Παρασκευή 10 Μαΐου 2024

Ιωάννινα: Θωρακίζεται ακόμα περισσότερο το λεκανοπέδιο, με την πλήρη λειτουργία του νέου βιολογικού καθαρισμού

 

Στην τελική ευθεία για την κανονική της λειτουργία που θα δώσει τη δυνατότητα νέων συνδέσεων με τις νέες επεκτάσεις του αποχετευτικού δικτύου μπαίνει η νέα μονάδα βιολογικού καθαρισμού, το μεγαλύτερο έργο που υλοποιεί η ΔΕΥΑΙ για να αποτελέσει ασπίδα για το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των δημοτών.

Τις νέες εγκαταστάσεις επισκέφθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Επιχείρησης, Γιώργος Παπαδιώτης, μέλη του Δ.Σ. και υπηρεσιακοί παράγοντες της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης.

Πρόκειται για ένα έργο με προϋπολογισμό άνω των 20 εκ.ευρώ, το οποίο έχει ήδη αλλάξει την εικόνα των εγκαταστάσεων και θα αφήσει ένα σημαντικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Παράλληλα με την ολοκλήρωση των υποδομών δικτύων αποχέτευσης, η νέα μονάδα του βιολογικού καθαρισμού αποτελεί ένα σημαντικό περιβαλλοντικό έργο του οποίου η υλοποίηση κρίθηκε αναγκαία και επιτακτική για την ουσιαστική ανακούφιση της Λίμνης Παμβώτιδας από τις δεχόμενες ρυπαντικές πιέσεις και την ανάδειξη της περιβαλλοντικής της αξίας μελλοντικά.

Σύμφωνα με τους εγκεκριμένους περιβαλλοντικούς όρους της εγκατάστασης, με την ολοκλήρωση και των υποδομών δικτύων αποχέτευσης, θα μπορούν να οδηγηθούν στην νέα μονάδα τα αστικά λύματα των περιοχών του Στρατηγικού Σχεδίου Διαχείρισης Αστικών Λυμάτων του Νομού Ιωαννίνων, ήτοι :

Πανηγυρική θεία λειτουργία για τον εορτασμό της Ζωοδόχου Πηγής, στην Παλιογκρίμπιανη Πωγωνίου

 

Την Παρασκευή 10 Μαΐου 2024, πραγματοποιήθηκε Θεία Λειτουργία, Αρτοκλασία και Αγιασμός στην Παλιογκρίμπιανη για τον εορτασμό της Ζωοδόχου Πηγής.

Ακολούθησε τραπέζι με παραδοσιακά φαγητά.

Τα Γιάννενα γίνονται σκηνικό για ταινία Bollywood και ανοίγουν δρόμους για την τουριστική τους προβολή στην Ινδία

 

Σκηνικό για ταινία του Bollywood θα αποτελέσουν τα Γιάννενα καθώς Ινδική εταιρία παραγωγής επέλεξε την πόλη μας για να πραγματοποιήσει τα γυρίσματά της τα οποία θα γίνουν φέτος το καλοκαίρι.

Από την ερχόμενη εβδομάδα μάλιστα θα γίνουν κάποιες πρώτες κινηματογραφήσεις τοπίων.

Στα Γιάννενα βρίσκεται ήδη ο υπεύθυνος παραγωγής, Sunny Pariani, ο οποίος είχε συνάντηση με το δήμαρχο Ιωαννίνων, Θωμά Μπέγκα, μετά από πρωτοβουλία των Στάθη Σιούτη και Αχιλλέα Παπαευθυμίου.

Ο κ. Pariani ενημέρωσε το δήμαρχο για την παραγωγή, δήλωσε ενθουσιασμένος από την περιοχή μας, ενώ αναφέρθηκε και στις προοπτικές συνεργασίας που ανοίγονται μεταξύ της χώρας του και των Ιωαννίνων.

«Θέλω να εκφράσω την εκτίμησή μου για τη συνάντηση με τον κ. Δήμαρχο. Ήταν χαρά μου να μάθω περισσότερα για την περιοχή των Ιωαννίνων.

