Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024

Χωρίς τις αισθήσεις ανασύρθηκε άνδρας από τη θαλάσσια περιοχή “Αλωνάκι” Πρέβεζας

 


Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης ένας άνδρας -αγνώστων λοιπών στοιχείων- από τη θαλάσσια περιοχή “Αλωνάκι” Πρέβεζας.

Αρχικά στον άνδρα παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Πρέβεζας.

Συλλήψεις καταζητούμενων σε Άρτα και Ηγουμενίτσα

 


Από υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο (2) διωκόμενοι. 

Ειδικότερα, συνελήφθησαν:

·         Ημεδαπός από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Ιωαννίνων με ποινή κάθειρξης 7 ετών, για «σύσταση συμμορίας, ληστεία, κλοπή και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων» και

·         Αλλοδαπός από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών, με ποινή κάθειρξης 4 ετών, για «εγκληματική οργάνωση, διακίνηση ναρκωτικών, παράνομη είσοδο στη χώρα, παράνομη οπλοκατοχή και παραχάραξη.

 Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.

Παρακάλαμος: Πρόγραμμα Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονα

 


Πρόγραμμα Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονα

Σάββατο 22 Ιουνίου 2024

(Ψυχοσάββατο) Θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα Παρακαλάμου, ώρα 7:30 π.μ.

Κυριακή 23 Ιουνίου 2024

Θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα Παρακαλάμου, ώρα 7:30 π.μ.

Δευτέρα (Αγίου Πνεύματος) 24  Ιουνίου 2024

Θεία λειτουργία στο εκκλησάκι του Αγίου Βασίλειου στα Μπολαίικα, ώρα 7:30 π.μ.

Συλλήψεις στη Φωκίδα από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων για παραβάσεις νόμων περί αρχαιοτήτων και όπλων

 


Συνελήφθησαν σε περιοχή της Φωκίδας από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων δύο ημεδαποί, κατηγορούμενοι για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων και όπλων.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη των δύο ημεδαπών, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφορίας ότι κατέχουν αντικείμενα, που εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια τους, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

·         78 χάλκινα νομίσματα και 1 ασημένιο νόμισμα, που ανάγονται από τους Ρωμαϊκούς έως Βυζαντινούς χρόνους,

·         κεραμίδες με εγχάρακτες επιγραφές,

·         σφόνδυλος κίονα,

·         πηνία ύφανσης, υφαντικά βάρη, θραύσματα λύχνων,

·         πήλινα σφονδύλια, χείλος πήλινου αγγείου,

·         λίθινη σφήνα, χάλκινο δισκοειδές αντικείμενο, εργαλεία, σιδηρά αιχμή βέλους,

·         4 χάλκινα νομίσματα, 2 χάλκινα δαχτυλίδια,

·         λίθινη αξίνα, πυρήνας οψιανού, σφραγίδα, 3 όστρεα, σάκος οστράκων, σάκος θραυσμάτων μελαμβαβών κεραμίδων και δωρικό κυωνόκρανο από πωρόλιθο,

·         συσκευή ανίχνευσης μετάλλων,

·         περίστροφο, κυνηγετική καραμπίνα, πλήθος φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων

·         δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ημεδαπής και κλεμμένη πινακίδα κυκλοφορίας Ι.Χ.Ε αυτοκινήτου.

Τα αντικείμενα πολιτιστικής κληρονομιάς θα παραδοθούν στις αρμόδιες Εφορείες Αρχαιοτήτων, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Άμφισσας.

ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ιωαννίνων: «Ακύρωση της σημερινής συνεδρίασης του Δ.Σ.-Να παραμείνουν στη δουλειά τους, οι 172 εργαζόμενοι στο ΠΓΝΙ»

 


Μία βδομάδα σχεδόν μετά την προσωρινή αναστολή της «παράδοσης» στους εργολάβους των τομέων καθαριότητας, φύλαξης και σίτισης του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ιωαννίνων, ο εκτελών χρέη διοικητή και σε αυτό το Νοσοκομείο κ. Δερδεμέζης καλεί σήμερα έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. του νοσοκομείου επαναφέροντας το θέμα

Εφτά χρόνια μετά και αφού προσέφεραν τις υπηρεσίες τους, οι 172 εργαζόμενοι απειλούνται με απόλυση, από μία ανάλγητη κυβέρνηση για να δοθεί «Γή και ύδωρ» στην αρεστή τους ιδιωτική πρωτοβουλία που θα κοστίσει 2.5 εκ. ευρώ το χρόνο παραπάνω στον φορολογούμενο Έλληνα πολίτη και θα στερήσει από 172 οικογένειες το μηνιαίο εισόδημά τους. Αυτό είναι το μήνυμα που εισέπραξαν τελικά από τους πολίτες στις πρόσφατες εκλογές;

Τα ερωτήματα όμως είναι αμείλικτα και για αλλους πολλούς λόγους.

        Ποια είναι τα συμφέροντα εντός του νοσοκομείου που μεθοδεύουν την εδώ και τώρα εισοδο του εργολάβου;

        Για ποιο λόγο ενας προσωρινός διοικητής χωρίς πολιτική νομιμοποίηση αφού δεν  εχει αξιολογηθεί, καλείται να υπερασπιστεί με τοσο ζήλο αυτά τα συμφέροντα σε αυτή τη χρονική στιγμή;

        Πόσο υποκριτική και θεατρινίστικη μπορεί να είναι η στάση των πολιτικών και συνδικαλιστικών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας που εξακολουθούν να παίζουν παιχνίδια στις πλάτες εργαζομένων όταν ολο αυτό το διάστημα τους χτυπύσαν την πλάτη.

Ιωάννινα: Κλιματιζόμενες αίθουσες στα ΚΑΠΗ

 


Στη διάθεση όλων των πολιτών είναι από τις επτά το πρωί ως τις τρεις το μεσημέρι, οι κλιματιζόμενοι χώροι στα ΚΑΠΗ του δήμου Ιωαννιτών, ενώ το 2ο ΚΑΠΗ στην περιοχή της Ζωσιμαίας, το 5ο ΚΑΠΗ επί της οδού Ν. Ζέρβα και το 10ο ΚΑΠΗ στην Ανατολή θα είναι ανοιχτά μέχρι τις 8 το βράδυ, με τη συνδρομή των εργαζομένων στο πρόγραμμα “Βοηθεία στο Σπιτί”.

Παράλληλα, ο δήμος Ιωαννιτών απευθύνει έκκληση προς όλους τους πολίτες να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί τις μέρες αυτές όπου η θερμοκρασία είναι σε υψηλά επίπεδα και να μην ανάβουν σε καμία περίπτωση φωτιές στην ύπαιθρο.

ΠΗΓΗ: https://ioannina.gr/

«ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ 2024»: Την Παρασκευή η έναρξη του διήμερου φεστιβάλ παραδοσιακών χορών του Δήμου Ζίτσας

 


«Σας προσκαλούμε όλους να έρθετε την Παρασκευή και το Σάββατο (21-22 Ιουνίου) στην πλατεία Δημαρχείου στην Ελεούσα και να συμμετέχετε μαζί μας σε ένα μοναδικό μουσικοχορευτικό ταξίδι στην πολιτιστική παράδοση του τόπου μας», με τα λόγια αυτά η Αντιδήμαρχος πολιτισμού Κατερίνα Μπαλάφα απηύθυνε κάλεσμα προς όλους για να παρευρεθούν στο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών «ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ 2024» που διοργανώνει, ο Δήμος Ζίτσας για δεύτερη χρονιά φέτος.

Ένα φεστιβάλ που ξεκίνησε πέρσι με πρωτοβουλία της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ζίτσας και κατάφερε να γίνει σημείο αναφοράς των καλοκαιρινών εκδηλώσεων που διοργανώνει κάθε χρόνο ο Δήμος.    

