Κυριακή 16 Ιουνίου 2024

Σεισμική δόνηση 3,7 R, 17 χλμ Βόρεια των Ιωαννίνων

 


Σεισμική δόνηση έντασης 2,9 R, σημειώθηκε στις 20:38 το βράδυ της Κυριακής 16 Ιουνίου 2024, 17 χλμ Βόρεια των Ιωαννίνων.

Η σεισμική δόνηση είχε εστιακό βάθος 5 χλμ.

Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος- Α.Ε. Πραμάντων 4-1

 

*Η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος επικράτησε  στο γήπεδο Δελβινακίου, της Α.Ε. Πραμάντων με 4-1, για την 38η αγωνιστική της ΙΕΚ Δέλτα Β΄ ερασιτεχνικής.  

Τα αποτελέσματα της 38ης αγωνιστικής της ΙΕΚ Δέλτα Β΄ ερασιτεχνικής

Σάββατο 15 Ιουνίου 2024

ΑΠΣ ΟΙ ΤΙΓΡΕΙΣ - Α.Σ.ΦΛΟΓΑ ΠΕΤΣΑΛΙΟΥ 6-1

Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ-Α.Ε. ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ 0-8         

Α.Ε.ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ-Π.Α.Ο. ΗΛΙΟΚΑΛΗΣ 3-0

ΠΑΣΣΑΡΩΝΑ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ-Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ 0-4

Κυριακή 16 Ιουνίου 2024

Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ-ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ

ΑΕΤΟΣ ΑΕΤΟΡΡΑΧΗΣ-Π.Α.Ο. ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙΟΥ 5-3

Α.Ε. ΡΟΝΑ ΑΝΗΛΙΟΥ-Α.Ε. ΔΑΦΝΟΥΛΑΣ 4-3

Α.Ο. ΚΟΣΜΗΡΑΣ-Α.Ε. ΓΙΑΝΝΕΝΑ  3-1

Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ-ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΜΟΥΣΙΩΤΙΤΣΑΣ 6-2

Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-Α.Ε. ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ  4-1

Βαθμολογία  της ΙΕΚ Δέλτα της Β΄ ερασιτεχνικής

1.  Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ 112

2.  Α.Ε. ΓΙΑΝΝΕΝΑ 96

3.  Α.Ο. ΚΟΣΜΗΡΑΣ 79

4.  Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 76

5.  Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ  73   

6.  Α.Ε. ΔΑΦΝΟΥΛΑΣ 65

7.  Α.Ε. ΚΡΑΝΟΥΛΑ 63  

8.  Α.Ε. ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ 60

9. Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ 52

10. Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ  51

11. Π.Α.Ο. ΗΛΙΟΚΑΛΗΣ 50

12. ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ 50   

13. ΑΠΣ ΟΙ ΤΙΓΡΕΙΣ  49  

14. Π.Α.Ο. ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙΟΥ 47 

15. Α.Σ. ΦΛΟΓΑ ΠΕΤΣΑΛΙΟΥ 47 

16.  ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΜΟΥΣΙΩΤΙΤΣΑΣ 41

17.  Α.Ε. ΡΟΝΑ ΑΝΗΛΙΟΥ 41 

18. ΑΕΤΟΣ ΑΕΤΟΡΡΑΧΗΣ 34

19. Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ  10

20.  ΠΑΣΣΑΡΩΝΑ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ 4

Πλειστηριασμοί: Κατάσχεται ακόμη και η ασφαλιστική αποζημίωση

 


Με ηλεκτρονικά μόνο μέσα γίνεται ο πλειστηριασμός κινητών και ακινήτων που κατάσχονται για χρέη στο Δημόσιο, ενώ πραγματοποιείται ενώπιον συμβολαιογράφου της εφετειακής περιφέρειας όπου έγινε η κατάσχεση ή της έδρας του μεσεγγυούχου που ορίστηκε.

Εάν για οποιονδήποτε λόγο δεν είναι δυνατό να ορισθεί συμβολαιογράφος του τόπου εκτέλεσης (κατάσχεσης), τα κατασχεμένα πράγματα πλειστηριάζονται ενώπιον συμβολαιογράφου της περιφέρειας του συμβολαιογραφικού συλλόγου του τόπου εκτέλεσης ή, αν και αυτό δεν είναι δυνατό, του συμβολαιογραφικού συλλόγου της πρωτεύουσας του κράτους.

