Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2024

Ο δήμος Ιωαννιτών φιλοξένησε με επιτυχία το πρόγραμμα εξομοίωσης πτήσεων της Πολεμικής Αεροπορίας


 Τις ευχαριστίες του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχου (Ι), Δημήτριου Γρηγοριάδη, προς το δήμαρχο Ιωαννίνων, Θωμά Μπέγκα, για την παραχώρηση του 1ου ΚΑΠΗ Ιωαννίνων προκειμένου να φιλοξενηθεί η δράση της εξομοίωσης πτήσεων με μαχητικά F -16, στο πλαίσιο προγράμματος που υλοποιεί η Πολεμική Αεροπορία σε περιοχές της χώρας, μετέφερε σήμερα ο υποσμηναγός (ΤΤΗ), Μιχαήλ Θεοδωρόπουλος ο οποίος επισκέφτηκε το δημαρχείο και συναντήθηκε με τον κ. Μπέγκα.

Όπως εξήγησε ο κ. Θεοδωρόπουλος, ο στόχος της δράσης η οποία γνώρισε πολύ μεγάλη επιτυχία καθώς την επισκέφτηκαν περισσότερα από 1.500 άτομα, ήταν να ενισχυθεί η επαφή των νέων με την αεροπορία και τις τεχνολογίες αιχμής της Πολεμικής Αεροπορίας.

Μέσω αυτής της δράσης, οι νέοι είχαν την ευκαιρία να ζήσουν την εμπειρία της πτήσης, προάγοντας τη γνώση και την εκτίμηση των αεροπορικών δυνατοτήτων και της τεχνολογικής προόδου.

Από την μεριά του ο κ. Μπέγκας, εξήρε την πρωτοβουλία της Πολεμικής Αεροπορίας και δήλωσε πως ο δήμος Ιωαννιτών θα είναι πάντα στο πλευρό της στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του.

ΠΗΓΗ: https://ioannina.gr/