΑΡΙΑΣ ΔΑΛΛΑ» Κοινότητας Δελβινακίου.

4.Ανάθεση σε λογιστή για να προβεί σε σύνταξη  απολογισμού, ισολογισμού έτους 2023 του   κληροδοτήματος «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΡΕΤΣΟΥ» Κοινότητας Λάβδανης.

5.Περί απευθείας ανάθεση -ψήφιση πίστωσης της εργασίας  «Καθαρισμός προαυλίου χώρου-κοπή αποψίλωση χόρτων Ι.Ν. Αγ. Τριάδας» για το έτος 2024 προϋπολογισμού 1.200,00€ από το Κληροδότημα  Παν. Καρέτσου Κοινότητας Λάβδανης και σύσταση επιτροπής παραλαβής  της εν λόγω εργασίας».

6.Έγκριση 1ουΑ.Π.Ε. του έργου «Αγροτική οδοποιία Κοινοτήτων Καλπακίου, Βροντισμένης Δήμου Πωγωνίου» αρχικού συμβατικού αντικειμένου 304.698,96€  με Φ.Π.Α..

7.Έγκριση της αρ.22/24 μελέτης προμήθειας με τίτλο “Προμήθεια υγρών καυσίμων, λιπαντικών, αντιψυκτικών του Δήμου Πωγωνίου” για ένα έτος (2024-2025) και καθορισμός διαδικασίας σύναψης σύμβασης -κατάρτιση όρων δημοπράτησης ηλεκτρονικού ανοιχτού διαγωνισμού.

8.Κατακύρωση αποτελέσματος δημοπρασίας εκμίσθωσης Δημοτικού Καταστήματος Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Κοινότητας Βήσσανης.

9.Σχετικά με  διαγραφή βεβαιωμένων τελών ακίνητης Περιουσίας στο όνομα Δ...... Ε........ ( σχετ. από 11-06-24 εισήγηση της Ταμειακής Υπηρεσίας του Δήμου Πωγωνίου.)

10.Έγκριση εξειδίκευσης εγγεγραμμένης πίστωσης με τίτλο «Έξοδα πολιτιστικών εκδηλώσεων»-(σχετ. αρ. 104/24 Α.Δ.Σ. –ΑΔΑ:6ΨΜΠΩ1Ω-9ΤΘ).

11.Ορισμός δικηγόρου για σύνταξη γνωμοδότησης κατόπι του από 14-06-24 αιτήματος του Τμήματος Εσόδων, Περιουσίας και Ταμείου Δήμου Πωγωνίου.

12.Εντολή μετακίνησης αιρετών εκτός έδρας.Σε περίπτωση απουσίας σας, παρακαλείσθε να ενημερώσετε τον αναπληρωτή σας.

Ο  Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής

ΚΑΨΑΛΗΣ   ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Άρτα: Συνελήφθη ημεδαπός για διακίνηση ναρκωτικών

 


Βρέθηκαν στην κατοχή του ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης

Συνελήφθη χθες (13/6/2024) το βράδυ στην Άρτα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον κατηγορούμενο και κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε συσκευασία με -18- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.

Επακολούθησε έρευνα στο σπίτι του, κατά την οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους -26,50- γραμμαρίων,

• αυτοσχέδιο τσιγάρο με ακατέργαστη κάνναβη,

• ζυγαριά ακριβείας και

• δύο μεταλλικοί τρίφτες.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Άρτας.

Δήμος Πωγωνίου: Με γοργούς ρυθμούς προχωράει το έργο "Ανάδειξη περιοχής Ντοβρίτσι"

 


Μορφή παίρνει μέρα με την ημέρα ένα από τα μεγάλα έργα τουριστικής ανάπτυξης του Δήμου Πωγωνίου. Ο λόγος για την «Ανάδειξη περιοχής “Ντοβρίτσι” Κοινότητας Ριαχόβου Δ.Ε. Άνω Καλαμά», του 3ου έργου ενός φιλόδοξου project που ξεκίνησε πριν αρκετά χρόνια.

Ήδη έχει διαμορφωθεί ένα μεγάλο τμήμα του ενιαίου χώρου περιμετρικά της λίμνης Ριαχόβου που θα αποτελεί σημείο αναφοράς για επισκέπτες και τουρίστες που επιζητούν όμορφα περιπατητικά σημεία.

 Παράλληλα, θα κατασκευαστούν έργα εξυπηρέτησης των επισκεπτών (τραπεζόπαγκοι, ψησταριές, κιόσκια κ.λπ.), θα γίνουν καθαρισμοί βλάστησης και διαμορφώσεις χώρων εστίασης (πικ-νικ), σήμανση διαδρομών και χώρων.

