Τετάρτη 22 Μαΐου 2024

Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο στην Τ.Κ. Μουζακαίικων του δήμου Πάργας Πρεβέζης

 


Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 1.718,75 €, σήμερα 21 Μαΐου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Πάργας, σε ημεδαπό, διότι προέβη σε καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών, σε αγροτική έκταση, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην Τ.Κ. Μουζακαίικων του δήμου Πάργας Πρεβέζης.

Από την Πέμπτη 6 Ιουνίου ξεκινά το νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ με επιδότηση έως και 70%

 


Από την Πέμπτη 6 Ιουνίου στις 12:00 μ.μ. μπορούν οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις να υποβάλουν αίτηση για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ: «Ερευνώ – Καινοτομώ 2021-2027».

Υπενθυμίζεται πως το πρόγραμμα αυτό έχει προϋπολογισμό ύψους 300 εκατ. ευρώ και αυτό το υπέγραψε στις 17 Μαΐου 2024 ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης.

 Αιτήσεις χρηματοδότησης στη Δράση μπορούν να υποβάλλουν μεμονωμένες ΜμΕ, ομάδες επιχειρήσεων ή και συμπράξεις επιχειρήσεων με ερευνητικούς οργανισμούς. Επίσης επισημαίνεται πως το εν λόγω πρόγραμμα εστιάζει στην παροχή κινήτρων για ιδιωτικές επενδύσεις στην έρευνα, στην τεχνολογική ανάπτυξη και την καινοτομία, με έμφαση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, την οικονομική ανάπτυξη βασισμένη στη γνώση και τη βιώσιμη εξειδίκευση. Επίσης, στοχεύει στην ενσωμάτωση της νέας γνώσης και της καινοτομίας στα υπάρχοντα αλλά και σε νέα προϊόντα, υπηρεσίες, παραγωγικά συστήματα και αλυσίδες αξίας, στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων και την ενδυνάμωση του εξαγωγικού προφίλ στο πλαίσιο του διεθνούς ανταγωνισμού, την απασχόληση επιστημονικού δυναμικού υψηλών προσόντων και εξειδίκευσης (Brain Gain) και τη σύνδεση του ακαδημαϊκού με τον παραγωγικό τομέα.

ΟΠΕΚΑ: Έκτακτο επίδομα 1000 ευρώ σε νέους δικαιούχους

 


Σύμφωνα με υπουργική απόφαση για τα προγράμματα του ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ που θα υλοποιηθούν το 2024, προβλέπονται νέες πληρωμές από το Πρόγραμμα Παροχής Χρηματικών Βοηθημάτων του ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ σε όσους πληρούν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε 1.000 πολύτεκνες που θα λάβουν βοήθημα 1.000 ευρώ και 4.000 τρίτεκνες αγρότισσες μητέρες που θα λάβουν βοήθημα 700 ευρώ.

Ειδικότερα το πρόγραμμα αφορά μητέρες με 3 ή 4 τέκνα με άγαμα και άνεργα τέκνα που δεν έχουν υπερβεί το 18ο έτος της ηλικίας τους, ή το 19ο εφόσον συνεχίζουν στη μέση εκπαίδευση ή το 24ο εφόσον σπουδάζουν σε Ίδρυμα Ανωτάτης ή Ανώτερης Εκπαίδευσης στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό ή φοιτούν στο «Μεταλυκειακό έτος – Τάξη Μαθητείας» των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ.) ή σε Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.ΕΚ), ή να είναι άτομα με ποσοστό αναπηρίας 50% και άνω.

Δωρεάν βιβλία σε 130.000 δικαιούχους

Παρέχονται βιβλία της επιλογής τους συνολικής αξίας 20 ευρώ για κάθε δικαιούχο και 30 ευρώ για κάθε παιδί δικαιούχου, από συμβεβλημένα βιβλιοπωλεία και εκδοτικούς οίκους σε όλη τη χώρα.

Η ισχύς του συγκεκριμένου προγράμματος είναι από τις 10 Ιουλίου 2024 έως τις 30 Μαΐου 2025.