Ο πλειστηριασμός των κατασχεμένων, σύμφωνα με τη διευκρινιστική εγκύκλιο (υπ’ αριθμ. Ε.2041/10.6.2024) της ΑΑΔΕ, με την οποία κοινοποιούνται οι σχετικές διατάξεις του κωδικοποιημένου Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων, διενεργείται χωρίς δαπάνη για το Δημόσιο μέσω των ηλεκτρονικών συστημάτων πλειστηριασμού από τον πιστοποιημένο, για τον σκοπό αυτό, υπάλληλο του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού.

Σε κάθε περίπτωση επισημαίνεται ότι από την κατάσχεση εξαιρούνται πάντα:

α) τα πράγματα που είναι απαραίτητα για τις στοιχειώδεις ανάγκες διαβίωσης του οφειλέτη και της οικογένειάς του, και

β) προκειμένου για πρόσωπα που με την προσωπική τους εργασία αποκτούν όσα τους χρειάζονται για να ζήσουν, τα πράγματα που είναι απαραίτητα για την εργασία τους.

Η ακρίβεια στα τρόφιμα τραβά την ανηφόρα

 


Τσακίζει τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς η ακρίβεια στα τρόφιμα, η οποία επιμένει, οδηγώντας σε απόγνωση τους καταναλωτές που περιορίζονται στην αγορά των απολύτως απαραίτητων αγαθών.

Η μάχη με την ακρίβεια καθημερινή και οι καταναλωτές έχουν φτάσει στα όρια της αγανάκτησης.

Τα τρόφιμα κατέχουν τη μερίδα του λέοντος στις ανατιμήσεις, «τινάζοντας» στην κυριολεξία τα νοικοκυριά στον αέρα.

Ο Γιώργος Λεχουρίτης, πρόεδρος ΙΝ.ΚΑ, μίλησε στο «MEGA Σαββατοκύριακο», αναφερόμενος αρχικά στο φορολογικό σύστημα είπε πως η Ελλάδα το χειρότερο.

«Εφαρμόζουν ένα φορολογικό σύστημα για την προηγούμενη και όχι για την επόμενη χρονιά. Στο εξωτερικό ο ελεύθερος επαγγελματίας ξέρει τι θα πληρώσει την επόμενη χρονιά και διαμορφώνει τα τιμές με βάση την φορολογία και τα έξοδα. Από την άλλη πλευρά, όταν λέμε ότι στα σούπερ μάρκετ γίνεται το έλα να δεις, δεν μπορείς να λες μπες στο e-Καταναλωτής να δεις τις διαφορές τιμών και μετά να αγοράσεις. Θα σας όπως ένα περιστατικό. Πάω σε ένα σούπερ μάρκετ, και βλέπω προσφορά απορρυπαντικό  που λέει τιμή μεζούρας πριν την έκπτωση 0,07 και μετά την έκπτωση 0,07. Πού είναι η έκπτωση; Δεν μπορεί κανείς να το ελέγξει αυτό καμία υπηρεσία;»

Έρχεται «ψαλίδι» στις συντάξεις χηρείας

 


Το Υπουργείο Εργασίας αναζητά τρόπους ώστε οι χήρες/οι να … πέσουν στα «μαλακά» και να μην χρειαστεί να επιστρέψουν υπέρογκα ποσά στον ΕΦΚΑ ως αχρεωστήτως καταβληθέντα.

Το μόνο σίγουρο είναι πως θα υπάρξει περικοπή στις συντάξεις χηρείας του ιδιωτικού τομέα, θα ζητηθούν αναδρομικά από τους δικαιούχους, με μια «φόρμουλα» όμως που θεωρείται βέβαιο πως θα προκαλέσει διεκδικήσεις από συνταξιούχους του Δημοσίου.