Το έργο έχει προϋπολογισμό μελέτης 278.254,00€ με Φ.Π.Α.24%,  εντάχθηκε στο  Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» για το έτος 2021, στον Άξονα Προτεραιότητας 2 «Αστική Αναζωογόνηση & Λοιπές δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» του Πράσινου Ταμείου και θα εκτελεστεί με χρηματοδότηση του προγράμματος αλλά και με ιδίους πόρους του Δήμου Πωγωνίου.

«Είναι ένα έργο «σταθμός» για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Εκτελούμε έργα που εστιάζουν στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Δήμου μας, όπως είναι το πλούσιο φυσικό κάλλος, διαμορφώνοντας συνθήκες για την προσέλκυση τουριστών και επισκεπτών ενώ παράλληλα στοχεύουμε στην αναβάθμιση της καθημερινότητας των δημοτών μας» σημειώνει μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνος Καψάλης.

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Πικ – νικ στα Λιθαρίτσια για μια νέα προσέγγιση στους δημόσιους χώρους μας

 


Αύριο από τις 11 το πρωί, στο πιο κεντρικό Πάρκο της πόλης μας, ο Δήμος Ιωαννιτών, πόλη – πιλότος της Ευρωπαϊκής Αποστολής για τις 100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις, διοργανώνει μια ημέρα γιορτής για τη λήξη της σχολικής χρονιάς, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

 Ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, προσκάλεσε σήμερα μικρούς και μεγάλους σε αυτή την ξεχωριστή δράση, τονίζοντας την αξία της προστασίας των δημόσιων χώρων.

«Η επιλογή του Πάρκου στα Λιθαρίτσια δεν είναι τυχαία. Οι δημόσιοι χώροι αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της καθημερινής μας ζωής και της πολιτιστικής μας ταυτότητας. Είναι οι χώροι όπου συναντιόμαστε, αλληλεπιδρούμε, αναπτύσσουμε κοινωνικές σχέσεις και δημιουργούμε αναμνήσεις. Η αξία τους δεν περιορίζεται μόνο στην αισθητική και την αναψυχή, αλλά επεκτείνεται στην κοινωνική συνοχή, την υγεία και την ευημερία της κοινότητάς μας», είπε αρχικά ο κ. Μπέγκας.

Συλλήψεις αναζητούμενων προσώπων στα Ιωάννινα

 


Σε δύο (2) συλλήψεις προχώρησαν υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων χθες (13-6-2024), στο πλαίσιο ελέγχων για τον εντοπισμό και τη σύλληψη αναζητούμενων προσώπων.

Αναλυτικότερα, συνελήφθησαν:

Στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς, από αστυνομικούς του οικείου Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου και του Αστυνομικού Τμήματος Πωγωνίου αλλοδαπός, που είχε καταδικαστεί από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Ιωαννίνων σε ποινή φυλάκισης 6 ετών και 3 μηνών για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων για αρπαγή ανηλίκων, απειλή και αντίσταση.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική αρχή.

«Χρυσό» το 2023 για τον Α.Ο. ΑΤΡΩΤΟΣ Ιωαννίνων

 


Έξι (6) παγκόσμια μετάλλια και πολλές σημαντικές διακρίσεις είναι ο χρυσός απολογισμός του Αθλητικού Συλλόγου «ΑΤΡΩΤΟΣ» Ιωαννίνων για το 2023, μία χρονιά που αποτελεί σταθμό για την ανοδική πορεία του Συλλόγου.

Με σκληρή προπόνηση υπό την καθοδήγηση του Στέφανου Αποστολάκη και με αποφασιστικότητα και πειθαρχία οι αθλητές του Συλλόγου έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό στον αγωνιστικό στίβο και κατάφεραν διακρίσεις που ανεβάζουν τόσο τον Όμιλο όσο και την πόλη των Ιωαννίνων στην παγκόσμια κατάταξη των μαχητικών αθλημάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αθλητικός Σύλλογος «ΑΤΡΩΤΟΣ» Ιωαννίνων αναγνωρίζεται ως ο «σκληρός αντίπαλος» για πολλά μαχητικά αθλήματα όπως Kick Boxing, Muay Thai, Παγκράτιο, Mma κλπ και αποτελεί το μοναδικό Σύλλογο στην Ελλάδα με διακρίσεις σε σειρά αθλημάτων.

Το βλέμμα στρέφεται τώρα στο πολλά υποσχόμενο ανερχόμενο αθλητή Μπάλα Στραπέλη Στέργιο, ο οποίος σε ένα μήνα πρόκειται να αγωνιστεί στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πυγμαχίας.

Ο Προπονητής του Συλλόγου κ. Στέφανος Αποστολάκης συγχαίρει όλους τους αθλητές για τις διακρίσεις, την αγωνιστική προσπάθεια αλλά και το ήθος με το οποίο αντιμετωπίζουν τον αθλητισμό, τόσο μέσα στο ρινγκ όσο και έξω από αυτό.