ΑΑΔΕ: Άνοιξε την πλατφόρμα και περιμένει τους αμφισβητίες του τεκμαρτού εισοδήματος

 


Μέχρι τώρα- σε σύνολο περίπου 50.000 φορολογικών εντύπων Ε3- έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον 65 ελεύθεροι επαγγελματίες, οι οποίοι διαφωνούν με τον τεκμαρτό υπολογισμό του εισοδήματος. 

Ένα πολυσέλιδο ερωτηματολόγιο για τις πηγές εισοδήματος, τραπεζικούς λογαριασμούς, θυρίδες, χρεωστικές, πιστωτικές και προπληρωμένες κάρτες, κρυπτονομίσματα, ταξίδια στο εξωτερικό, δίδακτρα, μετρητά ακόμη και για τις δαπάνες για ασφάλιστρα, ρεύμα, νερό και τηλέφωνο, περιμένει τους ελεύθερους επαγγελματίες, που θα αμφισβητήσουν το τεκμαρτό εισόδημα που τους υπολόγισε η Εφορία.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) άνοιξε την πλατφόρμα αμφισβήτησης του τεκμαρτού εισοδήματος ελευθέρων επαγγελματιών, και αναμένει την υποβολή των ενστάσεων από τους …αμφισβητίες του «λογαριασμού» της Εφορίας.

Πρόκειται για την πλατφόρμα myBusinesssSupport η οποία ήταν γνωστή μέχρι τώρα στους ελεύθερους επαγγελματίες κυρίως ως πύλη καταβολής ενισχύσεων, καθώς μέσω αυτής διεκπεραιωνόταν η διαδικασία καταβολής της επιστρεπτέας προκαταβολής και των λοιπών επιδομάτων την περίοδο της πανδημίας.

Μέχρι τώρα- σε σύνολο περίπου 50.000 φορολογικών εντύπων Ε3- έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον 65 ελεύθεροι επαγγελματίες, οι οποίοι διαφωνούν με τον τεκμαρτό υπολογισμό του εισοδήματος. 

Για όσους αμφισβητούν το φόρο, επικαλούμενοι νοσηλεία, στρατιωτική θητεία ή άλλους αντικειμενικούς λόγους που οδήγησαν σε μειωμένη απασχόληση το 2023, η υπόθεση είναι τυπική και προφανώς εύκολα η ΑΑΔΕ θα επαναπροσδιορίσει το φόρο. Ωστόσο, τα δύσκολα αφορούν, τους φορολογούμενους που απλώς υποστηρίζουν πως τα πραγματικά τους εισοδήματα είναι μικρότερα από τα τεκμαρτά.

“Χέρι χέρι σε κρατώ ασφαλώς κυκλοφορώ”

 


Μία όμορφη εκδήλωση γεμάτη χαμόγελα, αγνότητα και ευαισθησία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα  20 Μαΐου 2024  στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Πωγωνίου από το Δημοτικό Σχολείο Παρακαλάμου σε συνεργασία με το 1ο ΚΔΑΠ ΑμεΑ του Δήμου Ιωαννιτών και υπό την αρωγή του Δήμου Πωγωνίου.

Στην εκδήλωση “Χέρι χέρι σε κρατώ ασφαλώς κυκλοφορώ” συμμετείχαν πλήθος μαθητών του Δημοτικού σχολείου καθώς και τα παιδιά του ΚΔΑΠ. 

Οι γονείς των μαθητών αποτέλεσαν το σώμα εθελοντών συνδράμοντας στην ολοκλήρωση των δραστηριοτήτων που πραγματοποιήθηκαν μετά την ενημέρωση των παιδιών για τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας από τον Αρχιφύλακα του Αστυνομικού Τμήματος Πωγωνίου κ. Παπαϊωάννου Κωνσταντίνο. 

Την εκδήλωση κάλυψε υγειονομικά ο Ερυθρός Σταυρός.

Ο Προϊστάμενος του Δημοτικού Σχολείου Παρακαλάμου κ. Δημητρίου Θωμάς ευχαριστεί θερμά όλους τους εκπαιδευτικούς του Δημοτικού Σχολείου Παρακαλάμου για την υποστήριξη στην εκδήλωση.

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Πρέβεζα: Συνελήφθη ημεδαπός, για κλοπή μοτοποδηλάτου

Συνελήφθη χθες (21-05-2024) το απόγευμα στην Πρέβεζα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πρέβεζας ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για κλοπή μοτοποδηλάτου.