Και αυτό γιατί, βάσει του νόμου  4387/2016 -του γνωστού δηλαδή νόμου Κατρούγκαλου- έπρεπε να περικοπούν στο μισό οι συντάξεις χηρείας για όλους τους συνταξιούχους τόσο του ιδιωτικού όσο και του Δημοσίου τομέα. Εντούτοις, το 2019 «κουρεύτηκαν» μόνο αυτές του Δημοσίου και εκείνες του ΟΓΑ (ΟΠΕΚΑ), όμως δεν εθίγησαν οι συντάξεις χηρείας στον ιδιωτικό τομέα. Και πλέον ήρθε η ώρα να γίνει και η συγκεκριμένη «κίνηση».

Στα ύψη το ηλεκτρικό ρεύμα Ιούλιο και Αύγουστο

 


Ακόμη ακριβότερο εκτιμάται, με σχετική ασφάλεια, ότι θα είναι το ηλεκτρικό ρεύμα στη χώρα μας τον Ιούλιο.

Στελέχη της αγοράς εκτιμούν ότι αν συνεχιστεί η άνοδος του φυσικού αέριου και οι τάσεις που παρατηρούνται σήμερα οι τελικές χρεώσεις για τους καταναλωτές στα τιμολόγια Ιουλίου θα είναι σημαντικές εφόσον δεν απορροφηθεί μέρος του αυξημένου κόστους όπως έγινε τον περασμένο μήνα από τη ΔΕΗ.

Μόνη αμυδρή ελπίδα είναι να υπεραποδώσουν οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και να ισοσταθμίσουν κάπως τις ανοδικές τάσεις των τιμών.

Σε διεθνές επίπεδο τώρα, από τα χαμηλά τριετίας που έπιασε η τιμή TTF στο ολλανδικό Hub τον περασμένο Φεβρουάριο έχει κάνει άλμα μέσα σε τρεις μήνες σχεδόν 56%. Το χειρότερο είναι, όμως, ότι διατηρεί ανοδική τάση.

Με τις υψηλές θερμοκρασίες και την αυξημένη ζήτηση οι καλοκαιρινοί μήνες αναμένεται να είναι «θερμοί» για τα νοικοκυριά

Ειδικότερα η τιμή του στις 22 Φεβρουαρίου που ήταν το χαμηλότερο επίπεδο της τριετίας ήταν στα 23 ευρώ/MWh και τώρα διαμορφώνεται πλέον στα 36,5 ευρώ/MWh ενώ πολλοί είναι οι αναλυτές που εκτιμούν ότι η ανοδική πορεία θα συνεχιστεί και δεν αποκλείεται να πιάσει και τα 50 ευρώ/MWh.

Νωρίτερα η πληρωμή των συντάξεων Ιουλίου, λόγω Αγίου Πνεύματος

 


Λόγω της αργίας του Αγίου Πνεύματος αλλάζει το χρονοδιάγραμμα για την καταβολή των κύριων και των επικουρικών συντάξεων μηνός Ιουλίου.

Συνεπώς επειδή οι τράπεζες θα είναι κλειστές την Δευτέρα 24 Ιουνίου η πίστωση των ποσών των κύριων συντάξεων μηνός Ιουλίου θα γίνει το απόγευμα της Παρασκευής, 21 Ιουνίου στους τραπεζικούς λογαριασμούς ορισμένων ασφαλισμένων.

Αυτό αφορά τα ταμεία του ΟΑΕΕ, του ΟΓΑ, του ΕΤΑΑ αλλά και όσους είναι συνταξιούχοι από την 1/1/2017.

Επίσης την ίδια ημέρα θα πιστωθούν και τα ποσά των επικουρικών συντάξεων του ιδιωτικού τομέα.

Ωστόσο η επίσημη καταβολή αυτών θα γίνει την Τρίτη, 25 Ιουνίου.

Το απόγευμα της 26 Ιουνίου ο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, το Δημόσιο, οι τράπεζες, ο ΟΤΕ, η ΔΕΗ, τα ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΑ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ, ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), το ΝΑΤ, το ΕΤΑΤ και το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ θα πιστώσουν τα ποσά των κύριων συντάξεων στους δικαιούχους.

Επίσης την ίδια ημέρα θα γίνει και η πίστωση των ποσών των επικουρικών συντάξεων Δημοσίου.

Σημειώνεται δε πως η επίσημη καταβολή των παραπάνω θα γίνει την Πέμπτη, 27 Ιουνίου.

