Κυριακή 23 Ιουνίου 2024

Ιωάννινα: Έκθεση με τοπογραφίες του Πωγωνίου από την Αναστασία Φλόκα, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής», τη Δευτέρα 1η Ιουλίου στις 7:00

 


Τη Δευτέρα 1η Ιουλίου στις 7:00  το απόγευμα θα γίνουν τα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης «Εσωτερικές Τοπιογραφίες Κρυονέρι – Πωγωνίου» της Αναστασίας Φλόκα.

Η έκθεση φιλοξενείται στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής».

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα, Τρίτη, Tετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 19.00 – 22.00

Η Φλόκα Αναστασία (Νάνσυ) γεννήθηκε στην Αθήνα. Απόφοιτος της σχολής Vakalo Art & Design  College στον τομέα του Graphic design, ”Οπτική Επικοινωνία και Διαφήμιση”. Eργάστηκε  επί 28  χρόνια ως graphic designer έχοντας ως αντικείμενο την εφαρμογή των αρχών της τέχνης στην  παραγωγή προϊόντων μέσα στα πλαίσια που έχουν τις καταβολές τους στο πνεύμα του Bauhaus,   στην εταιρεία πετρελαιοειδών ΕΚΟ ΑΒΕΕ- Όμιλος ΕΛΠΕ, ως υπεύθυνη σχεδιασμού και εφαρμογής  της  Εταιρικής Εικόνας.

 Έχει λογοτυπήσει μια σειρά από εταιρείες (θυγατρικές της ΕΚΟ) στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Παράλληλα ασχολήθηκε με τη ζωγραφική και με τη διοργάνωση εικαστικών μαθημάτων και δράσεων σε σχολεία.

Τα τελευταία χρόνια ασχολείται  αποκλειστικά με τη ζωγραφική.

Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος (Ε.Ε.Τ.Ε).

Πολιτιστικός Σύλλογος Παρακαλάμου: Σας ευχαριστούμε όλους που συμμετείχατε στο χθεσινό μπουγέλο καθώς και το βράδυ στο μπάρμπεκιου

 


Χαρούμενα παιδιά .....

Γέλια....

Ξεφάντωμα....

Από κοντά κι εμείς οι μεγαλύτεροι ...

Γονείς αλλά και φίλοι ...

Αυτή είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή μας για εμάς τους «υπηρέτες»  του Πολιτιστικού μας Συλλόγου .

Να βλέπουμε όλους τους συμμετέχοντες σε κάθε δραστηριότητα του Συλλόγου να διασκεδάζουν ,να χαίρονται και να δίνουμε ζωή στο χωριό μας.

Ξεκινήσαμε με μπουγέλο και το βράδυ ακολούθησε το μπάρμπεκιου για όλους που μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Μουσική, παιχνίδι και μια υπέροχη βραδιά για όλους μας.

Με έξοδα του Συλλόγου, αλλά και με την βοήθεια των μελών του, καταφέραμε να έχουμε την δυνατότητα  για τους συγχωριανούς, αλλά και φίλους που ήρθαν χθες, να προσφέρουμε σουβλάκια, αναψυκτικά, παγωτά, γλυκά υπό τους ήχους της μουσικής.

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τους φίλους του Συλλόγου για την βοήθεια τους, για την επίτευξη αυτής της όμορφης ημέρας.

Θα ήταν άδικο να αναφερθούμε σε ονόματα.

Και όπως πάντα λέω, οι Άνθρωποι αυτοί δεν είναι του φαίνεσθαι αλλά του γίγνεσθαι.....

Το καλοκαίρι ξεκίνησε και οι μικροί μας, να περιμένουν και πολλές άλλες δραστηριότητες από τον Σύλλογό μας.

Όλοι μαζί ενωμένοι σαν μια γροθιά....

Με εκτίμηση

Το Δ.Σ. του  Πολιτιστικού Συλλόγου Παρακαλάμου

"Το Σώσινο"

Άρτα: Δικογραφία σε βάρος γυναίκας, που εμπλέκεται σε υπόθεση απάτης

 


Δικογραφία σε βάρος γυναίκας, που εμπλέκεται σε υπόθεση απάτης, που έλαβε χώρα την 7-12-2023 και σε βάρος της σχηματίσθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Ειδικότερα, η γυναίκα επικοινώνησε τηλεφωνικά με άγνωστο, που είχε αναρτήσει ηλεκτρονική αγγελία για την πώληση Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, ο οποίος κατάφερε να της αποσπάσει το χρηματικό ποσό των 2.460 ευρώ, το οποίο κατατέθηκε σε τραπεζικό λογαριασμό της κατηγορούμενης.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Άρτας.

ΑΑΔΕ: Άμεση πρόσβαση σε δηλώσεις εισοδήματος και εκκαθαριστικά με ένα κλικ

 


Άμεση πρόσβαση στις δηλώσεις εισοδήματος και τα εκκαθαριστικά τους έχουν πλέον οι χρήστες του myAADEapp, της επίσημης εφαρμογής της ΑΑΔΕ για κινητές συσκευές, μέσω της αναβαθμισμένης έκδοσης που είναι ήδη διαθέσιμη στο Google Play Store και το App Store (Apple).

