Τρίτη 11 Ιουνίου 2024

Ηγουμενίτσα: Σύλληψη 33χρονου ημεδαπού, για παράβαση της νομοθεσίας «περί εξαρτησιογόνων ουσιών

 


Στη σύλληψη ενός 33χρονου ημεδαπού προέβησαν χθες στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν./Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.) και της ομάδας Κ-9 ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ “ΒΛΑΝΤ” του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας για παράβαση της νομοθεσίας «περί εξαρτησιογόνων ουσιών».

Συγκεκριμένα ανωτέρω στελέχη, διενεργήσαν έλεγχο, σε ένα φορτηγό (Φ/Γ) όχημα με επικαθήμενο που οδηγούσε ο 33χρονος και είχε εκφορτωθεί στο λιμένα εξωτερικού της Ηγουμενίτσας από ένα επιβατηγό-οχηματαγωγό (Ε/Γ-Ο/Γ) πλοίο προερχόμενο από την Ιταλία. Εντός του τράκτορα, κατόπιν ένδειξης του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, εντοπίστηκε μια νάιλον συσκευασία μέσα σε χειραποσκευή που περιείχε πιθανόν ακατέργαστη κάνναβη υδροπονικής καλλιέργειας (SKUNK), συνολικού μικτού βάρους πεντακοσίων δέκα γραμμαρίων (510γρ).

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε η ανωτέρω ποσότητα ναρκωτικής ουσίας.

Παρακάλαμος: Γιορτή λήξης, την Πέμπτη 13 Ιουνίου, ώρα 8:00 μ.μ., στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου

 

Το Δημοτικό Σχολείο Παρακαλάμου διοργανώνει τη γιορτή λήξης, «Σαν παλιό σινεμά»  την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024, ώρα 8:00 μ.μ., στην αυλή του Σχολείου.

Το Ζωγράφειο Σχολείο υποδέχθηκε εκπαιδευτικούς από την αδελφοποιημένη πόλη Schwerte της Γερμανίας

 


Στο πλαίσιο της αδελφοποίησης και της υφιστάμενης συνεργασίας του Δήμου Ιωαννιτών με το Δήμο της πόλης Schwerte της Γερμανίας, στην οποία είναι δήμαρχος ο Γιαννιώτης κ. Δημήτρης Αξούργος, αντιπροσωπεία Γερμανών εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από τη συγκεκριμένη πόλη της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας επισκέφτηκαν τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024 το Ζωγράφειο Σχολείο Ελληνο-Αυστριακής Αγωγής.

Η αντιπροσωπεία των Γερμανών εκπαιδευτικών αποτελούνταν από την κ. Konstantina Minachili και τους κ.κ. Tobias Hollborn και Ben Alze και βρέθηκε στην πόλη μας ως προσκεκλημένη του Δήμου Ιωαννιτών, προκειμένου να πραγματοποιήσει επισκέψεις και συναντήσεις με επιλεγμένα σχολεία, με στόχο τη διερεύνηση των προοπτικών συνεργασίας μεταξύ των σχολικών κοινοτήτων των δύο αδελφοποιημένων πόλεων.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του πρώτου Ευρωπαϊκού Σχολείου στην Ήπειρο, οι εκπαιδευτικοί αντάλλαξαν γνώμες σχετικά με τα εκπαιδευτικά συστήματα των δύο χωρών, ανέδειξαν τη διαπολιτισμική κατανόηση, τη διακοινοτική συνεργασία και τις καινοτόμες εκπαιδευτικές πρακτικές, που είναι σημαντικές στη σύγχρονη εκπαιδευτική πραγματικότητα. 