Ειδικότερα, έπειτα από καταγγελία ημεδαπού, οι αστυνομικοί έδρασαν άμεσα και εντόπισαν τον κατηγορούμενο να οδηγεί το μοτοποδήλατο, που είχε αφαιρέσει νωρίτερα από σημείο στην πόλη της Πρέβεζας όπου ήταν σταθμευμένο.

Το μοτοποδήλατο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη, ενώ η δικογραφία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πρέβεζας.

Παρακάλαμος: “Μαθαίνοντας για το Πωγώνι, χορεύοντας στο Πωγώνι”

 

Το πολυφωνικό τραγούδι, τον χορό και την παραδοσιακή φορεσιά του Πωγωνίου μελέτησαν φοιτητές του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής  Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κατά τη διάρκεια εκδήλωσης με τίτλο “Μαθαίνοντας για το Πωγώνι, χορεύοντας στο Πωγώνι” που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Παρακαλάμου.

Η εκδήλωση, που τελούσε υπό την αρωγή του Δήμου Πωγωνίου, διοργανώθηκε από το Δημοτικό Σχολείο Παρακαλάμου σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Τμήμα και τον υπεύθυνο καθηγητή κ. Παπακώστα.

Κατά τη διάρκειά της οι φοιτητές πήραν συνέντευξη από τους παρευρισκομένους με θέμα το Πολυφωνικό τραγούδι, την   παραδοσιακή φορεσιά του Πωγωνίου και τον χορό στο Πωγώνι.

Παράλληλα έγινε παρουσίαση του πολυφωνικού τραγουδιού και τραγούδησαν το τμήμα νέων και μεγάλων του Συλλόγου Πολυφωνικής Μουσικής.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν οι τέσσερις παραδοσιακές φορεσιές του Πωγωνίου, με τις οποίες ήταν ντυμένες γυναίκες και νέες κοπέλες της περιοχής και τέλος πραγματοποιήθηκε παραδοσιακός χορός από όλους τους παρευρισκομένους.

Ο Προϊστάμενος του Δημοτικού Σχολείου Παρακαλάμου κ. Δημητρίου Θωμάς ευχαριστεί θερμά για την αρωγή το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παρακαλάμου, το Σύλλογο Γυναικών Άνω Καλαμά, το  Σύλλογο Γυναικών Κεφαλοβρύσου, τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Κεφαλοβρύσου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σιταριά, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κουκλιών και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ρεπετίστας. Ευχαριστεί επίσης τον κ. Μιχάλη Μπραχόπουλο και τους εξαίρετους μουσικούς που ταξίδεψαν τους παρευρισκομένους στην παράδοση του Πωγωνίου μέσα από το χορό και το τραγούδι.

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Δήμος Ζαγορίου: Γιορτή για την εγγραφή του Ζαγορίου, στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, το Σάββατο 25 Μαΐου στις 18:30 μ.μ.

 


Ο Δήμος Ζαγορίου, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και την Περιφέρεια Ηπείρου, σας προσκαλούν το Σάββατο 25 Μαΐου στις 18:30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία Βίτσας, για να γιορτάσουμε μαζί την εγγραφή του Ζαγορίου, στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

Διακοπές ρεύματος σε χωριά του Πωγωνίου, την Παρασκευή 24 Μαΐου

 


Γνωστοποιείται  στο  κοινό  ότι για  να εκτελεστούν απαραίτητες τεχνικές  εργασίες του  ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ, θα γίνει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος ως εξής:

Την Τετάρτη 21-05-2024:

Α) Από ώρα 08:30 π.μ. έως 11:30 π.μ. στις παρακάτω περιοχές: Άνω Λαψίστα πέριξ πτηνοτροφείου κ. Τσάγγου.

Β) Από ώρα 08:30 π.μ. έως 11:30 π.μ. στις παρακάτω περιοχές: Ιωάννινα στην οδό Στρ. Παπάγου και παρόδους.

Γ) Από ώρα 12:30 μ.μ. έως 13:30 μ.μ. στις παρακάτω περιοχές: Νεοχωρόπουλο.

Δ) Από ώρα 12:30 μμ έως 14:30 μμ στις παρακάτω περιοχές :Ιωάννινα στην περιοχή Βοτανικού στις οδούς Οπλαρχηγού Παλάσκα, Τέκμωνος και παρόδους.