Η έναρξη του διήμερου φεστιβάλ πραγματοποιείται το απόγευμα (19:15μ.μ.) της Παρασκευής 21 Ιουνίου στην πλατεία του παλαιού Δημαρχείου στην Ελεούσα με την παραδοσιακή πατινάδα.

Ακολούθως, στην πλατεία του νέου Δημαρχείου για δύο βραδιές Παρασκευή και Σάββατο (21-22 Ιουνίου)  12 πολιτιστικοί - χορευτικοί σύλλογοι, και πλήθος χορευτών, από τα Γιάννενα, την Ηγουμενίτσα, τη Φλώρινα, την Αλεξάνδρεια Ημαθίας, την Καβάλα και τη Δερβιτσάνη με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς των περιοχών τους και όχι μόνο.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ το πρωί (11:00) το Σαββάτου θα πραγματοποιηθεί βιωματικό εργαστήρι με παρουσίαση της Πωγωνίσιας φορεσιάς από τον πολιτιστικό Σύλλογο Δελβινακίου και ομιλία της φιλολόγου Λευκής Βλάχου.

Θανάσιμος τραυματισμός σε τροχαίο 18χρονου ημεδαπού στην επαρχιακή οδό Ιωαννίνων-Μπάφρας

 


Χθες (19-06-2024) το βράδυ στην επαρχιακή οδό Ιωαννίνων –Μπάφρας, στο ύψος της Εγνατίας Οδού, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε 19χρονος ημεδαπός, με συνεπιβάτη 18χρονο ημεδαπό, εκτράπηκε της πορείας του και προσέκρουσε σε τσιμεντένια κολόνα, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του συνεπιβάτη και τον βαρύ τραυματισμό του οδηγού.

Προανάκριση για τις συνθήκες του δυστυχήματος ενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων.

Ιωάννινα: Συνελήφθησαν τρεις ημεδαπές για διακεκριμένες κλοπές

 


Είχαν συστήσει σπείρα με σκοπό τη διάπραξη κλοπών από διαμερίσματα στην πόλη των Ιωαννίνων

Εξιχνιάστηκαν δύο περιπτώσεις

Σε πάνω από 24.000 ευρώ υπολογίζεται η λεία από τις κλοπές

Συνελήφθησαν χθες (19-06-2024) το μεσημέρι στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων τρεις ημεδαπές, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες κλοπές.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο κατηγορούμενες είχαν ενωθεί με σκοπό τη διάπραξη κλοπών από διαμερίσματα στην πόλη των Ιωαννίνων. Μάλιστα, προκειμένου να εξασφαλίσουν ότι απουσιάζουν οι ένοικοι και για να μην κινούν υποψίες κατά την διάρκεια της κατόπτευσής τους, προσποιούνταν ότι έψαχναν διαμέρισμα για ενοικίαση.

Από τις αρχές του μήνα ταυτοποιήθηκε ότι οι κατηγορούμενες εμπλέκονται σε δύο υποθέσεις κλοπών διαμερισμάτων, από όπου αφαίρεσαν χρήματα και τιμαλφή, η αξία των οποίων υπολογίζεται ότι ξεπερνά τις 24.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο των ερευνών που ακολούθησαν μετά τη σύλληψη των κατηγορούμενων, κατασχέθηκαν χρηματικό ποσό 1070 ευρώ και 3 κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθείσες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Παρακάλαμος: «Μπουγέλο πάρτι» στα «Αλώνια» το Σάββατο 22 Ιουνίου, ώρα 4:00 μ.μ.

 

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παρακαλάμου «Το Σώσινο» διοργανώνει το «Μπουγέλο πάρτι» στα «Αλώνια» το Σάββατο 22 Ιουνίου 2024, ώρα 4:00 μ.μ..