Είμαι ενθουσιασμένος για το γεγονός  ότι η εταιρεία παραγωγής επέλεξε τη γοητευτική περιοχή των Ιωαννίνων ως τοποθεσία για το επερχόμενο bollywood έργο της. Αυτή η περιοχή προσφέρει τη μοναδική αισθητική και μια ζωντανή κοινότητα που αναζητούσαμε για αυτό το έργο.

Επιπλέον, η εταιρία μου The Greek Life Inc, η οποία ειδικεύεται στις Υπηρεσίες Διαχείρισης Προορισμού θα χαρεί ιδιαιτέρως να αναδείξει τη ζωντανή αισθητική, την ιστορία, τη φυσική ομορφιά και την πολιτιστική κληρονομία των Ιωαννίνων σε ένα ευρύτερο κοινό.

Συνελήφθη ημεδαπός σε περιοχή της Πρέβεζας για παράνομες εργασίες στον αιγιαλό

 


Συνελήφθη χθες (9-5-2024) το πρωί σε περιοχή της Πρέβεζας από αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Πάργας ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας σχετικά με την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας στις παραθαλάσσιες περιοχές.

Ειδικότερα, ο ημεδαπός, ιδιοκτήτης τουριστικής επιχείρησης, διαπιστώθηκε να προβαίνει σε εργασίες διαμόρφωσης του αιγιαλού μπροστά από την επιχείρησή του, χωρίς άδεια από την αρμόδια αρχή.

Η δικογραφία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πρέβεζας.

Ο δήμος Ιωαννιτών υποδέχεται 25μελή αποστολή από τον αδελφοποιημένο δήμο Schwerte της Γερμανίας

 


Τη Δευτέρα 13 Μαΐου και ώρα 11.30 ο δήμος Ιωαννιτών, υποδέχεται μια 25μελή αποστολή από τον αδελφοποιημένο δήμο της Schwerte της Γερμανίας με επικεφαλής το δήμαρχο Δημήτριο Αξούργο.

Την αποστολή θα υποδεχτεί στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, η δημοτική αρχή, ενώ έχουν κληθεί να παραστούν όλες οι παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου.

Παράλληλα, την ίδια μέρα στις 12 το μεσημέρι θα φτάσουν στο δημαρχείο και τέσσερις ποδηλάτες, ο Χρυσοβαλάντης Καρασακαλίδης, ο Peter Schubert, ο Werner Schröder και ο Harald Miehe, που ξεκίνησαν από τις 20 Απριλίου από το Schwerte με προορισμό τα Γιάννενα.

Μια διαδρομή περίπου 2.100 χιλιομέτρων με 23 ενδιάμεσους προορισμούς μέσα από τις Άλπεις, την ιταλική ακτή της Αδριατικής, το Μπάρι και από εκεί στην Ήπειρο και τα Ιωάννινα.

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Ιωαννίνων: «Εκδήλωση ΟΜ Κέντρου – Επίσκεψη Έλενας Κουντουρά», το Σάββατο 11 Μαΐου, ώρα 17:00

Το Συντονιστικό ΟΜ Κέντρου ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Ιωαννίνων θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 11 Μαΐου και ώρα 17.00, εκδήλωση τιμής για τη Γιορτή της Μητέρας στο café Bar PATIO. Κεντρική μας ομιλήτρια είναι η Ευρωβουλευτής και Υποψήφια Ευρωβουλευτής, η συντρόφισσα Έλενα Κουντουρά.

Το πρόγραμμα επίσκεψης της συντρόφισσας είναι το εξής:

12.00 Άφιξη στο αεροδρόμιο της πόλης

12.00 – 14.00 Περιοδεία από το κέντρο της πόλης μέχρι το Μώλο

14.00 Γεύμα

17.00 Εκδήλωση café Bar PATIO

Παρακάλαμος: Πάρτι στο PLEGMA cafe bar, το Σάββατο 11 Μαΐου

 

Πάρτι, το Σάββατο  11 Μαΐου 2024, στο PLEGMA cafe bar στον Παρακάλαμο.

ΘΕΑΤΡΟ ACTINA: Τρεις τελευταίες παραστάσεις για το έργο “Ο Λυγμός των σκυλιών” την Παρασκευή 10, Σάββατο 11 και Κυριακή 12 Μαΐου, στις 9:00 μ.μ.

