Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024

ΠΕΔ ΗΠΕΙΡΟΥ: Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου, ώρα 13:30

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας καλούμε σε τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.Δ. Ηπείρου, η οποία θα διεξαχθεί δια-ζώσης και ταυτόχρονα με τηλεδιάσκεψη (μικτή συνεδρίαση) στην αίθουσα συνεδριάσεων (Ν. Ζέρβα 2- 4ος όροφος, Ιωάννινα), την ΤΡΙΤΗ, 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2024 και ώρα 13:30 για συζήτηση και λήψη απόφασης επί των παρακάτω θεμάτων ημερήσιας διάταξης:

Οριστικοποίηση θέσεων Π.Ε.Δ. Ηπείρου εν όψει της προσυνεδριακής συνάντησης της ΚΕΔΕ που θα πραγματοποιηθεί στα Γιάννενα την 26 – 9 – 2024

Συζήτηση και λήψη απόφασης για την προδημοσίευση της πρόσκλησης για την υποβολή προτάσεων στο πλαίσιο της παρέμβασης για τη βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις του Στρατηγικού Σχεδίου Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της Ελλάδας 2023 – 2027.

Συζήτηση και λήψη απόφασης για την πρόσκληση «Εκτέλεση εργασιών από τους Ο.Τ.Α. της χώρας για την αντιμετώπιση του φαινομένου της λειψυδρίας»

Συζήτηση και λήψη απόφασης επί του αιτήματος του Δήμου Πωγωνίου για τη διάθεση καυσόξυλων για ατομικές ανάγκες

Συζήτηση και λήψη απόφασης για τη συνδιοργάνωση των εορταστικών εκδηλώσεων της Επετείου της 28ης Οκτωβρίου στο Καλπάκι (ΚΑΛΠΑΚΙΑ 2024)

Συζήτηση και λήψη απόφασης για το τελικό κείμενο του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της Βουλής των Ελλήνων, του Υπουργείου Άμυνας, του Υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας Ηπείρου, της Π.Ε.Δ. Ηπείρου και του Δήμου Πωγωνίου με τίτλο «Προγραμματική Σύμβαση για την Ανάπτυξη του Στρατιωτικού Τουρισμού στο Καλπάκι»

Έγκριση απόφασης με αριθμό 42 του Προέδρου του Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. Ηπείρου για την έγκριση των Πρακτικών με αριθμό 1 και 2 της Επιτροπής Επιλογής Ωφελουμένων και του Πρακτικού με αριθμό 1 της Επιτροπής Ενστάσεων και Αντιρρήσεων, στο πλαίσιο της Πράξης «Αναβάθμιση Γνώσεων και Δεξιοτήτων σε Ανέργους και Ενδυνάμωση των Προοπτικών Ένταξής τους στην Αγορά Εργασίας»

Συζήτηση και λήψη απόφασης επί του αιτήματος της 5ης ΕΜΑΚ για τη μερική κάλυψη του κόστους της δαπάνης για την εκπαίδευση στελεχών της στα αντικείμενα του χειρισμού σχοινιών και συστημάτων διάσωσης.

Συζήτηση και λήψη απόφασης επί του αιτήματος για την προμήθεια ενός αριθμού αντιτύπων του βιβλίου με τίτλο «Και μετά ήρθαν οι πρόσφυγες» του συγγραφέα Θεμελή Σπύρου.

Λήψη απόφασης για τη συνέχιση της υλοποίησης της Πράξης με τίτλο: “Αναβάθμιση γνώσεων και δεξιοτήτων σε ανέργους και ενδυνάμωση των προοπτικών ένταξής τους στην αγορά εργασίας” και MIS 6001967

Συζήτηση σχετικά με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Ευρωπαικό Δίκτυο Ξηρής Λιθοδομής (Ξηρολιθιά) (EUROPEAN DRY STONE NETWORK INTERNATIONAL ASOCIATION -EDSN)», που συμμετέχει η Π.Ε.Δ. Ηπείρου ως ιδρυτικό μέλος