Η νέα έκδοση έχει εμπλουτιστεί με νέες λειτουργικότητες και βελτιώσεις στη χρηστικότητα της εφαρμογής, ενώ ενσωματώθηκε η δυνατότητα άντλησης και αποθήκευσης στο myWallet, των ψηφιακών αρχείων:

για τις δηλώσεις εισοδήματος φυσικών προσώπων

Προεκκαθάριση για 1,3 εκατομμύρια φορολογούμενους / Εισοδήματα – Δαπάνες,

Δηλώσεις Ε1- Ε2- Ε3,

Εκκαθαριστικό,

Συνόψεις της δήλωσης Ε1 και του εκκαθαριστικού

Βεβαίωσης Οφειλής (στα Στοιχεία Ενημερότητας)

Υπενθυμίζουμε ότι, για πρώτη φορά φέτος, εμφανίζονται προσυμπληρωμένα τα στοιχεία προεκκαθάρισης για την αυτόματη υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων 2023. Ήδη έχουν ειδοποιηθεί 13.637 φορολογούμενοι, για τους οποίους έχουν σταλεί νεότερα στοιχεία από δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς που μεταβάλλουν τη φορολογική τους υποχρέωση, για να επισκεφθούν ξανά την εφαρμογή και να δουν το νέο φορολογικό αποτέλεσμα.

Αύξηση της τιμής του καφέ από 1η Ιουλίου

 


Ακόμα πιο ακριβός θα είναι ο καφές, από 1η Ιουλίου, για όσους επιλέξουν να τον απολαύσουν σε κατάστημα καθώς ο ΦΠΑ θα επιστρέψει στο 24% από 13 που είναι σήμερα.

Οι επιχειρηματίες, που ήδη αντιμετωπίζουν τις μεγάλες αυξήσεις στη διεθνή τιμή του καφέ, δηλώνουν πως δεν μπορούν να απορροφήσουν και την αύξηση του φόρου και είναι αναγκασμένοι να τη μετακυλήσουν στους πελάτες τους.

Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό «Open», ο freddo espresso που κοστίζει σήμερα 2,50 ευρώ θα σκαρφαλώσει στα 2,80 ευρώ, ενώ ο ίδιος καφές, που κοστίζει σήμερα 3,50 ευρώ θα ανέλθει στα 4 ευρώ.

Σημειώνεται πως οι τιμές στα take away προβλέπεται να παραμένουν στα ίδια επίπεδα, καθώς η αύξηση του ΦΠΑ επηρεάζει μόνο τον καφέ που σερβίρεται στο τραπέζι.

Οκτώ συλλήψεις στην Ήπειρο για ναρκωτικά

 


Στο πλαίσιο καθημερινών περιπολίων και δράσεων, που υλοποιούνται από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, συνελήφθησαν κατά το τελευταίο 10ημερο συνολικά 8 άτομα.

Ειδικότερα, πρόκειται για οκτώ άτομα, που συνελήφθησαν σε 8 διαφορετικές περιπτώσεις για κατοχή – κατά περίπτωση –  μικροποσοτήτων κατεργασμένης και ακατέργαστης κάνναβης, μικροποσότητας κοκαΐνης και ναρκωτικών χαπιών.

Πιο συγκεκριμένα συνελήφθησαν:

4 άτομα στην Άρτα, 3 άτομα στα Ιωάννινα και ένα άτομο στην Θεσπρωτία.

Σημειώνεται ότι η καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών αποτελεί πρωταρχική, άμεση και διαρκή προτεραιότητα των υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου.

Ποιο χρώμα τιμολογίου ρεύματος αναδεικνύεται ως πιο συμφέρουσα λύση

 


Έξι μήνες συμπληρώνουν τα χρωματιστά τιμολόγια ρεύματος κι ενώ μέχρι τον Μάρτιο -Απρίλιο συνέφερε το πράσινο οι φόβοι ότι θα είναι ακριβότερο από το μπλε (σταθερό) εντείνονται και το κίτρινο (κυμαινόμενο) φαίνεται να αναδεικνύεται ως η πιο συμφέρουσα λύση.

Οι τιμές, όπως προκύπτουν από το εργαλείο σύγκρισης των τιμολογίων ρεύματος της Ρυθμιστικής Αρχής (ΡΑΑΕΥ) για το διάστημα Ιανουαρίου – Ιουνίου, είναι ως εξής:

Κίτρινο: Από 00,8 ως 0,17 /κιλοβατώρα

Πράσινο: Από 00,8 λεπτά ως 0,20/κιλοβατώρα

Μπλε: 00,9 ως 0,36/ κιλοβατώρα

Οι υψηλές τιμές στη χονδρική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας ενδέχεται να οδηγήσουν τους επόμενους μήνες και αυξήσεις στις τιμές της λιανικής. Μάλιστα αυτό αναμένεται από τον Ιούλιο, ως αποτέλεσμα της υψηλής ζήτησης ρεύματος με την άφιξη εκατομμυρίων τουριστών, της αδυναμίας αποθήκευσης ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές και της αύξησης στην τιμή του φυσικού αερίου.