 

Τρεις τελευταίες παραστάσεις για το έργο “Ο Λυγμός των σκυλιών” του Γιάννη Παπάζογλου σε σκηνοθεσία Αθηνάς Τσικνιά και visual effects του Κωστή Εμμανουηλίδη την Παρασκευή 10, Σάββατο 11 και Κυριακή 12 Μαΐου στις 9 το βράδυ. Τους ρόλους ερμηνεύουν ο Παναγιώτης Γεωργούλας, η Άννα Παπανικολάου και η Αθηνά Τσικνιά.

Απαραίτητη η κράτηση θέσεων στο  6974865401.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Ζευγάρι απομονωμένο στην εξοχή. Εκείνος πεζογράφος.

Σε δημιουργική κρίση. Κάποτε φέρελπις. Στην πορεία εμπορευματοποίησε τη γραφή του. Κατέληξε ευπώλητος συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων. Εκείνη κριτικός λογοτεχνίας. Συχνά πικρόχολη και επιθετική.

Ακόμα κι εναντίον του. Ο γάμος έχει κλονιστεί. Η βεράντα μετατρέπεται σε ρινγκ. Ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Κύρια αιτία η φυγή της κόρης. Ως αντίδραση στη μικροαστικοποίησή τους εκείνη γίνεται φωτορεπόρτερ ακτιβίστρια. Και ξαφνικά εισβάλλει στην βεράντα τους μια πρόσφυγας. H εξέλιξη  καταιγιστική.

Αρετή Πωγωνίου: Παραδοσιακό πανηγύρι της "Ζωοδόχου Πηγής" την Παρασκευή 10 Μαΐου, ώρα 21:00

 


Παραδοσιακό πανηγύρι της "Ζωοδόχου Πηγής", την Παρασκευή 10  Μαΐου 2024, ώρα 21:00, στην  Αρετή  Πωγωνίου.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Παρασκευή 10 Μαΐου

 

Την Παρασκευή 10 Μαΐου 2024,  ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Εθνικής Αντιστάσεως, Ηγουμενίτσα, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Περιφερειακό Ιατρείο Συβότων, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-20:00

Ιωάννινα, ΓΝ Χατζηκώστα, Λεωφ. Στρ. Μακρυγιάννη 60, 08:00-14:00

Ιωάννινα, Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, Λεωφ. Σταύρου Νιάρχου, 08:00-14:00

Ιωάννινα, ΜΕΓΑ Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9, Αμπελόκηποι, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Δημαρχείο Φιλιππιάδας, 09:00-12:00.

Επέμβαση με laser θεραπεύει την αδυναμία φωνής

 


Οριστική θεραπεία στη σπασμωδική δυσφωνία (αδυναμία στη φωνή)  μπορεί να δώσει η μυονευρεκτομή - ενδοσκοπική χειρουργική επέμβαση με τη χρήση CO2 Laser.

Αυτό αναφέρεται στα συμπεράσματα της 15th Danube Symposium of the ORL Danube Society, που πραγματοποιήθηκε 18-20 Απριλίου, στη Βουδαπέστη και συμμετείχαν καταξιωμένοι επιστήμονες απ’ όλον τον κόσμο.

«Η μυονευρεκτομή είναι μια ενδοσκοπική χειρουργική επέμβαση με τη χρήση CO2 Laser και χρησιμοποιείται για την αφαίρεση ενός συγκεκριμένου μυός της φωνητικής πτυχής που ονομάζεται θυρεοαρυτενοειδής μυς και των νευρικών κλάδων του» αναφέρει ο Έλληνας Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος Μηνάς Ν. Αρτόπουλος, Διευθυντής της Α΄ ΩΡΛ κλινικής του «ΜΗΤΕΡΑ» και προσθέτει:

«Η μέθοδος  αυτή στοχεύει στην αποκατάσταση της φυσικής λειτουργίας των φωνητικών χορδών, στη βελτίωση της ποιότητας της φωνής και στη μείωση άλλων ενοχλητικών συμπτωμάτων. Το αποτέλεσμα της χειρουργικής επέμβασης είναι παρόμοιο με την εναλλακτική θεραπεία με ενέσεις βοτουλινικής τοξίνης (BOTOX), αλλά το αποτέλεσμα της μυονεκτομής είναι συνήθως μόνιμo».

