Κυριακή 7 Ιουλίου 2024

Δήμος Πωγωνίου: Ψήφισμα Δ.Σ. για το θάνατο του Αθανασίου Βασαγιώργη

 


Το Δημοτικό Συμβούλιο μόλις πληροφορήθηκε το θάνατο του Αθανασίου Βασαγιώργη, Ευεργέτη του Δήμου Πωγωνίου, συνήλθε εκτάκτως και αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:

– Να εκφράσει τη βαθιά θλίψη και τα ειλικρινή συλλυπητήρια του Δημάρχου, των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και των υπαλλήλων του Δήμου Πωγωνίου στους οικείους του εκλιπόντος.

– Να παραστεί ο Δήμαρχος και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο κατά την τέλεση της εξόδιας ακολουθίας.

– Αντί στεφάνου να κατατεθεί χρηματικό ποσό στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Κοινότητα Δελβινακίου.

Ηγουμενίτσα: Σύλληψη τριών αλλοδαπών οι οποίοι κατείχαν και επέδειξαν ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε άλλα πρόσωπα

 


Στη σύλληψη τριών (03) αλλοδαπών, ηλικίας 60, 48 και 39 ετών προέβησαν στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής της Ηγουμενίτσας τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (7/7).

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι η 60χρονη ως οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος μετέφερε τους έτερους αλλοδαπούς, οι οποίοι κατείχαν και επέδειξαν ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε άλλα πρόσωπα, με σκοπό να τους μεταφέρει παράνομα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. όχημα.

Έρχεται το «Αλλάζω Συσκευή 2» για αγορά ηλεκτρικών φούρνων

 


Το «Αλλάζω Συσκευή 2» είναι ένα διευρυμένο πρόγραμμα «Ανακυκλώνω - Αλλάζω Συσκευή», με «είσοδο» ηλεκτρικών συσκευών εκτός από κλιματιστικά και ψυγειοκαταψύκτες.

Mε μία ευχάριστη έκπληξη έρχεται το νέο πρόγραμμα «Αλλάζω Συσκευή 2».

Πρόκειται για ένα διευρυμένο πρόγραμμα «Ανακυκλώνω - Αλλάζω Συσκευή», με «είσοδο» ηλεκτρικών συσκευών εκτός από κλιματιστικά και ψυγειοκαταψύκτες. Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, στο πρόγραμμα θα προστεθούν και έξυπνοι φούρνοι αλλά και πλυντήρια.

Το νέο πρόγραμμα θα δώσει νέες δυνατότητες σε όσους θέλουν να αναβαθμίσουν τις ηλεκτρικές τους συσκευές αγοράζοντας νέες «έξυπνες» που θα μπορούν να λειτουργήσουν και απομακρυσμένα. Αυτή η επιλογή είναι δεδομένο ότι θα βοηθήσει χιλιάδες καταναλωτές καθώς βρίσκεται στο τραπέζι η μετακίνηση του νυχτερινού τιμολογίου το... μεσημέρι.

Έτσι έχοντας έναν έξυπνο φούρνο ή ένα έξυπνο πλυντήριο ο καθένας μας θα μπορεί ακόμα και την ώρα της δουλειάς του να το βάλει να κάνει πλύση ή να μαγειρέψει το φαγητό μας απομακρυσμένα.

Πρέβεζα: Σύλληψη ημεδαπού για ηχορύπανση από κατάστημα διασκέδασης

 


Συνελήφθη σήμερα και ώρα 02:20 στην Πρέβεζα από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πρέβεζας ημεδαπός, διότι λειτουργούσε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στο οποίο διαπιστώθηκε να γίνεται χρήση μουσικής, η ένταση της οποίας υπερέβαινε το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο θορύβου.

Επιδότηση 2.000 ευρώ για την απόσυρση του παλαιού αυτοκινήτου

 


Όσοι ενδιαφέρονται να αγοράσουν ηλεκτρικό αυτοκίνητο και ταυτόχρονα αποσύρουν το παλιό τους όχημα θα λάβουν επιπλέον επιδότηση 2.000 ευρώ με το Κινούμαι Ηλεκτρικά.

Το νέο πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά» προσφέρει αυξημένη ανώτατη επιδότηση για φυσικά πρόσωπα, από 8.000 ευρώ που ήταν στον προηγούμενο κύκλο, στις 9.000 ευρώ. Συνδυάζοντας αυτή την επιδότηση με την αυξημένη επιστροφή για απόσυρση παλαιού οχήματος, που από 1.000 ευρώ ανέβηκε στις 2.000 ευρώ, η συνολική επιδότηση μπορεί να φτάσει τις 11.000 ευρώ.

Η επιδότηση αυξάνεται για άτομα με αναπηρία, πολύτεκνους και νέους έως 29 ετών. Για τα νομικά πρόσωπα, η επιδότηση μειώνεται κατά 2.000 ευρώ για να καλυφθεί η αυξημένη ζήτηση.