Η μέση τιμή χονδρικής της ηλεκτρικής ενέργειας κατά το πρώτο 20ήμερο του Ιουνίου διαμορφώθηκε στα 97 ευρώ ανά μεγαβατώρα, έναντι 81 ευρώ το Μάιο και 60 τον Απρίλιο. Αυτό σημαίνει ότι – αν δεν αλλάξει η εικόνα ως το τέλος του μήνα – τα κυμαινόμενα τιμολόγια (πράσινα και κίτρινα) του Ιουλίου θα είναι αυξημένα.

Από τα ίδια στοιχεία προκύπτει επίσης ότι κατά το πρώτο πεντάμηνο οι τιμές του ρεύματος υποχώρησαν, αλλά τα δεδομένα αλλάζουν το καλοκαίρι.

Θανατηφόρο τροχαίο στο 89ο χλμ της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων-Ηγουμενίτσας

 


Θανατηφόρο  τροχαίο στην Ήπειρο  το πρωί της Κυριακής 23 Ιουνίου 2024, στο 89ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων –Ηγουμενίτσας, στο Μαυρούδι.

Το  Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε 31χρονος άνδρας, με συνεπιβάτη 34χρονο, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε τσιμεντένια περίφραξη, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού και τον τραυματισμό του συνεπιβάτη.

Προανάκριση για τις συνθήκες του δυστυχήματος ενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Ηγουμενίτσας.

Σιταριά Πωγωνίου: Όρθρος, θεία Λειτουργία και ακολουθία αρτοκλασίας στο εξωκκλήσι του Αγίου Ιωάννου, τη Δευτέρα 24 Ιουνίου

 


Τη Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024 εορτή του Αγίου Πνεύματος και εορτή Γενεθλίου του Τιμίου Προδρόμου θα τελεστεί Όρθρος, θεία Λειτουργία και ακολουθία αρτοκλασίας στο εξωκκλήσι του Αγίου Ιωάννου (08:00-10:15).

Κακαβιά Πωγωνίου: Συνελήφθη φυγόποινος

 


Συνελήφθη από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πωγωνίου και του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κακαβιάς φυγόποινος, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καλαμάτας, για το αδίκημα της κλοπής, με ποινή φυλάκισης (8) μηνών.

10 συμβουλές για υγιή καρδιά και μακροζωία

 


«Είναι πλέον αναμφισβήτητο επιστημονικά και τεκμηριωμένο βιβλιογραφικά ότι το γήρας και ιδιαίτερα η καρδιαγγειακή γήρανση προκύπτει ως αποτέλεσμα μιας πολύπλοκης αλληλεπίδρασης γενετικών παραγόντων και καταβολών και τροποποιήσιμων επιγενετικών παραγόντων, όπως ο τρόπος ζωής, η φυσική δραστηριότητα, οι έξεις και οι συνήθειες των ατόμων, οι κοινωνικές συναναστροφές και οι περιβαλλοντικές επιδράσεις.

Προτάσεις και στρατηγικές πρόληψης και αντιμετώπισης αυτού του φαινομένου της γήρανσης έχουν κατά καιρούς δημοσιοποιηθεί», αναφέρουν οι κ.κ. Ανδρέας Μελιδώνης Διευθυντής Διαβητολογικού Κέντρου και Κάρολος Παπαλαζάρου Κλινικός Διατροφολόγος – Διαιτολόγος, στο Metropolitan Hospital αμφότεροι, οι οποίοι προτείνουν 10 στρατηγικές πρόληψης και υποστήριξης της καρδιάς και της μεταβολικής υγείας έτσι όπως πρόσφατα και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης επέλεξε και προτείνει:

Οι 10 στρατηγικές:

1. Μειώστε την περίμετρο της μέσης και αυξήστε τη μυϊκή σας μάζα

Η προτεραιότητα της βέλτιστης σύστασης σώματος έναντι του απλού ελέγχου του σωματικού βάρους είναι ζωτικής σημασίας για την καρδιαγγειακή υγεία.

Έτσι λάβετε μέτρα για να μειώσετε την περίμετρο της μέση σας με σωματική άσκηση και μέτριο περιορισμό των θερμίδων, διασφαλίζοντας ότι καταναλώνετε όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Στόχος, η περίμετρος μέσης να μην υπερβαίνει τα 102cm για τους άνδρες και τα 88cm για τις γυναίκες, γιατί η υπέρβαση αυτών των ορίων σημαίνει ότι έχετε πολύ πιθανόν μεταβολικό σύνδρομο που είναι μια ιδιαίτερα επικίνδυνη για την καρδιαγγειακή υγεία κατάσταση.

Επίσης αυξήστε ή διατηρήστε τη σκελετική μυϊκή μάζα σας, ακολουθώντας σωματική άσκηση με αντιστάσεις.