Ιωάννινα: Συνελήφθη ημεδαπός για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας

 


Συνελήφθη χθες (13-06-2024) το απόγευμα στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον κατηγορούμενο στο πλαίσιο αναζητήσεων, ύστερα από καταγγελία σύμφωνα με την οποία προηγουμένως είχε προβεί σε προτάσεις εναντίον ανήλικου ημεδαπού, με τις οποίες πρόσβαλε τη γενετήσια αξιοπρέπειά του.

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Δήμος Πωγωνίου: Χωρίς τηλέφωνα το Δημαρχείο Καλπακίου για τεχνικούς λόγους

 


Ενημερώνουμε τους δημότες ότι το τηλεφωνικό κέντρο του Δημαρχείου Καλπακίου δε λειτουργεί προσωρινά για τεχνικούς λόγους. 

Ζητάμε την κατανόηση των δημοτών.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Παρασκευή 14 Ιουνίου

 


Την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024,   ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Εθνικής Αντιστάσεως, Ηγουμενίτσα, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Περιφερειακό Ιατρείο Συβότων, 10:00-14:00

Ικαρία, Κ.Υ Ευδήλου, 08:00-16:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-20:00

Ιωάννινα, MEGA Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9, Αμπελόκηποι, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο, Λ. Σταύρου Νιάρχου, 08:00-14:00

Ιωάννινα, Γενικό Νοσοκομείο Χατζηκώστα, Λ. Μακρυγιάννη 60, 08:00-14:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Δημαρχείο Φιλιππιάδας, 09:00-12:00

Ινομυώματα: Συμπτώματα, διάγνωση και αντιμετώπιση με εμβολισμό

 


Τα ινομυώματα είναι καλοήθεις (δηλαδή μη καρκινικοί) όγκοι της μήτρας που αναπτύσσονται πάνω ή μέσα στο μυϊκό τοίχωμα της μήτρας. Αποτελούνται από διογκωμένες μυϊκές ίνες και συνδετικό ιστό και «τρέφονται» από τις αρτηρίες της μήτρας.

«Είναι οι συνηθέστεροι καλοήθεις όγκοι της γυναίκας και εμφανίζονται στο 20-40% των γυναικών ηλικίας από 30 έως 50 ετών», όπως αναφέρουν οι κ.κ. Εμμανουήλ Θεοδωρόπουλος, Μιχαήλ Γλυνός και Νικόλαος Πλεύρης της Ομάδας Θεραπείας Ινομυωμάτων του Metropolitan General, οι οποίοι στη συνέχεια εξηγούν όσα θα θέλαμε να γνωρίζουμε για τη διάγνωση και την ελάχιστα επεμβατική αντιμετώπισή τους με εμβολισμό:

Τα είδη των ινομυωμάτων και τα συμπτώματά τους

Τα ινομυώματα μπορεί να αναπτυχθούν σε διάφορα τμήματα της μήτρας.

  • Τα ενδοτοιχωματικά ινομυώματα είναι τα πιο συχνά. Επειδή αναπτύσσονται μέσα στο μυϊκό τοίχωμα της μήτρας, δίνουν την εντύπωση ότι αυξάνεται και το μέγεθος ολόκληρης της μήτρας. Προκαλούν μεγάλες αιμορραγίες κατά τη διάρκεια της περιόδου, πυελικό πόνο, συμπτώματα από πίεση στην ουροδόχο κύστη ή το έντερο, χαμηλό οσφυϊκό πόνο.
  • Τα υπορογόνια ινομυώματα είναι τα πιο συχνά μετά τα ενδοτοιχωματικά. Επειδή αναπτύσσονται κάτω από το εξωτερικό τοίχωμα της μήτρας προκαλούν λιγότερο διαταραχές του αίματος της περιόδου και περισσότερο πυελικό πόνο καθώς και συμπτώματα από πίεση στην ουροδόχο κύστη ή το έντερο.
  • Τα υποβλεννογόνια ινομυώματα που αναπτύσσονται κάτω από το εσωτερικό τοίχωμα της μήτρας, προκαλούν συνήθως μεγάλες σε ποσότητα και διάρκεια αιμορραγίες κατά τον κύκλο της περιόδου.
  • Τα μισχωτά ινομυώματα που αναπτύσσονται προς το εσωτερικό ή το εξωτερικό της μήτρας, είναι όμως συνδεδεμένα με τη μήτρα με ένα λεπτό μίσχο. Τα συμπτώματα που προκαλούν τα μισχωτά ινομυώματα είναι συχνότερα πίεση και πόνος καθώς ο μίσχος τους μπορεί να πιέζεται από τα γύρω όργανα ή και από το ίδιο το ινομύωμα που μεγαλώνει.