Η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου, ανέφερε ότι στο «Κινούμαι Ηλεκτρικά 3», αξιοποιήθηκε η εμπειρία των προηγούμενων προγραμμάτων και απλοποιήθηκαν οι διαδικασίες προς όφελος των πολιτών. Μετά την ολοκλήρωση της αγοράς, οι πολίτες υποβάλλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά μαζί με το τιμολόγιο ή την απόδειξη αγοράς στην σχετική πλατφόρμα για να λάβουν την επιδότηση.

Το πρόγραμμα, με προϋπολογισμό 33 εκατ. ευρώ, θα διαρκέσει 10 μήνες. Οι πολίτες μπορούν να λάβουν επιδότηση για το 30% της λιανικής τιμής προ φόρων του οχήματος και μέχρι 9.000 ευρώ. Επιπλέον, μπορούν να λάβουν διπλάσια επιδότηση απόσυρσης, ύψους 2.000 ευρώ, αν το παλιό αυτοκίνητο έχει ταξινομηθεί πριν το 2010.

Άρτα: Σύλληψη ημεδαπού για παραβάσεις από μουσική στο πλαίσιο μουσικής εκδήλωσης

 


Συνελήφθη σήμερα και ώρα 03:30 στην Άρτα από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Άρτας ημεδαπός, προσωρινά υπεύθυνος διοργάνωσης μουσικής εκδήλωσης σε υπαίθριο χώρο, για την τέλεση της οποίας δεν είχε εκδοθεί σχετική άδεια μουσικών οργάνων από την αρμόδια αρχή, ενώ η ένταση της εκπεμπόμενης μουσικής διατάρασσε την νυχτερινή ησυχία.

Επίδομα από τον ΟΠΕΚΑ 600 ευρώ με δύο μόνο προϋποθέσεις

 


Ο ΟΠΕΚΑ αναμένεται μέσα στο επόμενο διάστημα να δώσει ένα νέο επίδομα το οποίο φτάνει έως τα 600 ευρώ με δύο μόνο προϋποθέσεις.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, αξίζει να αναφέρουμε ότι ο ΟΠΕΚΑ ετοιμάζεται να δώσει ένα σπέσιαλ επίδομα, το οποίο θα είναι έως τα 600 ευρώ με μονάχα δύο προϋποθέσεις.

Από εκεί και πέρα να αναφέρουμε ότι επίδομα έως 600 ευρώ δίνεται σε δικαιούχους με δύο βασικές προϋποθέσεις και το συγκεκριμένο επίδομα παρέχεται από τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).

Επιπλέν να σημειώσουμε πως οι δικαιούχοι που λαμβάνουν το επίδομα, παίρνουν «ανάσα» καθώς μένουν σε περιοχές που η διαβίωση είναι πιο «σκληρή» από αυτούς που ζουν σε πόλεις.

Έρχεται σπέσιαλ επίδομα έως και 600 ευρώ – Δείτε όλες τις λεπτομέρειες

Το συγκεκριμένο επίδομα παρέχεται από τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).

Έρχεται κοινωνικός τουρισμός και για συνταξιούχους

 


Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η δημοσίευση της ΚΥΑ για το νέο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού της ΔΥΠΑ.

Οι αιτήσεις θα αρχίσουν μετά τη δημοσίευση της ΚΥΑ και αφορούν 25.000 συνταξιούχους του ΕΦΚΑ – πρώην ΟΑΕΕ.

Οι δικαιούχοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 6 διανυκτερεύσεις σε τουριστικά καταλύματα της επιλογής τους από το «Μητρώο Παρόχων» της ΔΥΠΑ, σε συνεννόηση με τον πάροχο, με μικρή ιδιωτική συμμετοχή.

Σε συγκεκριμένους προορισμούς όπως η Λέρος, η Λέσβος, η Χίος, η Κως και η Σάμος, μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις χωρίς ιδιωτική συμμετοχή. Επίσης, στους δήμους Ιστιαίας-Αιδηψού, Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας της Βόρειας Εύβοιας, στον Έβρο και φέτος στη Θεσσαλία (εκτός των Σποράδων) μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 12 διανυκτερεύσεις δωρεάν.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε 25.000 άτομα και θα υλοποιηθεί από την επομένη της ανάρτησης των οριστικών αποτελεσμάτων, με διάρκεια ενός έτους

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι:

Συνταξιούχοι του e ΕΦΚΑ – πρώην ΟΑΕΕ που υπάγονται στο πεδίο εφαρμογής της παρ. 5 του άρθρ. 69 του ν. 3863/2010.

Ωφελούμενα μέλη των δικαιούχων του προγράμματος είναι:

α. τα φυσικά, νομιμοποιηθέντα ή νομίμως αναγνωρισθέντα ή υιοθετημένα παιδιά και γενικά τα παιδιά των οποίων οι δικαιούχοι έχουν τη γονική μέριμνα και επιμέλεια:

i. ηλικίας από 5 έως 18 ετών (μη συμπληρωμένο το 18ο έτος - παιδιά με ημερομηνίες γέννησης από 02.08.2005 έως 31.12.2018),

Σύλληψη ημεδαπού στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Άρτας για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος


 Συνελήφθη σήμερα μετά τα μεσάνυχτα στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Άρτας από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Άρτας ημεδαπός, ο οποίος εντοπίστηκε να οδηγεί Ι.Χ. φορτηγό και κατά τον έλεγχο αλκοτέστ στον οποίο υποβλήθηκε διαπιστώθηκε ότι τελούσε υπό την επίδραση οινοπνεύματος.