Πέμπτη 9 Μαΐου 2024

Δήμος Ζίτσας: Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο σε αλλοδαπό, ο οποίος εναπόθεσε εύφλεκτα υλικά πλησίον δασικής έκτασης

 


Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 1.718,75€, χθες, 07 Μαΐου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Ιωαννίνων σε αλλοδαπό, ο οποίος εναπόθεσε εύφλεκτα υλικά πλησίον δασικής έκτασης, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην Δ.Κ. Ελεούσας του δήμου Ζίτσας στα Ιωάννινα.

ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ν.Ε ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: «Oι 140 απολύσεις δεν είναι αριθμός… Είναι άνθρωποι»

 


Η επίσκεψη του υπουργού υγείας Άδωνι Γεωργιάδη στα δύο νοσοκομεία της πόλης των Ιωαννίνων σημαδεύτηκε από την εξαγγελία του για την οριστική απόλυση 140 συμβασιούχων στην σίτιση, τη φύλαξη και καθαριότητα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και με άδηλο το μέλλον του  επικουρικού προσωπικού και στα δύο νοσοκομεία.

Ο υπουργός των εργολάβων, που «έχει πάρει εργολαβία» τη μετατροπή της δημόσιας υγείας σε ιδιωτική, εξήγγειλε για μία ακόμη φορά το «σπάσιμο» της 6ης ΥΠΕ, χωρίς να τη συνοδεύει από προκήρυξη θέσεων γιατρών και τις συνέπειες που θα έχει για την Ήπειρο , μιας και η Δυτική Μακεδονία με τη οποία συγχωνεύεται έχει το ρεκόρ της μικρότερης αναλογίας ιατρών και ασθενών πανελλήνια.

Αναμένονται λοιπόν μετακινήσεις γιατρών για την κάλυψη των αναγκών και σε αυτή την περιοχή.

Απαγορεύτηκε η μετακίνηση φιλάθλων του Βόλου στα Γιάννινα

 

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με Απόφαση που εκδόθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, απαγορεύεται η οργανωμένη και μεμονωμένη μετακίνηση καθώς και διάθεση εισιτηρίων σε φιλάθλους της Π.Α.Ε. ΒΟΛΟΣ Ν.Π.Σ. κατά τη διεξαγωγή του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των ομάδων Π.Α.Ε. Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ – Π.Α.Ε. ΒΟΛΟΣ Ν.Π.Σ., ο οποίος θα διεξαχθεί το Σάββατο 11/05/2024 και ώρα 20:00 στο Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων «Οι Ζωσιμάδες», για σοβαρούς λόγους διαφύλαξης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας.

Δήμος Ζίτσας: Aιτήσεις εγγραφών και επανεγγραφών για τους Βρεφονηπιακούς και τους Παιδικούς Σταθμούς

 


Σας ανακοινώνουμε ότι οι αιτήσεις εγγραφών και επανεγγραφών για τους Βρεφονηπιακούς και τους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου  Ζίτσας για το σχολικό έτος 2024-2025 θα υποβάλλονται από Παρασκευή 10 Μαΐου έως και Παρασκευή 31 Μαΐου.

Δικαίωμα εγγραφής έχουν τα παιδιά που στις 31-8-2024:

• Για τους παιδικούς σταθμούς Βουνοπλαγιάς, Ροδοτοπίου, Ζίτσας γίνονται δεκτά παιδιά από 2,5 ετών έως την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση

• Για το βρεφικό σταθμό Ηλιαχτίδα  γίνονται δεκτά παιδιά από 8 μηνών έως και τα 2,5 έτη

• Για το βρεφονηπιακό σταθμό Μεταμόρφωσης Ηλιαχτίδα  γίνονται δεκτά παιδιά από 8 μηνών έως την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση

• Για το βρεφονηπιακό σταθμό Ελεούσας, γίνονται δεκτά παιδιά από 18 μηνών έως την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και αναλυτικές οδηγίες είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του Δήμου Ζίτσας στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.zitsa.gov.gr/.../7923-eggrapes-kai....