Ε) Από ώρα 13:30 μ.μ. έως 14:30 μ.μ. στις παρακάτω περιοχές: Νεοχωρόπουλο στην συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Παπαντωνίου και παρόδους.

ΣΤ) Από ώρα 14:30 μ.μ. έως 16:30 μ.μ. στις παρακάτω περιοχές :Νεοκαισάρεια πέριξ δημοτικού σχολείου και στις οδούς Κωνσταντινουπόλεως, 28ης Οκτωβρίου, Αγίου Βασιλείου, Σμύρνης, Καππαδοκίας.

Ε) Από ώρα 15:00 μ.μ. έως 16:30 μ.μ. στις παρακάτω περιοχές:  Κιάφα στις οδούς Αγ. Κοσμά, Αιακιδών, Λυκούργου και παρόδους.

Την Πέμπτη 23-05-2024:

Α) Από ώρα 09:00 π.μ. έως 14:00 μ.μ. στις παρακάτω περιοχές: Αμπέλια Σταυρακίου, στην οδό Μοσχάτου και παρόδους.

Β) Από ώρα 14:30 μ.μ. έως 16:30 μ.μ. στις παρακάτω περιοχές: Ιωάννινα τμήμα των οδών Στρ. Βογιάνου, Κατ. Παξινού, Αιγίνης, Δ. Μπότσαρη, Σαλαμίνας και παρόδους.

Γ) Από ώρα 14:30 μ.μ. έως 16:00 μ.μ. στις παρακάτω περιοχές: Ιωάννινα στην περιοχή Ρουμάνικες Κατοικίες, τμήμα της οδού Κρήτης και πέριξ των επιχειρήσεων Αρτοποιείο Έξαρχος – TIP TOP – eX market – Φωτοτυπίες χαρτικά Σταύρου.

Την Παρασκευή 24-05-2024:

Α) Από ώρα 09:00 π.μ. έως 10:30 π.μ. στις παρακάτω περιοχές: Ιωάννινα στην περιοχή της Λιμνοπούλας στις οδούς Λεωφ. 8ης Μεραρχίας, Λεωφ. Γράμμου, πέριξ επιχειρήσεων Ναυτικός όμιλος Ιωαννίνων – ΠΕΑΚΙ – Πρατήρια καυσίμων BP και SHELL- ΑΚΡΙΒΗΣ – S/M Βασιλόπουλο – S/M LIDL – Ωκεάνιος Κόσμος – Παπαμάνος, Άγιος Ιωάννης Ελεούσας, Εξοχή, Αμπελάκια Βουνοπλαγιάς.

Β) Από ώρα 11:30 π.μ. έως 14:30 μ.μ. στις παρακάτω περιοχές: 

Λίμνη Πωγωνίου. Η διακοπή ηλεκτροδότησης θα γίνει τμηματικά στον οικισμό, με μέγιστο χρόνο διακοπής τις 2 ώρες ανά τμήμα.

Γ) Από ώρα 15:00 μ.μ. έως 16:00 μ.μ. στις παρακάτω περιοχές: Κουκλιοί.

Αν οι εργασίες τελειώσουν νωρίτερα το ρεύμα θα ξαναδοθεί πριν από το χρόνο λήξης των διακοπών που αναφέρονται πιο πάνω. 

Γι’ αυτό το λόγο οι εγκαταστάσεις και τα δίκτυα της ΔΕΗ ΑΕ, θα πρέπει να θεωρούνται ότι έχουν συνέχεια ρεύμα.

Έτσι  για λόγους ασφάλειας απαγορεύεται η προσέγγιση σε αγωγούς ή άλλα στοιχεία του δικτύου ακόμα κι αν βρίσκονται καταγής γιατί υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ατυχημάτων.

Ζητάμε την κατανόηση των καταναλωτών μας για τις παραπάνω αναπόφευκτες διακοπές.