Ταυτόχρονα, εξέτασαν τις προοπτικές συνεργασίας στο πεδίο των σχολικών εκδρομών, στον τομέα της υλοποίησης κοινών ευρωπαϊκών προγραμμάτων, καθώς και στο επίπεδο ανάληψης κοινών εκπαιδευτικών δράσεων για κρίσιμα σύγχρονα θέματα. Τέλος, έγινε αναφορά στους Έλληνες ομογενείς που ζουν εδώ και δεκαετίες στην περιοχή της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας και εξετάστηκαν τρόποι, ώστε να δημιουργηθεί σε εκπαιδευτικό επίπεδο μια ζωντανή γέφυρα πολιτισμού και κουλτούρας με τον ελληνισμό που ζει στην περιοχή.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ξενάγηση της αντιπροσωπείας των Γερμανών εκπαιδευτικών στις εγκαταστάσεις του Ζωγράφειου Σχολείου Ελληνο-Αυστριακής Αγωγής και την προσφορά δώρων προς τους επισκέπτες.

Βοήθημα έως και 1.000 ευρώ για μητέρες με ανήλικα παιδιά από τα προγράμματα «Αγροτικής Εστίας»

 


Βοήθημα που αγγίζει ακόμη και τα 1.000 ευρώ μπορούν να εξασφαλίσουν αγρότισσες μητέρες με τρία παιδιά ή και περισσότερα. Την εν λόγω ενίσχυση, η οποία χορηγείται μέσα από τα προγράμματα Αγροτικής Εστίας, για να την διεκδικήσει μια μητέρα θα πρέπει να πληροί συγκεκριμένες προϋποθέσεις, αλλά και να προλάβει να υποβάλλει την σχετική αίτηση εντός των προθεσμιών που ήδη «τρέχουν».

Το διάστημα που έχουν στην διάθεσή τους για να υποβάλλουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι 14 ημέρες.

Συγκεκριμένα, ήδη από την Τετάρτη 5 Ιουνίου έχει ενεργοποιηθεί η συγκεκριμένη διαδικασία με την προθεσμία που έχει καθοριστεί να λήγει την Τρίτη 25 Ιουνίου.

Όλες οι ενδιαφερόμενες μητέρες για το εν λόγω πρόγραμμα της Αγροτικής Εστίας, θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση για να εξασφαλίσουν το εν λόγω βοήθημα, αποκλειστικά και μόνο στα ΚΕΠ όλης της χώρας.

Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για τα 1.000 ευρώ

Ευχαριστήριο της Εκκλησιαστικής επιτροπής του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος Παρακαλάμου

 


Η Εκκλησιαστική Επιτροπή του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος Παρακαλάμου ευχαριστεί τις οικογένειες του κ. Κόντου Σταύρου, της κας  Κόντου Άννας και της κας Σπυριδούλας Χαλιγιάννη  για το πλύσιμο και το  καθάρισμα της μοκέτες της εκκλησία.





Λαογραφικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Μαζαρακίου: Εκδρομή στις Πηγές Αχέροντα και στην Πάργα, την Κυριακή 30 Ιουνίου

 


Ο Λαογραφικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Μαζαρακίου διοργανώνει την Κυριακή 30-6-2024 εκδρομή με προορισμό την Πάργα  και μια στάση δροσιάς στις Πηγές Αχέροντα!

Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ/ενήλικες και 5 ευρώ/παιδιά με την προϋπόθεση να καλυφθούν οι απαραίτητες θέσεις!

Πληροφορίες: 6955375914 και 6947837001

Σιταριά Πωγωνίου: Όρθρος και Θεία Λειτουργία στο εξωκκλήσι των Ταξιαρχών (κοιμητήριο), την Τετάρτη 12 Ιουνίου

 


Την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024 (εορτή της Αποδόσεως του Πάσχα) θα τελεστεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία στο εξωκκλήσι των Ταξιαρχών (κοιμητήριο) 8:00-10:00.

Φθηνότερα εισιτήρια στο αστικό ΚΤΕΛ με επιδότηση από το Δήμο Ζίτσας

 


Φθηνότερα εισιτήρια για τους επιβάτες της αστικής συγκοινωνίας εξασφαλίζει για ακόμη μία χρονιά ο Δήμος Ζίτσας επιδοτώντας την τιμή των  εισιτηρίων. Στα πλαίσια της κοινωνικής του πολιτικής και σε μια δύσκολη οικονομικά συγκυρία για όλους, ο Δήμος Ζίτσας προχωρά στην υπογραφή σύμβασης με το αστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, μετά από σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για την επιδότηση των εισιτηρίων στα δρομολόγια αιχμής (6-9 το πρωί και 13.30-15.30), όπου μετακινείται ο μεγαλύτερος αριθμός των εργαζομένων και των μαθητών. 