Νεκρός 41χρονος σε τροχαίο στο 19ο χλμ της επαρχιακής οδού Κορωνησίας-Άρτας

 


Χθες (15-06-2024) το απόγευμα στο 19ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Κορωνησίας – Άρτας, δίκυκλη μοτοσικλέτα, που οδηγούσε 41χρονος ημεδαπός, εκτράπηκε της πορείας της και προσέκρουσε σε πρανές του δρόμου, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού.

Προανάκριση για τις συνθήκες του δυστυχήματος ενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Άρτας.

Διακοπές ρεύματος σε χωριά του Πωγωνίου, την Τρίτη 18 Ιουνίου

 


Γνωστοποιείται στο κοινό ότι για να εκτελεστούν απαραίτητες τεχνικές εργασίες του ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ, θα γίνει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος ως εξής

1) Κυριακή 16-06-2024:

Α) Από ώρα 07:30 π.μ. έως 11:00 π.μ. στις παρακάτω περιοχές:

Γαρδίκι, τμήμα Ελεούσας πέριξ του Ι.Ν. Φανερωμένης, ΒΙ.ΠΕ. πέριξ των επιχειρήσεων ΑΚΡΟΓΚΑΖ, ΚΑΡΥΠΙΔΗ, ΜΥΛΟΙ ΤΣΟΜΠΑΝΙΔΗ, ΔΑΒΟΥΤΗ- ΜΑΥΡΙΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΤΑΜΒΑΚΟΓΛΟΥ, ΒΙΟΤΑΛ, ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ, ΚΑΤΣΟΥΡΑ, ΜΠΕΡΡΗ, ΜΗΛΙΩΤΗ, ΖΑΡΜΠΑΛΑ, ΣΟΡΒΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΣΔΟΥΚΟΥ, ΓΟΥΣΗ, LCSC, ΜΕΝΤΗ, ΑΣΛΑΝΗ, ΤΣΑΝΟΥ, ΞΥΛΟΔΟΜΙΚΗ, VERILOG, ΝΙΚΑΣ, ΜΕΚΑΛΗ, ΜΠΟΥΡΗ, ΡΑΠΤΗ, ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, ΧΗΤΟΥ, ΤΖΙΑΛΛΑ, ΤΖΙΜΑ, ALLUEXPERT, ACRATADIGITAL, ΜΠΟΥΓΙΑ, πτηνοτροφείο και πτηνοσφαγείο ΝΙΤΣΙΑΚΟΥ, PETCOM, GRAFICART, ΚΑΛΑΤΖΟΓΛΟΥ, ΚΟΥΚΟΥΤΑΡΗ ΓΚΑΡΟΝΑ, ΣΥΡΜΑΤΟΠΛΕΚΤΙΚΗ, ΚΑΡΑΝΤΖΑ, ΧΑΡΤΟΠΟΙΪΑ ΗΠΕΙΡΟΥ, ΒΙΟΜΕΞ, ΔΡΥΑΔΕΣ, ΗΠΕΙΡΟΠΑΝ, ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ, ΜΠΟΤΣΙΟΥ, ΒΗΤΑ-ΤΟΨΗ, ΣΔΡΑΛ, ADELCO, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ, ΘΕΟΜΙΛ, ΜΑΝΟΥΣΗ, ΝΟΥΣΙΑ, ΡΟΥΝΤΑ, CABIGAS, ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ, SPIDER, ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ, ΗΠΕΙΡΟΑΛΟΥΜΙΝ, ΟΙΚΟΜΠΕΤΟΝ, ΜΠΑΛΑΝΤΑΝΗ, ΓΚΟΝΤΑ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ, ΑΓΡΟΠΑ, πτηνοσφαγείο ΝΙΤΣΙΑΚΟΥ, πτηνοτροφεία Ροδοτοπίου, ΣΒΕΚΗ, ΠΙΝΔΟΣ, πτηνοτροφεία Νεοχωριου και Κ. Λαψίστας.

Β) Από ώρα 07:30 π.μ. έως 08:00 π.μ. και από ώρα 14:30 μ.μ. έως 15:00 μμ στις παρακάτω περιοχές:

Καλπάκι, Αγ. Μηνάς, Αρίστη, Βίκος, Μεσοβούνι, Πάπιγκο.