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Πέμπτη 20 Ιουνίου

 


Την Πέμπτη 20  Ιουνίου 2024,   ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Εθνικής Αντιστάσεως, Ηγουμενίτσα, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Παλαιό Δημαρχείο Παραμυθιάς, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-20:00

Ιωάννινα, MEGA Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9, Αμπελόκηποι, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο, Λ. Σταύρου Νιάρχου, 08:00-14:00

Ιωάννινα, Γενικό Νοσοκομείο Χατζηκώστα, Λ. Μακρυγιάννη 60, 08:00-14:00

Ιωάννινα, Κέντρο Υγείας Κόνιτσας 10:00-13:00

Ιωάννινα, Πανεπιστήμιο, Αίθουσα Τελετών Γεώργιος Μυλωνάς, 09:00-12:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Δημαρχείο Θεσπρωτικού, 09:00-11:00

Πρέβεζα, Δημαρχείο Λούρου, 11:30-14:00

Από ποιες μολύνσεις κινδυνεύουν τα παιδιά στην παραλία;

 


Καλοκαίρι, ζέστη και οι παραλίες γεμίζουν με πλήθος ανθρώπων που απολαμβάνει τον ήλιο, τη θάλασσα, παιχνίδια και στιγμές χαλάρωσης. Καθώς οι συνήθειες και ο τρόπος ζωής αυτή την εποχή αλλάζουν, ενίοτε, αντιμετωπίζουμε πιο χαλαρά και τις συνθήκες υγιεινής στις διακοπές και στην παραλία, με αποτέλεσμα μικρές καλοκαιρινές περιπέτειες που θα μπορούσαν να αποφευχθούν.
«Ειδικά για τα παιδιά που παίζουν στην αμμουδιά με τα κουβαδάκια φορώντας μόνο το μαγιό τους και συχνά βρεγμένο, η άμμος είναι μια από τις κυριότερες αιτίες πρόκλησης πολλών μολυσματικών δερματοπαθειών.

Το μολυσματικό κηρίο, η μολυσματική τέρμινθος, οι μυρμηγκιές και οι μυκητιάσεις είναι οι συχνότερες από αυτές», επισημαίνει η Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος δρ Κατερίνα Λαμπρινοπούλου, η οποία στη συνέχεια εξηγεί τα συμπτώματα αλλά και τη θεραπευτική αντιμετώπισή τους:
Μολυσματικό κηρίο

Το μολυσματικό κηρίο είναι η λοίμωξη του δέρματος που προκαλείται συχνότερα από τον χρυσίζοντα σταφυλόκοκκο ή πιο σπάνια από τον πυογόνο στρεπτόκοκκο. Συνηθέστερα, το μολυσματικό κηρίο εμφανίζεται στο πρόσωπο, μπορεί όμως να εμφανιστεί και σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή του σώματος.

Αρχικά η βλάβη έχει τη μορφή φυσαλίδας η οποία εξαπλώνεται και μετατρέπεται σε εφελκίδα  (σκληρό κακάδι πάνω σε πληγή). Οι εφελκίδες μπορούν επίσης να απουσιάζουν και η βλάβη να είναι ερυθηματώδης με διαβρώσεις και πομφόλυγες. Υπάρχουν περιπτώσεις που οι βλάβες του δέρματος είναι εκτεταμένες. Συνοδά συμπτώματα ο πόνος και ο κνησμός.
Θεραπευτική αντιμετώπιση: Οι ήπιες περιπτώσεις αντιμετωπίζονται επαρκώς με τοπική εφαρμογή αντιβιοτικής κρέμας, αφού πρώτα απομακρυνθούν οι εφελκίδες και αποστειρωθεί η περιοχή. Σε εκτεταμένη προσβολή δίνεται συστηματικά αντιβιοτική αγωγή, αφού πρώτα γίνει λήψη υγρού από την περιοχή και σταλεί για καλλιέργεια και αντιβιόγραμμά.

Σε περιπτώσεις που έχουμε συχνές υποτροπές τότε θα πρέπει να αναζητηθούν εστίες σταφυλόκοκκου στον ασθενή, λαμβάνοντας δείγμα από τη μύτη καθώς και να αποκλειστεί η πιθανότητα καινούριας μόλυνσης από κάποιο άλλο άτομο η χώρο που μπορεί π.χ. να παίζει αν πρόκειται για παιδί.