Το όχημα ακινητοποιήθηκε, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Άρτας.


Κόνιτσα: Συναυλία SUMMER CAMP, την Κυριακή 7 Ιουλίου, στις 21:00

 


Συναυλία SUMMER CAMP, την Κυριακή 7 Ιουλίου 2024 στις 21:00 στην κεντρική πλατεία Κόνιτσας.

Είσοδος Ελεύθερη.

Υπεριδρωσία: Υπάρχει θεραπεία;

 


Σημαντικές σωματικές και ψυχικές επιπτώσεις έχει στους πάσχοντες η υπεριδρωσία, μια πάθηση που υποδιαγιγνώσκεται, λόγω έλλειψης ενημέρωσης. Σύμφωνα με τα συμπεράσματα μιας ανασκόπησης 49 μελετών που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό American Journal of Clinical Dermatology, επηρεάζει έντονα την ποιότητα ζωής, καθώς παρεμβαίνει σε πολλούς τομείς της.  Οι πάσχοντες βιώνουν αυξημένο άγχος και κατάθλιψη, καθώς και σοβαρές λειτουργικές, κοινωνικές, επαγγελματικές και σωματικές συνέπειες. Είναι, όμως, μια πάθηση που έχει θεραπεία.

«Η εφίδρωση είναι απαραίτητη για τον άνθρωπο, γιατί ρυθμίζει τη θερμοκρασία του σώματος και βοηθά στην αποτοξίνωση.  Ωστόσο, όταν η ποσότητα του ιδρώτα υπερβαίνει την απαραίτητη για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού προκαλούνται προβλήματα.

Ορισμένοι άνθρωποι ιδρώνουν υπερβολικά ακόμα και χωρίς να υπάρχουν τα ανάλογα εξωτερικά ερεθίσματα, όπως αυξημένη θερμοκρασία του περιβάλλοντος. Αυτοί πάσχουν από υπεριδρωσία, μια διαταραχή που το μόνο χαρακτηριστικό της είναι η υπερπαραγωγή ιδρώτα δυσανάλογη των αναγκών του σώματος. Αν και ακούγεται αθώα, απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή», επισημαίνει ο Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος δρ Χρήστος Στάμου.

ΗealthSpot: Πρόληψη και αντιμετώπιση των αγγειακών παθήσεων με τα πιο σύγχρονα διαγνωστικά μέσα

 


Καθώς μεγαλώνουμε το σώμα μας υφίσταται μια πληθώρα αλλαγών που μπορούν να επηρεάσουν την υγεία μας με διάφορους τρόπους. Ένα από τα πιο κρίσιμα συστήματα στο σώμα είναι το αγγειακό σύστημα, το οποίο είναι υπεύθυνο για τη μεταφορά αίματος και οξυγόνου σε όλο το σώμα.
«Εάν αυτό το σύστημα δεν λειτουργεί σωστά, μπορεί να οδηγήσει σε διάφορες αγγειακές παθήσεις που μπορεί να είναι απειλητικές για τη ζωή», αναφέρει
ο κ. Γεώργιος Ελευθερίου Αγγειοχειρουργός - Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Διευθυντής Αγγειοχειρουργός Metropolitan Hospital & Συνεργάτης Διαγνωστικών Κέντρων HealthSpot, ο οποίος και εξηγεί όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζουμε για την πιο συχνή αγγειακή πάθηση, τους κιρσούς, από τους κινδύνους πρόκλησή τους αλλά και την θεραπευτική αντιμετώπισή τους:

Κιρσοί: Αίτια, θεραπεία και κίνδυνοι

Οι κιρσοί είναι μια συχνή αγγειακή πάθηση που επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως. Είναι οι διατεταμένες με οφιοειδή πορεία φλέβες στα πόδια μας που μπορεί να προκαλέσουν δυσφορία, πόνο και πρήξιμο. Οι κιρσοί μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρά προβλήματα υγείας εάν αφεθούν χωρίς θεραπεία.

Τι προκαλεί τους κιρσούς;

Οι κιρσοί εμφανίζονται όταν οι βαλβίδες εντός των φλεβών δεν λειτουργούν σωστά ή είναι κατεστραμμένες. Αυτές οι βαλβίδες είναι υπεύθυνες για την αποτροπή της παλινδρόμησης του αίματος προς τα πόδια μας λόγω της βαρύτητας. Όταν δεν λειτουργούν σωστά, το αίμα λιμνάζει στις φλέβες μας και αυτό έχει ως αποτέλεσμα τους κιρσούς.