Γ) Από ώρα 08:00 π.μ. έως 15:00 μ.μ. στις παρακάτω περιοχές:

Κλειδωνιά, Βασιλικό, ποιμνιοστάσια – πτηνοτροφεία – ιχθυοτροφεία της περιοχής.

2) Δευτέρα 17-06-2024:

Α) Από ώρα 08:00 π.μ. έως 15:00 μ.μ. στις παρακάτω περιοχές:

Καλλιθέα Κονίτσης, Κάτω Κόνιτσα, Κόνιτσα πέριξ εγκαταστάσεων βουστάσιο κ. Κυρτσόγλου – επιχείρηση κ. Βαγενά και  κ. Χατζηρούμπη, αντλιοστάσια και εγκαταστάσεις ΤΟΕΒ.

Β) Από ώρα 09:00 π.μ. έως 13:00 μ.μ. στις παρακάτω περιοχές:

Σταυράκι πέριξ τον Α.Ο. Σταυρακίου.

Γ) Από ώρα 13:30 μ.μ. έως 16:30 μ.μ. στις παρακάτω περιοχές:

Καρδαμίτσια τμήμα των οδών Εθνικής Αντιστάσεως, Φειδίου, Ξενοκράτη, παρόδους αυτών και περιξ του διαγνωστικού εργαστηρίου ΙΑΝΩ και επιχείρησης Bruno Coffee.

Δ) Από ώρα 16:30 μ.μ. έως 17:30 μ.μ. στις παρακάτω περιοχές:

Σταυράκι στην Βλαχόστρατα πέριξ της επιχείρησης Mr Massas.

3) Τρίτη 18-06-2024:

Α) Από ώρα 07:30 πμ έως 08:00 π.μ. και από ώρα 14:30 μ.μ. έως 15:00 μ.μ. στις παρακάτω περιοχές:

Καλπάκι, Αγ. Μηνάς, Αρίστη, Βίκος, Μεσοβούνι, Πάπιγκο.

Β) Από ώρα 08:00 π.μ. έως 15:00 μ.μ. στις παρακάτω περιοχές:

Κλειδωνιά, Βασιλικό, ποιμνιοστάσια – πτηνοτροφεία – ιχθυοτροφεία της περιοχής.

Γ) Από ώρα 08:30 π.μ. έως 10:30 π.μ. στις παρακάτω περιοχές:

Πέραμα στις οδούς 25ης   Μαρτίου, Κατσιμήτρου, Λάμπρου Σίμου.

Δ) Από ώρα 09:00 π.μ. έως 11:00 π.μ. στις παρακάτω περιοχές:

Κατάρα στο πάρκο κεραιών.

Ε) Από ώρα 11:30 π.μ. έως 15:00 μ.μ. στις παρακάτω περιοχές:

Μέτσοβο στην θέση «Πηγή Γεωργίτση» πέριξ ποιμνιοστασίου κ. Σιούτα.

Αν οι εργασίες τελειώσουν νωρίτερα το ρεύμα θα ξαναδοθεί πριν από το χρόνο λήξης των διακοπών που αναφέρονται πιο πάνω. 

Γι’ αυτό το λόγο οι εγκαταστάσεις και τα δίκτυα της ΔΕΗ ΑΕ, θα πρέπει να θεωρούνται ότι έχουν συνέχεια ρεύμα.

Έτσι για λόγους ασφάλειας απαγορεύεται η προσέγγιση σε αγωγούς ή άλλα στοιχεία του δικτύου ακόμα κι αν βρίσκονται καταγής γιατί υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ατυχημάτων.

Ζητάμε την κατανόηση των καταναλωτών μας για τις παραπάνω αναπόφευκτες διακοπές.

Πληρωμές από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ από 17 έως 21 Ιουνίου

 


Από τις 17 έως 21 Ιουνίου, θα καταβληθούν 72.700.677 ευρώ σε 76.052 δικαιούχους, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e- ΕΦΚΑ και της ΔΥΠΑ.