«Κοινό των Ηπειρωτών»: «Ψήφισμα για την Παλαιστίνη»

 


Τις τελευταίες μέρες   κορυφώνεται η ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας με την επίθεση στη Ράφα, με πολλαπλές παραβιάσεις του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου και σαφείς ενδείξεις διάπραξης εγκλημάτων πολέμου, μεταξύ των οποίων κι εκείνου της εθνοκάθαρσης, για το οποίο οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι καλούν πια ανοικτά και δημόσια. Και όσο γίνεται προσπάθεια   οι καταπιεσμένοι να ενοχοποιούνται για τα εγκλήματα των καταπιεστών τους,  εμείς δεν μπορούμε να σιωπούμε.

Το παρόν κείμενο – ψήφισμα αποτελεί ένδειξη αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό που μετρά τουλάχιστον 35.000 νεκρούς, μεταξύ των οποίων 14.000 παιδιά τους τελευταίους μήνες, χιλιάδες εκτοπισμούς από τη Ράφα, εξαθλίωση,  πείνα και τρομοκρατία  για έναν δοκιμαζόμενο λαό, που θυμίζει άλλες μαύρες εποχές.

Ζητούμε

1.      Την άμεση κατάπαυση κάθε στρατιωτικής επιχείρησης σε βάρος του άμαχου πληθυσμού της Παλαιστίνης και  τον τερματισμό της γενοκτονίας και του εκτοπισμού

2.      Την ενίσχυση της ανθρωπιστικής βοήθειας στους δοκιμαζόμενους Παλαιστίνιους

3.      Την απεμπλοκή της χώρας μας από το συντελούμενο έγκλημα

       4. Την αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης, σύμφωνα με την απόφαση της Γενικής ΟΗΕ στις 10 Μαΐου 2024 και την ομόφωνη απόφαση της Ελληνικής Βουλής του 2015.

Για το «ΚΟΙΝΟ των ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ»

Ιωάννης Στέφος

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Τετάρτη 22 Μαΐου

 

Την Τετάρτη  22 Μαΐου 2024,  ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Εθνικής Αντιστάσεως, Ηγουμενίτσα, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Δημαρχείο Πλαταριάς, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-20:00

Ιωάννινα, MEGA Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9, Αμπελόκηποι, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Γενικό Νοσοκομείο Χατζηκώστα, Λ. Μακρυγιάννη 60, 08:00-14:00

Ιωάννινα, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο, Σταύρου Νιάρχου, 08:00-14:00

Ιωάννινα, Κέντρο Υγείας Μετσόβου, 10:00-13:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Κέντρο Υγείας Πάργας, 09:00-13:00

Η μικροχειρουργική αντιμετωπίζει το σύνδρομο mortons

 


Άμεση και μόνιμη θεραπεία, σε εκατομμυρια πάσχοντες,  προσφέρει η μικροχειρουργική αντιμετώπιση του συνδρόμου νευρινώματος Morton΄s του πέλματος!

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν διακεκριμένοι Ευρωπαίοι μικροχειρουργοί αξιολογώντας τα αποτελέσματα επιστημονικών μελετών που παρουσιάστηκαν στο 16th Congress of the EUROPEAN FEDERATION OF SOCIETIES FOR MICROSURGRY, το οποίο πραγματοποιήθηκε 9 με 11 Μαΐου στο Μιλάνο.

«Η μικροχειρουργική αντιμετώπιση του συνδρόμου  Morton΄s  με την αφαίρεση του παθολογικού νεύρου, θεραπεύει οριστικά την πάθηση» τόνισε ο  διευθυντής της Μικροχειρουργικής Κλινικής του Ιατρικού Ψυχικού, Δρ. Ιωάννης Ιγνατιάδης που συμμετείχε ως προσκεκλημένος ομιλητής με πολλαπλές παρουσιάσεις στο παραπάνω συνέδριο και πρόσθεσε:

«Η αντιμετώπιση του συνδρόμου με συντηρητικά μέτρα μπορεί  αρχικά να προσφέρει πρόσκαιρη ανακούφιση, αλλά όχι οριστική λύση».

Δρ. Ιωάννης Ιγνατιάδης

Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες το σύνδρομο νευρινώματος Morton΄s είναι καλοήθεις όγκοι των νεύρων μας τα οποία όμως ταλαιπωρούν με τα συμπτώματα τους (μουδιάσματα, πόνοι, αίσθηση καψίματος) τα άκρα μας και πρέπει να αφαιρούνται. Το σύνδρομο πλήττει εκατομμύρια ανθρώπους με προτίμηση στις γυναίκες.