Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024

Αποφάσεις περί του τέλους της ζωής


 Με την εξέλιξη της ιατρικής τεχνολογίας σήμερα, η Ιατρική μπορεί να παρατείνει τη διάρκεια της ζωής αλλά όχι αναγκαστικά και την ποιότητα της ζωής.

Η διαχείριση των αποφάσεων στο τέλος της ζωής είναι ένα από τα πιο κρίσιμα και ευαίσθητα κοινωνικά και ιατρικά ζητήματα.

Για τον λόγο αυτό, ο Ιατρικός Σύλλογος Ημαθίας (ΙΣΗ) διοργανώνει την Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024 στις 7:15 μμ. συνάντηση με θέμα:

«ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ Συζητώντας τις ηθικές, ιατρικές και τεχνολογικές προκλήσεις» με ομιλητή τον Δημήτριο Ματάμη, Εντατικολόγο, τ. Διευθυντή της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και μέλος του Δ.Σ. του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Ματάμης έχει πολυετή εμπειρία με ασθενείς τελικού σταδίου και με ασθενείς βαρέως πάσχοντες.

«Η συνάντηση θα εξετάσει τις ηθικές, ιατρικές και τεχνολογικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες υγείας και το κοινό και θα προσφέρει μια πλατφόρμα για ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών.

Το θέμα αφορά το κοινό και όλους τους επαγγελματίες υγείας» επισημαίνουν οι κκ Πρόεδρος του ΙΣΗ Πρόδρομος Ισαακίδης

Χειρουργός και Συντονιστής Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης ΙΣΗ Αντώνιος Λιόλιος

Παθολόγος - Εντατικολόγος.

Η συνάντηση θα αναμεταδοθεί ζωντανά διαδικτυακά στο YouTube στο link:

https://www.youtube.com/live/OZjvRhTwJ3A

Όσοι διαθέτουν Facebook, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή επισκεπτόμενοι το σχετικό Facebook Event ώστε να ειδοποιηθούν εγκαίρως κάνοντας κλικ στο παρακάτω link:

https://www.facebook.com/events/1403164831085089