Ταυτόχρονα, προστίθενται επιπλέον δρομολόγια για την εξυπηρέτηση των δημοτών καθώς και για να καλύπτονται όσο το δυνατόν περισσότερες Δημοτικές Κοινότητες.

«Η ευρεία αποδοχή της συγκεκριμένης δράσης από τους πολίτες μας οδήγησε, χωρίς δεύτερη σκέψη, να συνεχίσουμε τη συνεργασία με το αστικό ΚΤΕΛ και τη φετινή χρονιά, εξασφαλίζοντας για τους πολίτες καλύτερες υπηρεσίες με μικρότερο κόστος», αναφέρει ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος και προαναγγέλλει την υπογραφή σύμβασης και με το υπεραστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων.

 ΦΘΗΝΟΤΕΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Η σύμβαση με το αστικό ΚΤΕΛ προβλέπει για τους επιβάτες που μετακινούνται:

Από τις Δ.Κ. Ροδοτοπίου, Άνω & Κάτω Λαψίστας, Γαρδίκιου με προορισμό την πόλη των Ιωαννίνων και αντίστροφα, η τιμή του εισιτήριου διαμορφώνεται για το κανονικό από 2,10 ευρώ σε 1,60 ευρώ και για το μειωμένο από 1,10 ευρώ σε 0,90 ευρώ.

Ιωάννινα: Σύλληψη ημεδαπού για το αδίκημα της κλοπής

 


Στη σύλληψη ενός ημεδαπού προχώρησαν χθες (10-6-2024) το μεσημέρι στα Ιωάννινα αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε κατά τον έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, προέκυψε ότι σε βάρος του ημεδαπού εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης της ανακρίτριας Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων για το αδίκημα της κλοπής.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα 1966 ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας με τον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο

 


Η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα 1966 ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας με τον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα τεχνικού διευθυντή. Ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος γεννήθηκε στις 13 Αυγούστου του 1988 στην Κάλυμνο. Στην ποδοσφαιρική του καριέρα αγωνίστηκε μεταξύ άλλων στην Αναγέννηση Γιαννιτσών και τον Πανελευσινιακό πριν μεταπηδήσει σε έναν άλλο ρόλο αυτό του ατζέντη ποδοσφαιριστών.

Ο κ. Παλαιολόγος βρίσκεται ήδη σε συνεργασία με τη διοίκηση για την υλοποίηση του σχεδιασμού της ομάδας.

Η οικογένεια του ΠΑΣ Γιάννινα τον καλωσορίζει και του εύχεται καλή επιτυχία στην αποστολή που αναλαμβάνει!

ΠΗΓΗ: https://pasgiannina.gr/

Δήμος Πωγωνίου: Έκτακτη* συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής την Τρίτη 11 Ιουνίου, ώρα 7:30 μ.μ.

 


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Σας προσκαλούμε  να προσέλθετε στην έκτακτη*  συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης  σήμερα  στις 11 Ιουνίου  2024, ημέρα Τρίτη και ώρα 07.30 μ.μ., στο κεντρικό Δημοτικό Κατάστημα Καλπακίου, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 74,74Α και 75του Ν. 3852/2010 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, για τη λήψη απόφασης για τη λήψη απόφασης επί των παρακάτω θεμάτων:

ΤΙΤΛΟΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

1.Υποβολή  πρότασης  με  τίτλο  «Ίδρυση  Κέντρου  Κοινότητας  Δήμου  Πωγωνίου»  για χρηματοδότηση  από  το  επιχειρησιακό  πρόγραμμα  ΗΠΕΙΡΟΣ  της  Περιφέρειας  Ηπείρου  στα πλαίσια της πρόσκλησης με κωδικό ΗΠ-40 Α/Α ΟΠΣ:7473 (ΑΔΑ: 6ΓΝΔ7Λ9-6ΒΕ).