ΠΗΓΗ:  www.zitsa.gov.gr

Συνελήφθησαν σε περιοχή της Θεσπρωτίας ημεδαπός και δύο αλλοδαποί, για παράβαση της νομοθεσίας σχετικά με την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας στις παραθαλάσσιες περιοχές

 

Συνελήφθησαν χθες (09/05/2024) το μεσημέρι σε περιοχή της Θεσπρωτίας από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ηγουμενίτσας ημεδαπός και δύο αλλοδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας σχετικά με την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας στις παραθαλάσσιες περιοχές.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας διαπιστώθηκε ότι οι δύο αλλοδαποί προέβαιναν σε χωματουργικές εργασίες διαμόρφωσης παραλίας για λογαριασμό ξενοδοχειακής μονάδας, με υπεύθυνο τον συλληφθέντα ημεδαπό.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.

Γιάννινα: Συλλήψεις για κλοπή κατά συναυτουργία

 


 Συνελήφθησαν χθες (08-05-2024) το απόγευμα στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων ημεδαπός και ημεδαπή, οι οποίοι κατηγορούνται για κλοπή κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, οι κατηγορούμενοι εισήλθαν σε κατάστημα ενδυμάτων, από όπου αφαίρεσαν ρούχα συνολικής αξίας -90- ευρώ, αφού προηγουμένως είχαν αφαιρέσει τα αντικλεπτικά  κατά την παραμονή τους στα δοκιμαστήρια.

Η πράξη τους έγινε αντιληπτή από υπάλληλο του καταστήματος και συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς που προσέτρεξαν στο σημείο.

ΕΛΜΕ Ιωαννίνων: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον αδόκητο θάνατο του εκπαιδευτικού Καρέτσου Βασιλείου

 


Η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων εκφράζει τη βαθιά της λύπη για τον αδόκητο θάνατο του συναδέλφου Καρέτσου Βασιλείου, εκπαιδευτικού του ΕΝΕΕΓΥΛ Ιωαννίνων.

Αγαπητός σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, ήταν ένας εξαιρετικός συνάδελφος που άφησε το δικό του στίγμα στον χώρο της εκπαίδευσης και του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων.

Ειλικρινά συλλυπητήρια στην οικογένειά του, στους οικείους του και στη σχολική κοινότητα του ΕΝΕΕΓΥΛ Ιωαννίνων.

Για το Δ.Σ της ΕΛΜΕ

Πρέβεζα: Συνελήφθη αλλοδαπός για κλοπή ελαιόλαδου από μνήματα κοιμητηρίου

 

Συνελήφθη χθες (8-5-2024) το απόγευμα σε περιοχή της Πρέβεζας από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ζηρού αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το μεσημέρι της προηγούμενης ημέρας ο αλλοδαπός αφαίρεσε από διάφορα μνήματα κοιμητηρίου Ιερού Ναού ποσότητα ελαιόλαδου, συνολικής αξίας περίπου 100 ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Άρτας.

Το Καλπάκι επισκέφθηκε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κ. Στέφανος Κασσελάκης

 

Ζητήματα που αφορούν τόσο τον παραμεθόριο Δήμο Πωγωνίου όσο και το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κατέθεσε στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κ. Στέφανο Κασσελάκη ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνος Καψάλης.

 Ο κ. Καψάλης υποδέχτηκε σήμερα το πρωί τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στο Πολεμικό Μουσείο και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει μαζί του επισημαίνοντάς του θέματα που άπτονται πολιτικής λύσης και αφορούν την ανάπτυξη των περιφερειακών Δήμων και την ευημερία των πολιτών.

Μεταξύ άλλων ο κ. Καψάλης σημείωσε ότι θα πρέπει να προβλεφθεί ειδική μέριμνα για τους παραμεθόριους και ορεινούς Δήμους που σήμερα αντιμετωπίζονται από το κεντρικό κράτος με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίζονται οι αστικοί Δήμοι ενώ έκανε αναφορά και στην επέκταση του επιδόματος παραμεθορίου στα σώματα ασφαλείας, τους καθηγητές κ.λπ. που υπηρετούν στο Δήμο Πωγωνίου. «Πάγιο αίτημά μας είναι η επέκταση του μειωμένου συντελεστή Φ.Π.Α. και στις παραμεθόριες και ορεινές περιοχές ώστε να αποτελέσει κίνητρο παραμονής των κατοίκων στα χωριά. Δυστυχώς αντί για αναπτυξιακά κίνητρα οδηγούμαστε σε κλείσιμο των δημοσίων υπηρεσιών και σε υποβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρει το κράτος. Οι δημότες μας αξίζουν αναγνώρισης γιατί επιτελούν σπουδαίο ρόλο παραμένοντας στα παραμεθόρια χωριά» τόνισε χαρακτηριστικά ενώ υπογράμμισε και την ανάγκη εμπέδωσης του αισθήματος ασφάλειας με την ενίσχυση των σωμάτων ασφαλείας.