Αναλυτικά οι πληρωμές θα γίνουν ως εξής:

1. Από τον e-ΕΦΚΑ από τις 17 έως 21 Ιουνίου θα καταβληθούν 14.800.000 ευρώ σε 850 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ.

• Στις 20 Ιουνίου θα καταβληθούν 14.150.677 ευρώ σε 32.067 δικαιούχους για Επιδόματα Μητρότητας, Κυοφορίας, Ασθενείας, Ατυχήματος, Έξοδα Κηδείας.

2. Από την ΔΥΠΑ θα γίνουν οι εξής καταβολές:

• 14 εκατ. ευρώ σε 23.000 δικαιούχους για καταβολή επιδομάτων ανεργίας και λοιπών επιδομάτων.

• 20 εκατ. ευρώ σε 19.000 δικαιούχους στο πλαίσιο επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης.

• 9 εκατ. ευρώ σε 110 δικαιούχους του προγράμματος «Σπίτι μου».

• 50 χιλ. ευρώ σε 25 δικαιούχους του προγράμματος «Ανακαινίζω - Νοικιάζω».

• 700 χιλ. ευρώ σε 1.000 μητέρες για επιδοτούμενη άδεια μητρότητα.

Πόνος στο γόνατο; Πότε χρειάζεται αρθροπλαστική;

 


Το συνεχές άλγος (πόνος) στο γόνατο και μάλιστα το άλγος ηρεμίας ακόμη και κατά τη διάρκεια της νύχτας, επηρεάζει τη ζωή μεγάλης μερίδας ασθενών και ιδιαίτερα μετά την ηλικία των 50-60 ετών.

Πότε όμως είναι απαραίτητη η αρθροπλαστική γόνατος;

Εκτός από το συνεχές άλγος ηρεμίας, μπορεί να χρειαστούν αρθροπλαστική (ολική ή σε περιορισμένες περιπτώσης μερική) ακόμα και άτομα μικρότερης ηλικίας μετά από:

  • Σοβαρό τροχαίο ατύχημα
  • Πτώσεις
  • Επανειλημμένους τραυματισμούς
  • Χειρουργεία στο γόνατο, έχοντας αναπτύξει μετατραυματική αρθροπάθεια
  • Δυσχέρεια και χωλότητα κατά τη βάδιση
  • Δυσκαμψία
  • Αστάθεια
  • Παραμόρφωση στην περιοχή
  • Επίμονο άλγος και οίδημα στην περιοχή, ακόμα και κατά την απλή καθημερινότητα

Ολική αρθροπλαστική γόνατος

«Η ολική αρθροπλαστική γόνατος με την εξέλιξη της τεχνολογίας, ενσωματώνει τη συμβολή της εμβιομηχανικής ακρίβειας και της τεχνολογικής τεχνογνωσίας. Αποτελεί στις ημέρες μας μια αξιόπιστη χειρουργική επέμβαση εφαρμοσμένη σε ασθενείς που παρουσιάζουν εκφυλιστικές αλλοιώσεις στην άρθρωση του γόνατος, δηλαδή οστεοαρθροπάθεια τελικού σταδίου» αναφέρει ο κ. Ανδρέας Α. Καραγιάννης Ορθοπαιδικός Χειρουργός, Διευθυντής Α' Κλινικής Αθλητικών Κακώσεων Metropolitan General και συνεχίζει:
«Κατά την επέμβαση τοποθετούνται εμφυτεύματα στην άρθρωση, αντικαθιστώντας τις φθαρμένες αρθρικές επιφάνειες, με στόχο την ανακούφιση από τον πόνο και την αποκατάσταση της λειτουργίας του γόνατος.

Αφαιρούμε τις φθαρμένες επιφάνειες (χόνδρινες επιφάνειες, μηνίσκους, συνδέσμους), και τις αντικαθιστούμε με υψηλής ποιότητας τεχνητές προσθέσεις, μεταλλικά εμφυτεύματα που τοποθετούμε στο κατώτερο άκρο του μηριαίου οστού και στο ανώτερο άκρο της κνήμης, παρεμβάλλοντας μεταξύ τους πολυαιθυλένιο, το οποίο επιτρέπει στην τεχνητή άρθρωση ομαλή και αποτελεσματική κίνηση.