2.Εντολή  μετακίνησης δημοτικού συμβούλου 12 και 13 Ιουνίου 2024 στην Αθήνα ( Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων).

Σε περίπτωση απουσίας σας, παρακαλείσθε να ενημερώσετε τον αναπληρωτή σας.

*Η συνεδρίαση έχει κατεπείγοντα χαρακτήρα που δεν επιτρέπει την συζήτηση των ανωτέρω θεμάτων  σε τακτική συνεδρίαση, λόγω:

α) Ασφυκτικών χρονικών περιθωρίων υποβολής πρότασης έως και 14/06/24 και β) μετακίνησης του δημοτικού συμβούλου κ. Γκόγκου Χρήστου αύριο 12/6/24 που προέκυψε κατόπι τηλεφωνικής ενημέρωσής του από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο  Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής

ΚΑΨΑΛΗΣ   ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Τρίτη 11 Ιουνίου

 


Την Τρίτη 11 Ιουνίου 2024,   ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα: 

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας, Isobox, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Εθνικής Αντιστάσεως, Ηγουμενίτσα, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, παλαιό Δημαρχείο Παραμυθιάς, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-20:00

Ιωάννινα, MEGA Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9, Αμπελόκηποι, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο, Λ. Σταύρου Νιάρχου, 08:00-14:00

Ιωάννινα, Γενικό Νοσοκομείο Χατζηκώστα, Λ. Μακρυγιάννη 60, 08:00-14:00

Ιωάννινα, Κέντρο Υγείας Βουτσαρά, 10:00-13:00

Καβάλα, Νομαρχείο Καβάλας, Εθνικής Αντιστάσεως 20, 08:00-

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Δημαρχείο Φιλιππιάδας, 09:00-12:00.

Πόνος στη φτέρνα: Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο;

 


Σημαντικό παγκόσμιο πρόβλημα υγείας αποδεικνύεται ότι είναι ο πόνος, αφού επηρεάζει το 20% των ενηλίκων. Εκείνος που εμφανίζεται συγκεκριμένα στον άκρο πόδα εκτιμάται ότι ταλαιπωρεί το 13-36% του γενικού πληθυσμού, έχοντας επιπτώσεις στην κινητικότητα και την ποιότητα ζωής των ασθενών.

Η εύρεση των παραγόντων κινδύνου θα μπορούσε να προστατεύσει μέρος αυτών και σίγουρα εκείνων στους οποίους ο πόνος είναι αποτέλεσμα τροποποιήσιμων παραγόντων.

Μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο BMC Musculoskeletal Disorders έδειξε ότι οι προγνωστικοί παράγοντες στον ενήλικο πληθυσμό περιλαμβάνουν το φύλο, την ηλικία, την ύπαρξη πρινισμού (τρόπος με τον οποίο το πόδι, κατά τη βάδιση, στρέφεται προς το εσωτερικό όταν έρχεται σε επαφή με το έδαφος), τον δείκτη μάζας σώματος, την προσωπική αντίληψη για το επίπεδο της υγείας και κινητικότητας του καθενός.

Οι μισοί από αυτούς θα μπορούσαν να εξαλειφθούν, με κατάλληλες προσαρμογές στον τρόπο ζωής, όπως για παράδειγμα με τη διατήρηση ενός υγιούς βάρους και την τακτική άσκηση.

«Τα πόδια, από τον αστράγαλο μέχρι τα δάκτυλα, είναι το πιο παραμελημένο μέρος του σώματος, ενώ από αυτά εξαρτάται η μετακίνησή του για την εκτέλεση ακόμα και των πιο ασήμαντων εργασιών. Ο πόνος σε αυτά μπορεί να γίνει αιτία κινητικής αναπηρίας, να επηρεάσει την ισορροπία και να αυξήσει τον κίνδυνο πτώσεων.