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Καψάλης στο θέμα της Πολιτικής Προστασίας και της ελλιπούς χρηματοδότησης από την πλευρά της πολιτείας με τον κ. Κασσελάκη να χαρακτηρίζει κρίσιμο και σοβαρό το συγκεκριμένο ζήτημα.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος Πωγωνίου αναφέρθηκε στην ιστορικότητα της περιοχής και στα έργα για την ανάδειξη της σημαντικής συμβολής της Μάχης του Καλπακίου στην μετέπειτα πορεία του πολέμου αλλά και στα έργα προς τιμή των Ηρώων που θυσιάστηκαν για την πατρίδα, προσκαλώντας μάλιστα τον κ. Κασσελάκη στις 27 Οκτωβρίου στα «ΚΑΛΠΑΚΙΑ». «Βρισκόμαστε σε μία ιστορική περιοχή όπου διεξήχθη η Μάχη της Ελαίας με συνέπειες για όλη την Ευρώπη. Στους Ήρωες που χάθηκαν στο Έπος του 40’ είναι αφιερωμένο το Μνημείο που κατασκευάζουμε με τη στήριξη του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κ. Κώστα Τασούλα που εξασφάλισε τη σχετική χρηματοδότηση. Το Μνημείο αποτελεί μέρος ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού ανάδειξης των ιστορικών σημείων και χώρων ενώ αποτελεί βασικό μας αίτημα να γίνεται εδώ ο επίσημος εορτασμός του Έπους του ‘40» υπογράμμισε ο κ. Καψάλης.

Από την πλευρά του ο κ. Κασσελάκης υπογράμμισε ότι αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους κατοίκους της περιοχής που φυλούν Θερμοπύλες και δεσμεύτηκε να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση των θεμάτων που του κατατέθηκαν.

Ολοκληρώνοντας τη συνάντηση ο κ. Καψάλης προσέφερε αναμνηστικά δώρα στον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης με τον κ. Κασσελάκη να ενθουσιάζεται ιδιαίτερα από τα τοπικά προϊόντα.

Γιάννινα: Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών

Συνελήφθησαν χθες το απόγευμα στα Ιωάννινα από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων δύο ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους κατηγορούμενους ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και ενώ νωρίτερα ο ένας από αυτούς είχε προμηθεύσει τον άλλον με μικροποσότητα ηρωίνης.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

·         9 συσκευασίες με ηρωίνη, συνολικού βάρους 83,8 γραμμαρίων,

·         2 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας και

·         135 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

ΑΑΔΕ: Μόνο ψηφιακά η επικοινωνία με τους φορολογούμενους

 

Υποχρεωτική η επικαιροποίηση του e-mail

Η ΑΑΔΕ καλεί τους φορολογούμενους να επικαιροποιήσουν τα e-mail τους για τη σωστή επικοινωνία με την υπηρεσία.

Η επικοινωνία της Εφορίας με τους φορολογούμενους θα γίνεται αποκλειστικά με ψηφιακά μέσα και σε αυτό το πλαίσιο, η επικαιροποίηση του e-mail αποτελεί προτεραιότητα των φορολογουμένων.

Mε την πάροδο 10 ημερών από την αποστολή της σχετικής ειδοποίησης από την Εφορία, αυτή θα θεωρείται ότι παραδόθηκε.

Με την από 03/05 απόφαση υπ’ αριθμ. Α1076/3.5.2024 της ΑΑΔΕ, σημειώνεται ότι όλοι οι φορολογούμενοι οφείλουν, σε περίπτωση που δεν το έχουν κάνει ήδη, να εγγραφούν ως νέοι χρήστες στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες ώστε να αποκτήσουν κωδικούς taxisnet. Mέσω του myAADE, οι φορολογούμενοι που μεταβάλλουν τη διεύθυνση e-mail τους θα πρέπει να κατευθυνθούν στην ενότητα «Μητρώο και Επικοινωνία» και από εκεί στην υπο -ενότητα «Στοιχεία Επικοινωνίας» για να επικαιροποιήσουν τη νέα ηλεκτρονική τους διεύθυνση.

ΕΜΥ: Κύμα κακοκαιρίας θα σαρώσει τη χώρα με βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας

Σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ, ένα βαρομετρικό χαμηλό από τις ακτές τις βόρειας Αφρικής θα κινηθεί προς τη χώρα μας με αποτέλεσμα, κυρίως την Πέμπτη 9 Μαΐου μέχρι και το Σάββατο 11 Μαΐου να επικρατήσουν άστατες καιρικές συνθήκες.

Η θερμοκρασία θα πέσει και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες, ενώ θα φτάσει στην Ελλάδα και σκόνη από την Αφρική.

Την Πέμπτη 9 Μαΐου θα αρχίσει να μας απασχολεί το κύμα κακοκαιρίας που θα δώσει βροχές και τοπικές καταιγίδες ακόμη και στα νότια θαλάσσια τμήματα.

Την Παρασκευή 10 Μαΐου το καιρικό μοτίβο θα είναι αντίστοιχο. Θα υπάρξει βελτίωση στα δυτικά, ενώ στα ανατολικά και νότια της χώρας θα σημειώνονται βροχές και καταιγίδες με τους βοριάδες να προσεγγίζουν τα έξι ακόμα και επτά μποφόρ μέσα στο Αιγαίο.

Το Σάββατο 11 Μαΐου το κύμα κακοκαιρίας θα αρχίσει να περιορίζεται. Μόνο στη δυτική κεντρική και βόρεια Ελλάδα θα σημειώνονται κάποιες βροχές και καταιγίδες, με τον βοριά να κυριαρχεί μέσα στο Αιγαίο.

Την Κυριακή 12 Μαΐου ο καιρός θα είναι βελτιωμένος με μια μικρή αστάθεια στα κεντρικά και βόρεια τις απογευματινές ώρες.

Από την ερχόμενη εβδομάδα ο καιρός επανέρχεται στα φυσιολογικά επίπεδα με τη θερμοκρασία να σημειώνει άνοδο.

Έρχονται οι πρώτες πληρωμές έως 3.000 ευρώ για «καρφώματα» φοροδιαφυγής

 


Επιβράβευση πολιτών που αποκάλυψαν «μαϊμού» αποδείξεις

Χρηματικά μπόνους από 100 έως 3.000 ευρώ θα μοιράσει η ΑΑΔΕ σε πολίτες οι οποίοι από το κινητό τους τηλέφωνο, μέσω της εφαρμογής «Appodixi», κατήγγειλαν υποθέσεις φοροδιαφυγής με  «μαϊμού» αποδείξεις και παραποιημένες ταμειακές μηχανές.

Τις  επόμενες ημέρες ο διοικητής της ΑΑΔΕ κ. Γιώργος Πιτσιλής αναμένεται να υπογράψει τις πρώτες αποφάσεις για την πληρωμή των χρηματικών αμοιβών.  Την αμοιβή θα λάβουν φορολογούμενοι που κατήγγειλαν επώνυμα κρούσματα φοροδιαφυγής τα οποία επιβεβαιώθηκαν από τις φορολογικές αρχές μετά από έλεγχο και επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα από το νόμο πρόστιμα.

Το μέτρο προβλέπει τα εξής:

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Πέμπτη 9 Μαΐου

 


Την Πέμπτη 9 Μαΐου 2024,  ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Εθνικής Αντιστάσεως, Ηγουμενίτσα, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Παλαιό Δημαρχείο Παραμυθιάς, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-20:00

Ιωάννινα, ΓΝ Χατζηκώστα, Λεωφ. Στρ. Μακρυγιάννη 60, 08:00-14:00

Ιωάννινα, Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, Λεωφ. Σταύρου Νιάρχου, 08:00-14:00

Ιωάννινα, ΜΕΓΑ Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9, Αμπελόκηποι, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Δημαρχείο Θεσπρωτικού, 09:00-11:00

Πρέβεζα, Δημαρχείο Λούρου, 11:30-14:00